Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Depresja

Zaczęty przez Madmax, 2008-11-05, 19:00:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Edyta

To jest wspaniałe Forum,a Admin jest wspaniałym człowiekiem!  i nie dziwi mnie fakt,że nasz Jurek traktował nas jak drugą rodzinę -wszystko naturalne-można sie posmiac,popłakać,pokłócić-tak jak w zyciu-nie ma sztucznej atmosfery i to własnie czyni to Forum wyjątkowym-jak ktoś lubi sztuczną atmosfere to Forum nie jest dla niego.
Zeby to zrozumiec,to trzeba tutaj przebywać wciąż,a nie z "doskoku" ....

adampio

Cytat: Edyta w 2008-11-07, 19:56:31

To jest wspaniałe Forum,a Admin jest wspaniałym człowiekiem!  i nie dziwi mnie fakt,że nasz Jurek traktował nas jak drugą rodzinę -wszystko naturalne-można sie posmiac,popłakać,pokłócić-tak jak w zyciu-nie ma sztucznej atmosfery i to własnie czyni to Forum wyjątkowym-jak ktoś lubi sztuczną atmosfere to Forum nie jest dla niego.
Zeby to zrozumiec,to trzeba tutaj przebywać wciąż,a nie z "doskoku" ....

Dokladnie Edyto!!! Taka jest prawda. Byc moze czytaja nasze "przekamarzania" ,byc moze sa tu z nami "duchem", czsami przeklinajac nas....ale nie dajac znaku zycia nie ma ich!!!!
Admin..no coz, czy jest wspanialym czlowiekiem...teraz zaruje, oczywiscie, ze jest :lol: io dzieki niemu mozemy "se" pogadac", tak?

Enka19

;( ale lipa;(;(
Mam doła jak stodoła

_flo

chlopak, szkola czy siostra?

Enka19

Chłopak i szkoła .. siostry osttanio grzeczne

Enka19

i wogole egzysencja zycie jest dziwne
dzis mam dzien kiedy rozwalila bym miasta zostawila zielen wyrzucial 5,999 mld ludzi i sobie glebla na bambuku

Enka19

_flo

;]
pozdro 100, dzieki ze wpadlas
polecam: http://maps.google.com/

Madmax

Mimoł miesiąc odkąd przestawiłem się ze smażonego na gotowane,
poprostu przestałem jeść na codzień frytki z kotletem
Gdzieś w necie znalazłem informację że podczas
smażenia powstają substancje które mogą negatywnie
wpływać na układ nerwowy.
Z lekkim niedowierzaniem ale jednak postanowiłem sprawdzić to na sobie,
wiedząc że taki eksperyment mi nie zaszkodzi i powiodło się.
Jest bardzo dobrze.
Dzisiaj myślę że przesadziłem z tym smażonym, codziennie na śniadanie,
obiad i klację frytki i kotlet i tak przez siedem miesięcy.
Odstawienie mlecznych nie pomogło, ale odstawienie smażonego tak.

adampio

Madmax a jakie ma dzienne BTW?

Madmax

Po tym pytaniu włączyłem kalkukator optymalny i wyszło że mam w diecie za mało białka i węglowodanów, tłuszcz w porządku.
Może to była przyczyna mojego stanu, ale z drugiej strony proporcji nie zmieniłem a jest lepiej.
Myślę że poprostu wpadłem w rutyne, jadłem mało objętościowo, tłusto bez ważenia i liczenia proporcji,
bo wydawało mi się że jesli jestem najedzony mam energię, samopoczucie dobre, żadnych leków, żadnych lekarzy,
to wszystko w porządku, ale widocznie to wszystko do czasu.
Biorę się za siebie
adampio dzięki za podpowiedź

Rudka

Pani Ewo ,moja córka[36 lat] uzależniona od Estazolamu [tabletki nasenne]
    Jak nie weżmie ,to dostaje drgawek nerwówka włancza sie łazik
  oczywiście uporczywa bezsenność.
żadne napary ziołowe nie skutkują.  :(Co mogłabym podać -zamiast -bo ja już schizy dostaje

Diogenes z Synopy

tu na depresję polecają odstawienie mlecznych.  A pani w tvnie:

http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/inne-aktywnosci,3019/jak-pokonac-jesienna-depresje,178246,0.html

Pozytywne światło

wzorem jednego z podopiecznych Sitkowskiej, wyjechać na miesiąc do ciepłych krajów i "naładować baterie"

Blackend

To taniej wyjdzie sobie lampę kwarcową kupić. ;)

Gavroche

Oj, dawno nie widziałem w handlu... :?
Super sprawa.

Blackend

Teraz pewnie będą jakieś nowe super hiper zamienniki. 8)

Gavroche

Mam jeszcze jedną, stareńką, ale UV produkuje. :D
Świetny środek dla zabiedzonych i chorych gadów, dezynfekuje, zmusza organizm do produkcji ciał przeciwkrzywiczych, zachęca do godów i wybarwia.
Dla ludzi, na dziwaczne problemy skórne, też super. 8)
I wystarczy minutka-dwie. :P

Blackend

W domu rodzinnym też była lampa kwarcowa, którą mama od czasu do czasu używała.  8)
Może jeszcze ją ma?  :roll:

Diogenes z Synopy

W  85 roku  w woju chodziłem na lampę Solux  ( ? )  - nagrzewałem zatoki. Nic nie dało, katar pozostał . Jedyny plus to godzinę czasu wolnego ;-) To pod koniec drugiego roku połamali mi nos w klinice laryngologicznej wojskowej i złożyli od nowa - przegrody nosowe (  źle oczywiście zszyli i dziurkę zostawili miedzy przegrodami ). Nic nie pomogło oczywiście  :)  . 

Blackend

Zatoki przeziębił kompletnie mój szkolny kolega z ławki, a tak ładnie obrazo opowiadał jak mu się wbijali grubą igłą przez nos po to żeby tam ponownie wsadzić cieńszą igłę, że zaraz grzecznie czapkę nosiłem bez napominania mojej mamy.  :lol: