Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Ciekawe co poszlo nie tak, Na razie wszystko jest "mysterious" i watpie czy sie wyda, bo przeciez wydawnictwo i ksiazki pozostaly. Nawet w jego ksiazkach choc namieszane ajurwedy i innego ziololecznictwa to jest sporo wiedzy anatomicznej etc.
Z tej ksiazki co wyzej

CytatWątroba używa rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy K do produkcji związków chemicznych odpowiedzialnych za krzepnięcie krwi. Złe wchłanianie witaminy K może prowadzić do skazy krwotocznej. Organizm nie będzie w stanie w pełni przyswoić tej witaminy jeżeli nie będzie w stanie strawić tłuszczów. Główną przyczyną niewystarczającego wchłaniania witaminy K jest niewystarczający zasób żółci, lipazy trzustkowej oraz tłuszczu trzustkowego. Udowadnia to, że dieta o niskiej zawartości tłuszczu lub beztłuszczowa może nawet zagrozić życiu.
Work Buy Consume Die

administ

Bromatologia jest ciekawa, ale nie dla każdego.
Zwłaszcza dla surojadków, bo im fanatyczną teorię burzy...  :?

Zyon

Surojadki w ogole nie czytaja ksiazek, bo ksiazki nie sa paleo :D
Jak czytaja to tylko ze scan w jaskini :D

Ogolnie to warto, je przeczytac?

Work Buy Consume Die

administ

To zależy czego się oczekuje, ale czytać zawsze warto.

Zyon

Czego oczekuje....wiedzy na tematy zywieniowe, zywnosci. Rozumiem, ze one skupiaja sie wylacznie na tym co jest zawarte w zywnosci i jaki ma wplyw?
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

I znów ten Kwaśniewski!  :D :D :D
Ale nawet wg prof. Gacionga, Kwaśniewski to nie Atkins...  :wink:  :lol:

Zyon

To ksiazka Tobiasza Wilka, ktora kiedys opisalem na DD, kulturysty i chyba jakiegos mistrza studenckiego. Niestety na forum obok chyba pisalem o przepisach na pyszne salatki szpinakowo makaronowe..
Tobiasz udowadnia, ze diety to sciema
Inna kartka
http://pokazywarka.pl/53n0aa/#zdjecie5274580
i ostatnia
http://pokazywarka.pl/53n0aa/#zdjecie5274582

ten omlet czekoladowy z migldalami i pomarancza...az mi slinka kapie na klawiature...
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2012-11-21, 13:46:38
I znów ten Kwaśniewski!  :D :D :D
Ale nawet wg prof. Gacionga, Kwaśniewski to nie Atkins...  :wink:  :lol:

Ale "Kwaśniewski ukradł pomysł Atkinsowi" chociaż "dieta Kwaśniewskiego ma niewiele wspólnego z dietą Atkinsa"... :? ciekawe, ciekawe... :roll: zdania "śliczne i logiczne"... :? :lol:

Zyon

Ja sie posune dalej i powiem ze Gaciong to tez nie Atkins  :shock: Wyszlo mi to z....obserwacji  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

Ja słyszałam, że robi wodę z mózgu, ale czytać zawsze warto... 8) :lol: :wink:

renia

Książki nie czytałam, ale recenzja niezachęcająca... :?

Blackend

Blackend