Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Maniek w 2016-12-22, 20:01:39
Jak chcesz to Ci Ziębę mogę za pół ceny opchnąć ;)
Cytat: Anulka177 w 2016-12-22, 20:03:21
Niestety, mam ją i sama chętnie mogę komuś w promocyjnej cenie odstąpić  8)
Ale te nowa czesc? Z ciekawosci bym luknal
Work Buy Consume Die

Anulka177

Nie, nowej nie kupowałam, mam pierwszą część.  Wiele osób stwierdziło,  że tej nowej nie warto!

grenis

Cytat
Lemingi mają po prostu wszczepione niemyślenie. Takim chwytem marketingowym dla nich są ukryte terapie. Nie zastanowi się jeden z drugim, kto je ukrył, i po co, no i kto je odkrył, i po co, ale jeśli są ukryte, to muszą być dobre, bo gdyby nie były dobre, to kto by je ukrywał, i po co?

:lol:

Jarek

Blackend

Maniek

Cytat: Zyon w 2016-12-22, 22:16:42
Starą. Nową też bym luknął, ale nie spodziewam się rewelacji.
Może sobie na pół jakąś używkę kupimy, żeby była mała strata ;)

Maniek

Cytat: Zyon w 2016-12-22, 22:15:41
Cytat: Maniek w 2016-12-22, 19:14:08
Przekartkowałem, rzucił mi się w oczy Słonecki i jego miksiura.  :shock:
Przeciez to stary Biosloniarz, nie wiedziales?
http://forum.bioslone.pl/index.php?PHPSESSID=vbp1n342ll2ragor3k74oud1m7&topic=3609.msg199673#msg199673
http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=165javascript:void(0);34.msg122500#msg122500

Wiedziałem, oczywiście.
I w książce widać fascynację Doktorem, Dietą Optymalną, i właśnie Słoneckim. Nie sądziłem, że te całe miksiury mają coś wspólnego z rozumem.  :shock:

Zyon

Cytat: Maniek w 2016-12-23, 17:28:15
Cytat: Zyon w 2016-12-22, 22:16:42
Starą. Nową też bym luknął, ale nie spodziewam się rewelacji.
Może sobie na pół jakąś używkę kupimy, żeby była mała strata ;)
No najlepsze wyjscie, bo z ta cena to Pan Jurek przesadzil nieco :D

Do jedynki sie wiele razy przymierzalem, juz ja mialem nawet kilka razy w koszyku ale przypadkowo ktos mi pozyczyl i pomyslalem 'uff, pare zybli zaoszczedzone'
Wypatruje wsrod eko-bio-lakto-gluten-free-oczyszczajaco-odkwaszajacych sie, ktorych mam kilku w pracy i wsrod znajomych, to moze ktory zakupil :D
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: admin w 2016-12-20, 20:54:52
Rozdziały: VII-XI - bez uwag, ciekawie i estetycznie, informacje przystępnie podane.  :D

W rozdziałach XII i XIII, a szczególnie tym drugim (Jadłospis) z racji szczupłości propozycji można czuć trochę niedosytu.
Rozdział XII zaczyna się od zdania, którego twierdzenie łatwo obalić, ale nie jest ono sednem sprawy. 
Oczywiście jest jeszcze kilka "kluczowych" pytań, z których podstawowym jest: jak tzw. NNKT z krwi przenikają do mózgu płodu oraz czy z całą pewnością te kwasy tłuszczowe w mleku pochodzą z przesączu osocza krwi matki, czy może jednak są produkowane przez nabłonek gruczołu mlekowego, albowiem "wykazano istotne różnice gatunkowe, rasowe oraz osobnicze w zdolności syntezy tłuszczów w gruczole mlekowym." 
Natomiast ewentualna niezbędność suplementacji zaś jakiegoś  składnika w diecie wynika wyłącznie z jego niedoborów lub braku w spożywanym pokarmie.  
Dlatego na diecie niskotłuszczowej "niezbędne" stają się wszystkie związki chemiczne wprowadzane do organizmu przez tłuszcz pokarmowy.

administ

Rozdziały XIV-XVIII - dużo ciekawego i przydatnego.
Rozdział XV - w związku z powszechnym stosowaniem diety niskotłuszczowej i kremów do opalania z filtrami, dostarczanie z pokarmem i produkcja witaminy D w skórze pod wpływem UV są znacznie upośledzone.
Redukcja syntezy wit.D  w skórze dzięki kremom "opalającym" może wahać się od 50 do 90% w zależności od zastosowanego w preparacie filtra. 

administ

Od XV do końca książki - żadnych uwag.
Podsumowanie: książka warta polecenia dla kobiet planujących ciążę i nie tylko.
Warto przeczytać, bo jest sporo wartościowych danych i informacji.
Autorowi serdecznie gratuluję i pozdrawiam.

Anulka177

administ

renia

administ

Jasne, lepiej nie planować, to później rozczarowanie mniejsze... ;)

Blackend

Ale jest szansa, że Naczelnik je pokrzyżuje więc spoko.  :D