Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ŻO a senność

Zaczęty przez susi33, 2008-02-02, 17:34:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

o tak - jabłko podane mi przez moją żonę smakuje mi najbardziej ;)

Hana

suplementem mineralno-witaminowo-energetycznym! (dwa żółtka, 100g masła, 100ml wywaru kostno-mięsnego - pić na ciepło, po wysiłku, do woli). Najtańszy i najlepiej zbilansowany suplement dietetyczny na RYNKU!   :wink:

Cytat

Posyp ten "izotoanik"zielona pietruszka/tzw. natka, w ten sposob uzupelnisz brakujaca wit. C !

Edyta

Kurczaki,ja własnie kończyłam zjadać swój wczorajszy wywar z nóżek wieprzowych,został mi tylko talerz,bo tak próbowałam podczas gotowania ,ze zjadłam chyba ze dwa talerze,a może więcej ....  :roll:

susi33

Dzisiaj sniadanie zapilem jeszcze 100ml smietany 36% i powiem że nadal tak samo głodny byłem i nadal czuję tą senność. Może sie nią za bardzo przejmuje w każdym bądź razie w przyszlym tygodniu ide zrobic morfologie (jak ja nie lubie igieł) i zobacze czy wszystko mam w normie. Od jutra wypije jeszcze wiecej śmietany zeby dowalić jeszcze więce tluszczu a jak to nie pomoze to sennosc zwale na "przebudowe organizmu" na system spalania tłuszczów a nie wegłowodanów (o żegnaj chelebie i fasolo w sosie pomidorowym na zawsze")

Ma ktos moze dzieci w podobnym wieku co ja? Jesli tak to mógłby ktoś napisać jaką proporcję miedzy innymi one jedzą?

Edyta

Cytat: susi33 w 2008-02-06, 16:42:00

Ma ktos moze dzieci w podobnym wieku co ja? Jesli tak to mógłby ktoś napisać jaką proporcję miedzy innymi one jedzą?

Zapotrzebowanie na składniki pokarmowe to kwestia indywidualna,na którą składa się nie tylko wiek człowieka  :)
A co do tej senności,to faktycznie może za bardzo się przejmujesz nią,skupiasz na niej uwagę i może nieświadomie czekasz na nią.
Jak bedzie Cię ogarniała,spróbuj iść na spacer ,zobaczysz jak to działa  :)

evosonic

Cytat: toan w 2008-02-06, 09:22:54
Cytat: susi33 w 2008-02-05, 21:45:09

...moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?...

susi33
przyznam, że post "evosonic" do Ciebie wprawił mnie w "zakłopotanie"? :?, natomiast bardzo spodobała mi się Twoja odpowiedź!. :D.
Pytaj, pisz, czytaj i wyciągaj wnioski, czyli korzystaj z pożytkiem dla swojego zdrowia z serwisu www.dr-kwasniewski.pl  :D
Sporo osób tu Ci dobrze podpowie. 8)

sorki jesli moj post wprawil cie w zaklopotanie  :( ty jestes wlascicielem strony i tego forum oczywiscie
przepraszam drugi razz
co do susi33 , to czuje ze jest to projekt tomkiewiczow ... a ten topick to poprostu krecenie beki z ZO
tak to odbieram

toan

"evosonic"
rozumiem, że każdemu może się przytrafić słabszy dzień!. Nie ważne, co się nabroi, ważne jak potrafi się z tego wybrnąć. :D
Jest dobrze... 8)

Edyta

Cytat: evosonic w 2008-02-07, 03:44:58

co do susi33 , to czuje ze jest to projekt tomkiewiczow ... a ten topick to poprostu krecenie beki z ZO
tak to odbieram

Po co walczyć o coś ,co nie jest do udowodnienia?
Równie dobrze,to może być projekt każdego z nas,a może być faktycznie prawdziwy "susi33",który ma problemy ze snem i chce je rozwiązać  :)

kodar

Cytat: evosonic w 2008-02-07, 03:44:58
Cytat: toan w 2008-02-06, 09:22:54
Cytat: susi33 w 2008-02-05, 21:45:09

...moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?...

susi33
przyznam, że post "evosonic" do Ciebie wprawił mnie w "zakłopotanie"? :?, natomiast bardzo spodobała mi się Twoja odpowiedź!. :D.
Pytaj, pisz, czytaj i wyciągaj wnioski, czyli korzystaj z pożytkiem dla swojego zdrowia z serwisu www.dr-kwasniewski.pl  :D
Sporo osób tu Ci dobrze podpowie. 8)

sorki jesli moj post wprawil cie w zaklopotanie  :( ty jestes wlascicielem strony i tego forum oczywiscie
przepraszam drugi razz
tak to odbieram
Jak pamietam ,to Tomkiewicze znali zasady i umieli stosowac ZO w praktyce. :)

Edyta

Tak.Teraz mam już pewność,już Ciebie rozszyfrowałam Kodar  :D Jesteś projektem Bruforda hehehe
A evosonic jest projektem Morgano  :lol:
Kurczaki, zartuję ,nie mogłam się powstrzymać  :D

kodar

Cytat: Edyta w 2008-02-07, 13:56:27
Tak.Teraz mam już pewność,już Ciebie rozszyfrowałam Kodar  :D Jesteś projektem Bruforda hehehe
A evosonic jest projektem Morgano  :lol:
Kurczaki, zartuję ,nie mogłam się powstrzymać  :D
"Bruford",to inteligentny facet,a ja,to tylko myszka szara :D,

jurek46

Cytat: Edyta w 2008-02-06, 14:20:32
Kurczaki,ja własnie kończyłam zjadać swój wczorajszy wywar z nóżek wieprzowych,został mi tylko talerz,bo tak próbowałam podczas gotowania ,ze zjadłam chyba ze dwa talerze,a może więcej ....  :roll:

Edytko czy te talerze Tobie smakowały i czy wliczylaś je do ogólnych wyliczeń.(żart)

)

Edyta

Bardzo mi smakowały,papierowe są o niebo lepsze niż takie nietłukące-bo te z kolei nie można tak łatwo pogryźć.
Tak wliczyłam je,w tabelach pisze,że w 100 g papierowych talerzy jest 17gB i 38gT ,te akurat nie miały wegli .
PS. Mnie nie trzeba pisać,że coś jest żartem  :P

jurek46

Cytat: Edyta w 2008-02-07, 15:34:14
Bardzo mi smakowały,papierowe są o niebo lepsze niż takie nietłukące-bo te z kolei nie można tak łatwo pogryźć.
Tak wliczyłam je,w tabelach pisze,że w 100 g papierowych talerzy jest 17gB i 38gT ,te akurat nie miały wegli .
PS. Mnie nie trzeba pisać,że coś jest żartem  :P

Mała dawka humoru też ma swoje znaczenie ,nawet nasze przysłowia o tym mówią że "Śmiech to Zdrowie""lepiej śmać się niż plakać"
A po takiej dawce humoru to i sen odejdzie.

Edyta

Zgadza się .
Fajnie też jest pożartować z siebie.

jurek46

Cytat: Edyta w 2008-02-07, 15:57:18
Zgadza się .
Fajnie też jest pożartować z siebie.

Dobrze że to tak rozumiesz.Ja staram się pisac na innym Forum niskowęglowodanowym www.dobradieta.pl i nie ukrywam teg że jestem
na żywieniu Optymalnym.ale piszę tam i jeżeli potrafię to udzielam rad,ale niestety tam żarty z mojej strony są odbierane przez nich jako moja agresja na
sposób ich żywienia.Chociaż pomału się przełamują.Do diety Optymalnej mają jakąś uraze.Chociaż prawie każdy z nich z dobrym lub złym skutkiem ją stosował

Edyta

Cytat: jurek46 w 2008-02-07, 16:29:42
są odbierane przez nich jako moja agresja na
sposób ich żywienia.

Ja to tak rozumiem: kto wmawia agresję lub cokolwiek innego ,sam musi być agresywnym i dlatego podejrzewa,że inni też muszą tacy być.
Nikt nie wmawia nikomu czegoś,czego nie zna,z czym nie miał do czynienia.
Ty sobie żaruj ,a inni niech Cię podejrzewają o tą wszechobecną,ostatnio bardzo modną agresję  :D

adampio

jednym slowem " zlodziej mysli, ze wszyscy kradna" !!!!!

Teresa Stachurska

Cytat: Edyta w 2008-02-07, 16:38:54
Cytat: jurek46 w 2008-02-07, 16:29:42
są odbierane przez nich jako moja agresja na
sposób ich żywienia.

Ja to tak rozumiem: kto wmawia agresję lub cokolwiek innego ,sam musi być agresywnym i dlatego podejrzewa,że inni też muszą tacy być.
Nikt nie wmawia nikomu czegoś,czego nie zna,z czym nie miał do czynienia.
Ty sobie żaruj ,a inni niech Cię podejrzewają o tą wszechobecną,ostatnio bardzo modną agresję  :D

Poczucie humoru jest wtedy i tylko wtedy gdy się je ma na własny temat?
Wesołkowatość to nie jest poczucie humoru?
Za wesołkowatością kryje się (nieuświadamiana?) agresja ?

Edyta

Tereso, o co Tobie właściwie chodzi?  :)