Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Bo to jeden facet z deską w godzinę zrobił :lol:
Dotacje chce dostać czy cuś :?

Blackend

:lol:
No to nasi powinni brać przykład i zaprosić UFO na nasze pola, niech u nas też lądują. ;)

Radzio

Ale nie teraz! :shock: Nawet śniegu nie ma, a o łanach zbóż nawet nie wspomnę. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-05, 18:03:53
Ale nie teraz! :shock: Nawet śniegu nie ma, a o łanach zbóż nawet nie wspomnę. :lol:
A może właśnie już teraz :D
Ozimina na polach stoi, namówić trawę, żeby w niektórych miejscach się kładła rosnąc...
Na lato będzie jak znalazł :D
Polak potrafi? :?

Radzio

A ta ozimina to bardzo z gruntu wystaje? :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-05, 18:18:57
Kilka dni temu widziałem, to na palec :D
Który chcesz.

renia

Cytat: Blackend w 2014-01-05, 17:09:04
Najświeższe info jakie znalazłem http://innemedium.pl/wiadomosc/niezwykly-piktogram-polu-w-kalifornii
Ładnie to zrobili, tylko znowu nikt ich nie widział. ;)

Ładny... :D Telewizor to to... :roll: 8) ciekawe czy oni już mają kolorowe... :roll: ten to chyba jakiś na korbkę... :wink:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 19:04:59
Cytat: Radzio w 2014-01-05, 18:18:57
Kilka dni temu widziałem, to na palec :D
Który chcesz.

Sam widzisz, że przy takim palcu efekt będzie mizerny. :D

Gavroche

Cytat: renia w 2014-01-05, 19:11:14
Cytat: Blackend w 2014-01-05, 17:09:04
Najświeższe info jakie znalazłem http://innemedium.pl/wiadomosc/niezwykly-piktogram-polu-w-kalifornii
Ładnie to zrobili, tylko znowu nikt ich nie widział. ;)

Ładny... :D Telewizor to to... :roll: 8) ciekawe czy oni już mają kolorowe... :roll: ten to chyba jakiś na korbkę... :wink:
Wyraźnie im się technika kręgozbożowa poprawiła przez te kilkadziesiąt lat wygłupów, fakt :D

Blackend

Może Oni tez nauczyli się z GPSa korzystać? ;)
Tylko nadal pozostali strasznie wstydliwi.  :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-01-05, 19:40:30
Ale i tak wszyscy wiedzą, że to ONI :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2014-01-05, 19:40:30

Może są niewidzialni... :shock: 8)

Radzio

Oczywiście, że są. Każda myśl o nich jest taka. O! I nie tylko o nich. ;) :D
Oczywiście "nauka" zaraz mnie obali. :D Znaczy tryknie. :lol:

anakin

Cytat: renia w 2014-01-05, 19:48:55

Hyhy. Może nawet na pewno. Choćby dziś natknąłem się na Discovery Science na dokument o wykorzystaniu metamateriałów i coraz bliższej perspektywie stworzenia prawdziwej peleryny-niewidki. ;) Ale nie tylko "obraz" można ukryć... można też ukryć dźwięk albo uchronić się przed falą sejsmiczną.

Każdy wie, choćby z hollywoodzkich filmów, że tzw. "latające spodki" są bezgłośne i potrafią zawisnąć nieruchomo w powietrzu. Dla mnie jest do wyobrażenia to, że przybysze z innych planet mogą się bez problemu maskować przed naszymi niedoskonałymi zmysłami, w tym wypadku przed zmysłem wzroku.

Człowiek tak naprawdę widzi świat w bardzo ograniczony sposób. Na szczęście trwają już pracę nad tym, aby nas odpowiednio zmodyfikować... poszerzyć nasze zdolności dzięki technologii.

Prace nad egzoszkieletem bardzo mi się podobają. W przyszłości ludzie będą niscy i leciutcy, a własna siła nie będzie odgrywała znaczenia.

Gavroche

Cytat: anakin w 2014-01-05, 22:55:09
Cytat: renia w 2014-01-05, 19:48:55

Hyhy. Może nawet na pewno. Choćby dziś natknąłem się na Discovery Science na dokument o wykorzystaniu metamateriałów i coraz bliższej perspektywie stworzenia prawdziwej peleryny-niewidki. ;) Ale nie tylko "obraz" można ukryć... można też ukryć dźwięk albo uchronić się przed falą sejsmiczną.

Każdy wie, choćby z hollywoodzkich filmów, że tzw. "latające spodki" są bezgłośne i potrafią zawisnąć nieruchomo w powietrzu. Dla mnie jest do wyobrażenia to, że przybysze z innych planet mogą się bez problemu maskować przed naszymi niedoskonałymi zmysłami, w tym wypadku przed zmysłem wzroku.

Człowiek tak naprawdę widzi świat w bardzo ograniczony sposób. Na szczęście trwają już pracę nad tym, aby nas odpowiednio zmodyfikować... poszerzyć nasze zdolności dzięki technologii.

Prace nad egzoszkieletem bardzo mi się podobają. W przyszłości ludzie będą niscy i leciutcy, a własna siła nie będzie odgrywała znaczenia.
Phi, metamateriały, falowanie czasoprzestrzeni i wibracje strun powinni wykorzystać.
I czemu widać te spodki, skoro ONI są hen, daleko przed nami... :lol:

anakin

Widać czasem chcą, by ich widziano. ;)

Gavroche

Cytat: anakin w 2014-01-05, 23:52:31
Widać czasem chcą, by ich widziano. ;)
Pewno jak się nawalą jak stodoły, to im się klawisze filtrów mylą :lol:
Mikołaja widziałeś?

anakin

Te "poszerzanie zdolności" jest chyba nazywane "rzeczywistością rozszerzoną", ale pewien nie jestem. Równie fajne są innowacje branży gamingowej.

Rosyjska branża gamingowa stara się stworzyć grę, która będzie odczytywać i reagować na stan emocjonalny gracza. Gra będzie się dostosowywała do gracza, a dzięki temu poczuje on dużo silniejszy związek z grą, zanurzy się w niej i naprawdę poczuje, że jest jej nierozerwalną częścią. Taki gracz ma takie cudaczne ustrojstwo na głowę nałożone, co to odczytuje jego fale mózgowe czy jakoś tak.

Przyszłość to e-sport. ;)

anakin

Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 23:55:42
Mikołaja widziałeś?

A bo to raz? :) O tzw. Św. Mikołaju pisał jeden z "księży" w owym czasie żyjący. Paweł Szydłowski przytacza jego słowa w jednym ze swoich filmów. Św. Mikołaj był bardzo rozpustny i uwielbiał chędożyć, a na dodatek chętnie dzielił się swoją żoną za co reszta jego konfratrów bardzo go lubiła. :P

Gavroche

Cytat: anakin w 2014-01-06, 00:14:07
Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 23:55:42
Mikołaja widziałeś?

A bo to raz? :) O tzw. Św. Mikołaju pisał jeden z "księży" w owym czasie żyjący. Paweł Szydłowski przytacza jego słowa w jednym ze swoich filmów. Św. Mikołaj był bardzo rozpustny i uwielbiał chędożyć, a na dodatek chętnie dzielił się swoją żoną za co reszta jego konfratrów bardzo go lubiła. :P
Właśnie :D
To ten sam mechanizm, co latające spodki.