Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

WAKACJE

Zaczęty przez adampio, 2009-07-03, 22:52:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: renia w 2009-07-20, 14:22:08
Lubię tu rozmawiać z wieloletnimi Optymalnymi, całkiem inny klimat i treść rozmów, niż na Forum.

To czekamy na nową jakość po powrocie ;)

renia

Nie wiem jaka ta jakość będzie, bo trochę zmieniłam swoje nastawienie do różnych zagadnień, związanych z ŻO. Dzisiaj rozmawiałm z panią Ewą, właścicielką Arkadii, bardzo ciekawe miała spostrzeżenia dotyczące wieloletniej obserwacji Optymalnych.Wszyscy są tutaj zgodni, że następuje ożywienie w ruchu Optymalnych, po wieloletnim zastoju, lub wręcz zmniejszaniu się działalności i ilości Optymalnych.

kodar

Cytat: renia w 2009-07-20, 14:22:08
To byłaś w "Aurze"? Jestem pod wrażeniem "cudów",
Arkadia miescila sie po lewej stronie ulicy w duzym budynku,niedaleko ryneczku. :P

Gwidon

........Renia ..  zeczywiscie bylem na urlopie w polsce ,Rodzice mieli 50  lecie malzenstwa , czyli  ZLOTE WESELE , wiec trzeba  bylo jechac , wszystko ok. tylko te spotkania z nieoptymalnymi niezawsze mile byly , wciskaja ci  te  swoja  ciemnote  ,a ludzi  bylo niemalo.....

renia

Masz szczęście, że masz jeszcze dwójkę rodziców, moja mama dość młodo owdowiała i nie miałam okazji w tak pięknej uroczystosci brać udziału. A te rodzinne rozmowy przy stole, głównie na temat jedzenia, niekoniecznie są miłe. :-))
A ja za dwa tygodnie bawię się znowu na weselu. Tym razem mojego bratanka i chrześniaka zarazem. Jakiś ten rok imprezowy, nie licząc już dzisiejszych urodzin mojego męża. Córa chce sama zrobić tort. Wieczorem dwie godzinki posiedzimy, a w sobotę, jak pogoda dopisze, to zrobimy rodzinnego grila. Pozdrawiam z Polski  ;-) - Renia

adampio

wszystkiego naljepszego dla meza.

renia

Dziękuję, nie przekażę ;-))
PS.Tort już prawie gotowy, jeszcze brakuje polewa czekoladowa :))

Teresa Stachurska

Reniu,

ja też zdrowia i szczęścia Twemu Panu Mężowi życzę!

renia

Dziękuję, przekażę :-))

Diogenes z Synopy

Cytat: adampio w 2009-07-08, 18:17:53
Restauracja jest bardzo znana w Paryzu nazywa sie Braserie Lipp, stara i znana. Dobra atmosfera, mila obsluga no i dobre francuzkie jedzonko....a jedza prawie optymalnie. No powiedzmy prawie, bo chleb serwuja do wszystkiego ale o tym wiedzialem bo mieszkalem tu 2,5 roku kiedy nie jedlem optymalnie i opychalem sie bagietkami jak kazdy.

a ja kiedyś byłem w restauracji na śniadanku ( w Strasburgu) i wszyscy byli zdziwieni, że nałożyłem sobie na talerz wędliny i ser. Wszyscy dookoła jedli rogaliki, maczali w dżemie i w kawie  :shock:

ale już nie musimy się czuć gorsi, bo:

Francuska sieć piekarni i restauracji Paul otworzyła pierwszy lokal w Polsce

http://stooq.pl/n/?f=979999&c=1&p=4+22

CytatFantazyjne bułki, jakie można kupić w naszych dzisiejszych piekarniach, znane są we Francji od połowy XX wieku, kiedy to białe pieczywo zaczynało być doceniane. Jesteśmy przekonani, że Paul będzie także modnym miejscem

administ

Cytat: renia w 2009-08-19, 17:06:25
Dziękuję, przekażę :-))
Czyli tortu w tym roku nie będzie, że o brakującej polewie czekoladowej nie wspominając...  :? ;)

renia

A skąd takie wnioski... :roll:

administ

A bo już niecały miesiąc i cisza... ;)

renia

Cytat: admin w 2015-07-22, 13:52:46

A Ty? Jeszcze w tym miesiącu i cisza... :shock: 8) :lol:

administ

Cytat: renia w 2015-07-22, 14:13:50

U nas się urodzin nie obchodzi.  8)
Bo to taka "umowna" data"... ;)

renia

Cytat: admin w 2015-07-22, 14:16:09

A u nas się imienin nie wyprawia, bo za dużo by było tych imprez... 8)

renia

Cytat: admin w 2015-07-22, 14:16:09

Dlaczego umowna? Chyba każdy zna dokladną datę narodzin. Umowną to ma Jezus... 8)