Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Optymalne rekordy

Zaczęty przez adampio, 2008-11-07, 19:49:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daniel

Cytat: Iga w 2010-09-11, 16:17:24
Widzę,że wszystko precyzyjnie zbadane ,to dobrze w sumie.Ciekawi mnie,czy sam to sprawdzałeś,gdzie najlepiej biegnąć,czy to jakby wpisuje się w "regulamin biegu" dla wszystkich.
To moje spostrzeżenia, bo jakby były znane wszystkim, to z pewnościa większość nie wystartowałaby w butach.

kodar

Cytat: adampio w 2010-09-12, 09:27:02
Kodar, nie zrozumialem wypowiedzi z powodu tego:
Cytat,ktore nawet kipa gasza
Co masz na mysli?
"WojciechS"dzieki za tlumaczenie :D
Adasku,chodzilo,o gaszenie niedopalka papierosa gola stopa :lol:
nie dziwi nic.. :lol:

Radzio

Trochę było cicho w tym wątku..............  8).

Popełniłem kolejny własny optymalny rekord ..........................sklarowałem masło  :D :D :D

Idę spać. ;) :D

Teresa Stachurska

Radzio

Świąteczny nastrój sprawił, że padł kolejny rekord. ;)  :lol: :lol:

Zrobiłem samodzielnie majonez w oparciu o optymalną recepturę. :D
Żeby dodać pikanterii przedsięwzięciu, posłużyłem się ręczną ubijaczką.*    8)

*- Najserdeczniejsze życzenia wielkanocne i wyrazy uznania dla wszystkich Kobiet, które- prócz innych, świątecznych zadań- wykonywały lub wykonują taką techniką majonez.  :) 

... świetny, naturalny sposób na problemy ze snem. Idę spać ;)  :D

Radzio

Kolejne majonezy w coraz bardziej rekordowym tempie- ale już z niewielką pomocą robota. ;) :D :D Bez świątecznych okazji ;)

nie idę spać :D

nowicjuszka

ide robic majonez :lol: ale najpierw poszukam przepisu :lol:

MariuszM

Cytat: adampio w 2010-06-02, 21:58:17

Najbardziej bylo super kiedy bialka zjadlem okolo 100gr, tluszczu okolo 400 gr i weglowodanow okolo 150 gr, tego dnia napisalem w notatniku= rekord swiata, normalnie rekord swiata. Ludzie., ktorzy mieli zamykac basen, prosili mnie abym juz poszedl do domu.
Prowadzisz jeszcze podobne eksperymenta :) Adamie? Czy może sfolgowałeś z wysiłkiem :P ?

adampio

Po ostatniej kontuzji kolana i stawu barkowego bylem zmuszony spuscic z tonu aby dojsc do formy. Dlugo to trwa choc w dalszum ciagy, kiedy plywam, to az sie chce szybko poplynac, dac z siebie wszystko itd. Jednak ta bardziej dorosla/madrzejsza czesc mnie mowi abym jeszcze poczekal. :lol:

Takze na razie nie bije rekordow, jak to mowi moja zona, tylko chodze na rekrearacje basenowa :lol:

administ

Lepiej tydzień później, niż tydzień za wcześnie...  :D
A z lenistwem odwrotnie!  8)

adampio

Prawda, swieta prawda :lol:
Ja juz dzisiaj sobie nie wyobrazam tygodnia bez min 3 x plywania. Jak juz nie ide bo nie moge to i tak brakuje. :lol:

administ

I tak jest prawidłowo, tylko aby nie przesadzić.  :wink:

adampio

Z tym czasami jest trudno. Bo tak na prawde to czlowiek nie wie w jakiej fazie zyciowej sie znajduje. Psychika mowi , ze jestes mlody i odwazny a fizyka czasem jest sprzeczna z psychika i wowczas wystepuja pewne problemy. :lol:

MariuszM

Adam, masz może jeszcze swój magiczny notesik? Co składało się na te 100g białka, 400g tłuszczu i 150 g węglowodanów.
U mnie dobra moc przy wysiłkach wydolnościowych pojawia się przy przy węglach z:
200-300g ziemniaków rozłożone na 2-3 porcje
200-400ml śmietanki
kluski żółtkwoko,jajkowo-twarogowe z mąką ziemniaczaną tak z 100-200g
kisiel(trochę soku, mąki ziemniaczanej,woda)
+ jakieś warzywka: cebula, czosnek i takie tam :)
wtedy wszystko "buczy"  aż miło :D

adampio

Nie mam natesika ale mam dobra pamiec :lol:
Bialko pochodzilo z jajek, sera i miesa baraniego, tluszcz z masla i smietany 38% a weglowodany z ziemniako, warzyw i banana. Czasami zastepowalem owoce/a cukrem z cukiernicy, wowczas szedlem do sasiadow po dwie lyzeczki :lol: chodzilo mi o to aby objetosciowo bylo mniej jedzenia aby nie obciazac zoladka przed plywaniem. Efekt byl nawet lepszy jak po bananie. Ale nikomu o tym nie mow, ok?

MariuszM

Cytat: adampio w 2012-11-17, 12:11:39
Bialko pochodzilo z jajek, sera i miesa baraniego, tluszcz z masla i smietany 38% a weglowodany z ziemniako, warzyw i banana. Czasami zastepowalem owoce/a cukrem z cukiernicy, wowczas szedlem do sasiadow po dwie lyzeczki :lol: chodzilo mi o to aby objetosciowo bylo mniej jedzenia aby nie obciazac zoladka przed plywaniem. Efekt byl nawet lepszy jak po bananie. http://www.youtube.com/watch?v=CDeRgj6kM34&feature=channel&list=ULAle nikomu o tym nie mow, ok?

Nie puszczę pary z gęby  :lol:
Mnie się od razu przypomniał tekst piosenki Im więcej ciebie (ATP) tym mniej (szczawioooctanu- glikogenu- Ww) jak to jest możliwe ;) Taka mała dygresja :P

Cukier w cukrze jest dobry. Połączenie ziemniaków z słodką śmietanką (niestety,stety u mnie tylko 30%) daje niezłego kopa pod sufit :D

Radzio

Cytat: MariuszM w 2012-11-17, 12:34:04
Cytat: adampio w 2012-11-17, 12:11:39
Bialko pochodzilo z jajek, sera i miesa baraniego, tluszcz z masla i smietany 38% a weglowodany z ziemniako, warzyw i banana. Czasami zastepowalem owoce/a cukrem z cukiernicy, wowczas szedlem do sasiadow po dwie lyzeczki :lol: chodzilo mi o to aby objetosciowo bylo mniej jedzenia aby nie obciazac zoladka przed plywaniem. Efekt byl nawet lepszy jak po bananie. http://www.youtube.com/watch?v=CDeRgj6kM34&feature=channel&list=ULAle nikomu o tym nie mow, ok?

Nie puszczę pary z gęby  :lol:
Mnie się od razu przypomniał tekst piosenki Im więcej ciebie (ATP) tym mniej (szczawioooctanu- glikogenu- Ww) jak to jest możliwe ;) Taka mała dygresja :P

Cukier w cukrze jest dobry. Połączenie ziemniaków z słodką śmietanką (niestety,stety u mnie tylko 30%) daje niezłego kopa pod sufit :D

A pod sufitem pełny ... spokój, ;) na ogół jest.  :lol:

adampio

CytatPołączenie ziemniaków z słodką śmietanką (niestety,stety u mnie tylko 30%) daje niezłego kopa pod sufit

Tez tak lubie. :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2012-11-17, 12:03:18
Adam, masz może jeszcze swój magiczny notesik? Co składało się na te 100g białka, 400g tłuszczu i 150 g węglowodanów.
U mnie dobra moc przy wysiłkach wydolnościowych pojawia się przy przy węglach z:
200-300g ziemniaków rozłożone na 2-3 porcje
200-400ml śmietanki
kluski żółtkwoko,jajkowo-twarogowe z mąką ziemniaczaną tak z 100-200g
kisiel(trochę soku, mąki ziemniaczanej,woda)
+ jakieś warzywka: cebula, czosnek i takie tam :)
wtedy wszystko "buczy"  aż miło :D
Nie wierzyłem póki nie sprawdziłem :)
Sprawdziłem i wiem.
Miałem krótką przygodę z wysiłkiem wytrzymałościowym, około 2-u miesięczną.
Wyniki szybowały pod sufit gdy dałem 1:4 B:T.
Czytałem o kolarzach co jeździli na 1:7, to musiała być moc!

MariuszM

a nie 7gT/kg  kolarza przypadkiem? :D z ladowaniem weglami przez 2 dni. Podobno Pantani,Contador jechali na Lc nie liczac innego dopingu :lol: