Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

wspomniane przez dr J.K. badania nad zawartoscia metali ciezkich w organizmie

Zaczęty przez Jarosław00, 2009-03-17, 17:00:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarosław00

Witam. Szukam badań o których wspominał dr Kwasniewski na swojej stronie odnosnie zawartosci metali ciezkich w organizmie ludzi na diecie zwykłej i na żywieniu optymalnym. Z tego co mówi doktor badania były przeprowadzane przez jeden z Uniwersytetow Medycznych. Bardzo mi zalezy żeby zobaczyc te badania w orginale tzn oficjalnie opublikowane. Ma może ktos dostep do tych badan ewentualnie wie gdzie mozna je zobaczyc? Z góry dziekuje.

viola44

Cytat: Jarosław00 w 2009-03-17, 17:00:37
Witam. Szukam badań o których wspominał dr Kwasniewski na swojej stronie odnosnie zawartosci metali ciezkich w organizmie ludzi na diecie zwykłej i na żywieniu optymalnym. Z tego co mówi doktor badania były przeprowadzane przez jeden z Uniwersytetow Medycznych. Bardzo mi zalezy żeby zobaczyc te badania w orginale tzn oficjalnie opublikowane. Ma może ktos dostep do tych badan ewentualnie wie gdzie mozna je zobaczyc? Z góry dziekuje.

Miesiecznik "Optymalni", pazdziernik 2008

Jarosław00

Cytat: zbynek w 2009-03-18, 10:54:43
http://dr-kwasniewski.pl/media/2/bib-1/Krystyna.txt/news%20827.doc

dzieki ale własnie te badania widzialem natomiast potrzebuje je do bibliografii i musze wiedziec gdzie byly przeprowadzane te badania, przez jaka jednostke naukową, nazwiska autorów badania, tytul badania, dlatego wlasnie jest mi niezbedny oryginał badania. I ciekawiło mnie czy nie ma tych badan gdzies w oryginale, bo skoro jakis uniwersytet je przeprowadzil to nie po to zeby wysłac dr Kwasniewskiemu tylko zeby opublikowac.

viola44

Cytat: Jarosław00 w 2009-03-18, 18:45:07
Cytat: zbynek w 2009-03-18, 10:54:43
http://dr-kwasniewski.pl/media/2/bib-1/Krystyna.txt/news%20827.doc

dzieki ale własnie te badania widzialem natomiast potrzebuje je do bibliografii i musze wiedziec gdzie byly przeprowadzane te badania, przez jaka jednostke naukową, nazwiska autorów badania, tytul badania, dlatego wlasnie jest mi niezbedny oryginał badania. I ciekawiło mnie czy nie ma tych badan gdzies w oryginale, bo skoro jakis uniwersytet je przeprowadzil to nie po to zeby wysłac dr Kwasniewskiemu tylko zeby opublikowac.

Katerda i Zakład Bromatologii Uniwersytet Medyczny Poznań. Wyniki były prezentowane w dniach 4-6 06.2007 roku na Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej organizowanej przez Polskie Towarzystwo Toksykologiczne oddział w Poznaniu i Ktedre i Zakład Toksykologii Uniwersytetu Medycznego im. K.Marcinkowskiego w Poznaniu. Dr Izabela Bolesławska- kierownik programu.

renia

Cytat: Jarosław00 w 2009-03-18, 18:45:07
dzieki ale własnie te badania widzialem natomiast potrzebuje je do bibliografii i musze wiedziec gdzie byly
Powiesz nam czy piszesz pracę o dr Kwaśniewskim, a może o Diecie Optymalnej ?

Jarosław00

Nie pisze o ŻO, pisze o metalach ciężkich ale to badania moze byc pomocne.

renia

Będą lekami i suplementami "odtruwać", zamiast zastanowić się nad przyczyną, która do takiego stanu rzeczy doprowadziła. Zlikwidować "sprawcę", a nie truć dalej chemikaliami...

administ

Świetnie, bo z czegoś i kogoś ta służba chorobie musi żyć. A tu proszę!  :shock:
Połowa Polaków! ;)  Jak poparcie dla PiS... :lol:

madre

I zapewne się okaże, że lekarstwo będzie gorsze od choroby. Już go prawie odtruliśmy ale pacjent wyzionął wcześniej ducha. Pech, 8)

Anulka177

Widocznie za dużo wątróbki jedli i przez to te toksyny i trucizny  :wink:

administ

Cytat: madre w 2018-03-07, 20:32:30
I zapewne się okaże, że lekarstwo będzie gorsze od choroby. Już go prawie odtruliśmy ale pacjent wyzionął wcześniej ducha. Pech, 8)

Mnie to kompletnie rybka, póki na siłę i jak leci leczyć nie będą.  8)
Co przy "dobrej zmianie", która wie lepiej co dla którego sortu jest najlepsze jest całkiem możliwe.  :?

administ

Cytat: Anulka177 w 2018-03-07, 20:34:16
Widocznie za dużo wątróbki jedli i przez to te toksyny i trucizny  :wink:

I to jest słuszne twierdzenie, bo czym głupsze, tym większy posłuch ma u zbiorowej mądrości narodu... ;)

madre

Widocznie ten pęd do stadnego zachowania wynika z fałszywego domniemania, że zapewne większość nie może się mylić i że w kupie siła.  :?  A wystarczyłaby konstatacja, że to mniejszość ma zwykle rację bo to mniejszość dożywa setki i to w bezpiecznym oddaleniu od służby ku chwale chorób.

Jarek

Cytat: admin w 2018-03-07, 20:14:44
Świetnie, bo z czegoś i kogoś ta służba chorobie musi żyć. A tu proszę!  :shock:
Połowa Polaków! ;)  Jak poparcie dla PiS... :lol:
:lol:
Dokładnie. Jedynie PiS może sprawiedliwie wyciągać z kiszeni podatnika, bo inni to oszusty i spekulanci.
:wink:

administ

I podatków na pięć set+ nie chcą płacić!  :?
Tylko sami chcą zarabiać na chlanie, albo co innego!  :shock:  :lol:

Blackend

:lol:
Ale pierwszy sort żadnych podatków nie płaci, tylko banki i markety płacą.  :lol: :lol: :lol:

Anulka177