Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rotawirus, jak wyjść z biegunki

Zaczęty przez CzarnaJulka, 2009-03-24, 19:17:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

No wiesz Gwidon, jako "mięczak" w życiu nie napisałbym do kobiety...  :evil:
Dlatego kobiety lubią "mięczaków"...  :D

Gwidon

Cytat: WojciechS w 2011-06-22, 19:32:04

...o jakich mieczakach ty mowisz :shock: tu akurat jest mowa o twardym :lol: :lol:...

maf

Cytat: Dasna w 2011-06-22, 17:29:02
i agresywny ten Biseptol :wink: Kiedyś był używany w Rumunii jako środek antykoncepcyjny i kwitła turystyka handlowa z Polski do Rumunii.

Nie antykoncepcyjny tylko na rzezaczke albo syfilis zamiast penicyliny, jak ktos wstydzil sie do lekarza isc.

Dasna

Cytat: maf w 2011-06-22, 22:13:36
Cytat: Dasna w 2011-06-22, 17:29:02
i agresywny ten Biseptol :wink: Kiedyś był używany w Rumunii jako środek antykoncepcyjny i kwitła turystyka handlowa z Polski do Rumunii.

Nie antykoncepcyjny tylko na rzezaczke albo syfilis zamiast penicyliny, jak ktos wstydzil sie do lekarza isc.
Tak , tak. Całkiem możliwe,ale jeszcze coś mi się po głowie telepie, że jako środek wczesnoporonny w Bułgarii . Coś koło tego. :roll:

WojciechS

Cytat: Gwidon w 2011-06-22, 20:23:00

...o jakich mieczakach ty mowisz :shock: tu akurat jest mowa o twardym :lol: :lol:...

"Nie rżnij głupa".
Na twoim miejscu przeprosiłbym "wisienkę" i resztę Pań z tego Forum i więcej na temat spraw intymnych bym się nie wypowiadał.
Stać cię na to "mencizno"...? 

Dasna

Zaczynam odżywać powoli. Uff, ze tez coś takiego istnieje . Przez te 3 dni schudłam 5 kg. Nadal mam przelewanie i bulgotanie w brzuchu , ale już mnie nie pędzi. 3 doby w uściskach sedesu wystarczą. Jak poczytałam różne fora to nie wiedziałam,ze tak dużo osób choruje. Przetrwałam tak jak dokładnie pisali bez przeciwgorączkowych, przeciwzapalnych, przeciwbólowych :wink: i przeciwbakteryjnych , bo na tego wirusa nie ma lekarstwa. Tylko nawadnianie, elektrolity, synbiotyki i nie jedzenie (o to najłatwiej :( , w tym przypadku) i mineralna niegazowana a teraz rekonwalescencja. :wink:

renia

Chyba te choroby są tylko po to, żeby człowiek mógł docenić zdrowie. Inaczej zdrowy by chorego nigdy nie zrozumiał...ani nie cieszyłby się z dobrego samopoczucia...

Dasna

Chyba tak :lol:.
A mój mąż najlepszy. Wczoraj na wieczór już mi zaproponował kaszankę i kiełbasę smażoną a dziś przyniósł mi żeberka  :lol: No cielęce, łykowate :lol: :lol: Jednak na te smakołyki za wcześnie.Regeneracyjnie bulionik z masełkiem i rozgotowanym ryżem, marchewka z masełkiem, gotowane żółtko, na smalec jeszcze muszę poczekać :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Dasna w 2011-06-23, 09:38:07
A mój mąż najlepszy. 

To jest chyba jedyny plus choroby, że się o tym przekonałaś... :lol: :wink:
Najważniejsze, że już jest coraz lepiej...Jutro będziesz jak nowa... :D

Dasna

I o 5 kg chudsza :lol: . Faktycznie nowy model :lol:

WojciechS

Dasna

Za dużo w 3 dni :(. Stąd osłabienie, poty, kołatanie serca. :?

renia

Dasna to jest tylko ubytek wody. Ten szybko uzupełnisz. Apetyt też dostaniesz podwójny (na jedzenie i na życie  :lol:) ... :D

WojciechS

Dasna

Paskudne i nie przypuszczałam , ze "działa" aż tak.  :evil:

Już  odzyskuję siły , smak, chęć do życia :wink:

Reniu po cichu he, he liczę też,  że nie tylko woda zeszła ,ale ponieważ przeszłam już prezbudowe to mój organizm czerpał z własnego tłuszczu i trochę tego niepotrzebnego spalił :mrgreen:
Dzięki Wam za wsparcie i dobre słowo (cenniejsze od złota) :wink: :wink:

WojciechS

Teresa Stachurska

Trzy dni nie są dwa tygodnie. Dasna, gratuluję szybkiego wykaraskania się z choroby :) 

WojciechS

To może opatentujsz "Dasna" nową metodę odchudzania?  :roll: :mrgreen:

Gwidon

Cytat: WojciechS w 2011-06-23, 07:37:37
Cytat: Gwidon w 2011-06-22, 20:23:00

"Nie rżnij głupa".
Na twoim miejscu przeprosiłbym "wisienkę" i resztę Pań z tego Forum i więcej na temat spraw intymnych bym się nie wypowiadał.
Stać cię na to "mencizno"...? 

...nie przypominam sobie,zebym tu kiedykolwiek kogos obrazil, ty zawsze masz jakies problemy i chcesz strugac papieza,troche zartow tez sie przyda, nie mozna tylko o zarciu pieprzyc :evil:...a jesli kogos urazilem to PRZEPRASZAM...

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2011-06-23, 10:20:55
Trzy dni nie są dwa tygodnie. Dasna, gratuluję szybkiego wykaraskania się z choroby :)  

Ale czas jest pojęciem względnym i inaczej "leci" w chorobie...