Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Ładna kompozycja do roślinniaka.  8)

Gavroche

:lol:
Jesteś tak samo zboczony jak ja, czasem nawet myślę jak ryba czy żaba. ;)

Blackend

Diogenes z Synopy

Gavroche

Skracający się dzień i spadająca temperatura są mechanizmem spustowym do zakrzątnięcia się wokół hibernatorium. :D
W dzień będzie znosił i poprawiał, o zmierzchu i świcie jadł, a popołudnie i środek nocy to drzemka.

Możecie go dokarmić, choć konieczności nie ma, w dobrej jest formie, tak na oko, ale tylko mięsem lub żółtkiem, w ostateczności puszkową karmą dla kociąt lub fretek, jest też wersja dla jeży. 8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-10-25, 13:21:54
Skracający się dzień i spadająca temperatura są mechanizmem spustowym do zakrzątnięcia się wokół hibernatorium. :D
W dzień będzie znosił i poprawiał, o zmierzchu i świcie jadł, a popołudnie i środek nocy to drzemka.
Możecie go dokarmić, choć konieczności nie ma, w dobrej jest formie, tak na oko, ale tylko mięsem lub żółtkiem, w ostateczności puszkową karmą dla kociąt lub fretek, jest też wersja dla jeży. 8)

a nie je przypadkiem białek?  Mam całe wiadra na zbyciu  ;-)  . Ale raczej nie, bo wylewam na kompost i nikt tego nie chce ruszyć, nie wiedzieć czemu ?  Więc czy tylko człowiek, je białka z jajek ? ;-)  Chyba nie trzeba dokarmiać, bo on je ślimaki, u mnie są całe kolonie, jak idziesz po ścieżce to chrzęści po nogami ;-)  . Mam inwazję ślimakową i lato suche! aż strach pomyśleć gdyby lało. Zjadłyby mnie.  ;-)

Jutro gdy nie zapomnę zrobię fotkę, jaki dom zbudował. Myślałem, że tylko robi aby się okryć. A on wywalił chałupę z liści ponad kolana ! jak piramidę  ;-)  W ogóle jej nie zamaskował. Trochę chyba coś nie tak z deklem ma ;-) . Ale niezły pracuś. W tamtym roku miałem rodzinkę jesienią, teraz nie  widzę, może jeszcze przyjdą.

Jarek

Czuje dobrą karmę gdzieś w pobliżu ,dlatego się osiedlił :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-25, 15:19:20
...............
Trochę chyba coś nie tak z deklem ma ;-) . Ale niezły pracuś...

Idź z nim do psychiatry... :roll: 8)

RafałS

...Jutro gdy nie zapomnę zrobię fotkę, jaki dom zbudował...
No i jak tam piramida gościowi wyszła?  :)

Diogenes z Synopy

Cytat: RafałS w 2015-10-26, 20:29:19
...Jutro gdy nie zapomnę zrobię fotkę, jaki dom zbudował...
No i jak tam piramida gościowi wyszła?  :)

zakopał się wczoraj i nie wyszedł nawet jeść (  Gavro przekonywał, że będzie głodny ) . Zosia zaznaczyła jakoś sprytnie kopczyk, żeby było widać czy wychodzi.  Stąd wiem.   :)    Może zima idzie ?  ( wg niego )  . Liczę, że będzie jeszcze poprawiał domek przed chłodami  . 

RafałS

Hmmm... Wystraszył się nowej RP.  :wink:

Blackend

Diogenes z Synopy

mój jeż już śpi z tydzień   :shock:  ;-)

http://stooq.pl/n/?f=1003090&c=2&p=4+22

Żmije śpią, czeczotki zimują, a niedźwiedzie wciąż aktywne

Gavroche

grenis

Gavroche

Gavroche