Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA.

Zaczęty przez Halina Ch., 2009-05-19, 14:18:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

...ale jajek nie znoszę... :? :lol:

administ

Ja też nie, sami przynoszą do domu... ;)  :lol:

renia

To my sami musimy się po nie fatygować i jeszcze płacić... :? :lol:

administ

Oby tylko nadal takie tanie były!  :D

renia

Jak będą po 2 zł, to przestawiam się na hodowlę niosek. 8) :lol:

administ

:shock:
Po dwa złote, to aż taka inflacja będzie przez pisowskie wybryki spełniania "obietnic'?  :?

renia

Mogą być takie jaja... 8)

Diogenes z Synopy

Zastrzeżenia co do jakości handlowej dotyczyły najczęściej ryb i przetworów rybnych (38,3 proc.), masła (29,7 proc.), oliwy z oliwek (15,4 proc.) oraz jaj (14,6 proc.). Natomiast wadliwe oznakowanie inspektorzy IH kwestionowali najczęściej w przypadku sprzedaży lodów i deserów (79,3 proc.) oraz pieczywa (64,7 proc.). Inspekcja Handlowa reaguje także na nowe zjawiska na rynku, czego przykładem są kontrole produktów „domowych" i eko-żywności.[/b]

http://www.rp.pl/Konsumenci/312199996-Inspekcja-Handlowa-w-obronie-konsumentow-od-65-lat.html

administ

Bo "czyste" masło kupić w sklepie, to sztuka jest... ;)
Sam kiedyś się dałem nabrać po etykiecie na mixa, bo mi się przeczytać nie chciało, ale po metalicznym smaku było czuć, że to margaryna z dodatkiem masła była, a wyglądało jak masło!  :shock:  :?

Jarek

Tu na Bawarce żarcie jest paskudne w 80 %,dobrze że wiem dzięki Doktora wiedzy co robić .Wiedza Doktora sprawdza się  w każdej sytuacji ,jestem bardzo  wdzięczny temu człowiekowi . Adminowi również bo jednak czuje się ten optymalny nurt  :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-12-19, 11:53:31
Zastrzeżenia co do jakości handlowej dotyczyły najczęściej ryb i przetworów rybnych (38,3 proc.), masła (29,7 proc.), oliwy z oliwek (15,4 proc.) oraz jaj (14,6 proc.). Natomiast wadliwe oznakowanie inspektorzy IH kwestionowali najczęściej w przypadku sprzedaży lodów i deserów (79,3 proc.) oraz pieczywa (64,7 proc.). Inspekcja Handlowa reaguje także na nowe zjawiska na rynku, czego przykładem są kontrole produktów „domowych" i eko-żywności.[/b]

http://www.rp.pl/Konsumenci/312199996-Inspekcja-Handlowa-w-obronie-konsumentow-od-65-lat.html

Tak działa, że jedzenie posiada coraz więcej chemii, a coraz mniej naturalnych składników odżywczych.... :?

Jarek

Ale właśnie ten trud w zdobywaniu jedzenia daje mi zadowolenie .Dziś kupiłem świeże jaja i masło od chłopa ,mięso jest tu chude ,ale ja już mam swoje rewiry ,gdzie dobre jest . :lol:

Diogenes z Synopy

a łój tam mają ?  :)   Jest tyle tych alpejskich fioletowych krówek Milki.  :roll:

Blackend

Ale mają bardzo dobre schlagsahny, wiener wurstchen i Bayerische Schweinshaxe mit Sauerkraut, więc spoko można się najeść do syta. ;)

Diogenes z Synopy

zawsze jak jadłem te wursty w Niemczech  to wydawało mi się że są papieru toaletowego.  Ale fakt że nie poszukiwałem jakiś delikatesów.

Blackend

Teraz tu też robią wyroby wg zaleceń UE i smaki się tu i tam wyrównały. ;)

administ

:(
Najgorsze to to pompowanie lepszych wyrębów uzdatniaczami!  :shock:
Chce się kupić karkówkę, a tam wstrzyknięte trzymacze wody! ;)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-12-19, 16:04:44
a łój tam mają ?  :)   Jest tyle tych alpejskich fioletowych krówek Milki.  :roll:
W piątek kupiłem szpik wołowy  :shock: :shock: :shock:

Diogenes z Synopy

to nie jest tak źle, w Szwabii. Po kości na wywar pójdź do zoologicznego  ;-)

Jarek

Cytat: Blackend w 2015-12-19, 16:09:07
Ale mają bardzo dobre schlagsahny, wiener wurstchen i Bayerische Schweinshaxe mit Sauerkraut, więc spoko można się najeść do syta. ;)
Smietana jest dobra 2 euro 0,5 l 32%bez dodatków ważna 5 dni w butelce szklanej ,tym się opijam  :lol: