Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Recepta na pasożyty

Zaczęty przez kristan, 2005-09-07, 14:47:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-18, 15:38:17
Zresztą już niejednokrotnie o tym pisałam.

Marishka
Trafne spostrzezenie :D  ,nie lepiej jakbys dala wszystkim link ,gdzie mozna zamowic "super mądrą książkę" " Toksyczni rodzice"  8)
Nie musialabys przepisywac wywodow pani psycholog ...

Tomkiewicz

Tego rodzaju posty, które reprezentuje Elmo z mojej strony zostaną bez najmniejszego komentarza. Nie stanowią ani pola do dyskusji, za to kapitalnie ilustrują wciąż i na nowo wypieraną prawdę. Z zewnątrz wygląda to jak zaczepka czy zwykła prymitywna prowokacja.

Tomek

elmo

I tu Cie boli Tomek.   :D I to wciaż powtarzane " wypieranie" -do znudzenia.Książkę mozna kupic w każdej ksiegarni za ok.30 zl.I dowiedziec sie jak znakomita pani psycholog dorabia sie na "biednych,pokrzywdzonych przez rodzicow" ,bogaczy.Smieszne jest, jak ktos pisze o prymitywnej prowokacji ,gdzie tymczasem sam ją prezentuje  8)
Wiecej spokoju Tomek ,rozluźnij sie i nie rozkladaj postow na czynniki pierwsze.

Tomkiewicz

Cytat: elmo w 2006-12-18, 16:58:59
Książkę mozna kupic w każdej ksiegarni za ok.30 zl.

Elmo, nie musisz traktować te pieniądze jako stracone, bo zawsze możesz sprzedać swoją kopię za jeszcze większą sumę na Allegro. Zwrócą Ci się wszystkie koszta.

M

elmo

Nie martw sie Marishko o moja sytuacje finansowa ,nie musze sprzedawac narazie ksiazki ,aby moc cos kupic w sklepie.
Nie uwazam ich za stracone ,a wrecz przeciwnie .Dowiedzialam sie jak wszelkiej masci lekarze i w tym psycholodzy ,robią pranie mozgu z ludzkich umyslow.
Czemu zrzucac cala wine za niepowodzenia ,na rodzicow? Pomysl ,ze oni tez mieli swoich rodzicow i tez mogli byc "krzywdzeni".

Tomkiewicz

Wiem Elmo, że bardzo chcesz być "skarcona" za Twoją pisaninę. Nic z tych rzeczy nie dostaniesz.
  Nikt się nie zamartwia Twoją sytuacją materialną. Dla mnie możesz tą książką - za przeproszeniem - nawet się podetrzeć.
      Wszystko , co istotne Marishka tu napisała i zapewniam, że odniosła ogromny sukces. Książka była tylko wskazówką. Ty możesz sobie robić, wierzyć w co chcesz. Skoro czujesz się tak bardzo szczęśliwa, to gratuluję szczerości.

Tomek

Tomkiewicz

..a teraz polecam skupić się na ...innych pasożytach, niż rodzice\teściowie. Polecam obleńce :)

Tomek

elmo

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-18, 17:28:11

Ty możesz sobie robić, wierzyć w co chcesz.

Tomek
Oczywiscie ,ze tak  :D ,mało tego !  :D ty rowniez to mozesz  8)

Jona

A to ci dopiero :shock:

CytatOwszem, żadna odległość nie jest w stanie rozerwać zależności emocjonalnej. Dlatego cały czas piszę o UŚWIADOMIENIU sobie wyrządzonej krzywdy, potępieniu takich czynów i realistycznym spójrzeniu na rodziców. Dopiero wtedy można naprawdę "przeciąć pepowinę" i uwolnić się od nienawiści. Nie ma to nic wspólnego z przebaczeniem.
Cytat

CytatCytuj z: Ewa  Dzisiaj o 01:19:00 PM
Tylko droga wybaczenia daje ci mozliwość uzdrowienia, a nawet zerwania tego związku i przerwania relacji.
Nie mogę się z tym zgodzić. Wybaczenie jest pogodzeniem się z wyrządzoną nam krzywdą, jest być może nawet akceptacją krzywdy.

I to jest właśnie toksyczne zakłamane myslenie  .Jak mozna coś takiego wymysleć
:shock:

CytatTo właśnie "wybaczenie" sprawia, że powielamy błędy naszych rodziców później w naszym dorosłym życiu, stajemy się replikami naszych rodziców w stosunku do własnych dzieci.
Wybaczenie  - powiela  ZŁO :shock:

Przenigdy  !!!
tylko i wyłącznie GORYCZ

CytatNa przykład dziecko, bite w dzieciństwie, które "wybaczyło" swoim rodzicom, będzie tak samo bić własne dzieci. Może nawet twierdzić, że robi to wbrew sobie, że nie chce, ale nie będzie w stanie powstrzymać się.

BZDURA  :D  ale ,ale wybaczenie napisałas w  """"  a no jeśli  TAK  wybaczacie  ,to sie niedziwie :P

CytatNa przykład kobieta zgwałcona w dzieciństwie przez członka rodziny, która "wybaczyła", nie będzie stawać w obronie swojego dziecka, które będzie gwałcone.

Znaczy sie ,że nie jest Wolna od tego co ją spotkało
I tak  wogóle  to  nie wiesz  co to znaczy  WYBACZYĆ  . 
Kiedy  Jezus  mówił --- Ojcze  Wybacz im bo nie wiedzą co czynia  co miał na mysli ,jakie wybaczenie w cudzysłowie?"""" co znaczy  WYBACZ , w jezyku  Nieba

Jona

Elmo

Szalom  - Chanuka:D

kodar

Tomku,nie Tobie oceniac moje postepowanie..Kazdy ma prawo wyboru.Na szczescie to jest moje zycie i to ja" jak sobie posciele tak sie wyspie."Ty natomiast jeszcze bedziesz dlugo bladzil nim dojdziesz do celu.

elmo

Jona  :D ,ale się " wyrobiłaś"  :D niedlugo zostaniesz hakerem  :lol:  :lol:  :lol:

Tomkiewicz

Kodar, spójrz na to , co napisałaś. Właśnie wydałaś ocenę.

Tomek

ps : Przypominam, że temat miał dotyczyć innego rodzaju pasożytów.

lutonn

No bez przesady !!!! :? :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

elmo

Z tego co wyczytalam z takiej ksiazeczki o pasozytach ,to wlosien kręty -trychina, jest niebezpiecznym pasozytem dla czlowieka.Okropność ,moze na googlach ,kto ciekawy  znajdzie informacje.

lutonn

Cytat: Jona w 2006-12-18, 20:38:18
Elmo

Szalom  - Chanuka  :D
  Takie fajne hocki klocki :lol: :idea: :roll: :mrgreen:

lutonn

hocki klocki  :lol: :mrgreen:

lekarka

Tomek, szczęście rzeczywiście nieprawdopodobnie razi niektórych ludzi. Można obserwować konsekwencje "porażenia".
Wypieranie Swoich, nawet negatywnych odczuć jest charakterystyczne dla osobowości nowotworowej. Ktoś kiedyś ładnie nazwał >asertywność< jako "jasne określanie czego chcesz, a czego nie chcesz". Przypomina mi się dowcip o Mośku, który miał oddać jutro Ickowi 10 000. Mówi, Mosiek swojej żonie już po raz enty, że ma oddać Ickowi, a nie ma z czego. Żona po entym przypomnieniu/biadoleniu męża otwarła okno (Icek był w domu, a okna miał an przeciwko Mośka) i powiedziała "Icek, Mosiek ma Ci jutro oddać 10 000, a nie ma- i zamknęła okno-; widzisz Mosiek - teraz Icek ma problem". Wniosek - warto rozwiązywać swoje problemy.

Tomkiewicz

Nie potrzeba dużo wysiłku, by dojść do wniosku, że nowotwór to też pasożyt :)
  Ewo, bardzo ciekawa teoria - wyparcie jako jeden z czynników kancerogennych. Jeżeli możesz, spróbuj rozwinąć ten temat, poczytam z największą przyjemnością. Proszę też o ewentualne paralelne linki.

Tomek