Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

renia

Gavroche

Cytat: renia w 2014-08-07, 17:38:19
Cytat: Gavroche w 2014-08-07, 16:48:04
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,16428364,Solarium_od_osiemnastki___To_karygodne__ze_dotad_nie.html

A co Ty o tym sadzisz?
Że brzydki kolor wychodzi :lol:

A na poważnie, to rodzice powinni tłumaczyć takie rzeczy i przygotować młodziaków do podejmowania trafnych decyzji.
Jak się kilka sesji weźmie przed Sylwestrem, na przykład, to co się stanie?
Kilka naczynek pęknie na dekolcie? :roll:
Zakazy nic nie zmieniają, tylko dodają smaczku :D

renia

Moim zdaniem to powinna być rzetelna wiedza. Uświadamianie rodziców i dzieci.

Gavroche

Cytat: renia w 2014-08-07, 17:50:32
Moim zdaniem to powinna być rzetelna wiedza. Uświadamianie rodziców i dzieci.
Ba! Tylko skąd ją wziąć?!
Producenci łóżek i kabin solarnych mówią jedno, preparatów z wit. D drugie, a naukowcy doradzają zdrowy rozsądek...

renia

Badania sponsorowane przez osoby, które z danej rzeczy mają dochód, nie powinny być w ogóle brane pod uwagę - bez weryfikacji z zewnątrz. Badający powinni być niezależnymi badaczami. Tylko kto by im dał pieniądze na badania? Nasz rząd? On woli dotować koncerny... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-08-07, 18:02:27
Badania sponsorowane przez osoby, które z danej rzeczy mają dochód, nie powinny być w ogóle brane pod uwagę - bez weryfikacji z zewnątrz. Badający powinni być niezależnymi badaczami. Tylko kto by im dał pieniądze na badania? Nasz rząd? On woli dotować koncerny... :?
Dlatego, w oczekiwaniu, "jak powinno być", trzeba myśleć samodzielnie, co nie zawsze uwieńczone jest sukcesem, ale któż może mieć o to pretensje..? :D

Blackend

Cytat: renia w 2014-08-07, 18:02:27
Tylko kto by im dał pieniądze na badania? Nasz rząd? On woli dotować koncerny... :?

Rząd robi to pośrednio poprzez odpowiednie regulacje. Wystarczy, że jedna czy dwie firmy otrzyma koncesje i już się sama kasa na badania robi ponieważ monopol na rynku umożliwia im ponad przeciętną stopę zwrotu z inwestycji.  8)

Blackend

1 i 10 najbardziej mi sie podobają.  8)

Gavroche

Moi faworyci to 3 i 8.

Jazzman

Huraga świetny. Drzewo pod wodą doskonałe. I barwy na hindusce...

Gavroche

Cytat: Jazzman w 2014-08-08, 13:01:21
I barwy na hindusce...
Ja jestem daltonistą, być może wy inaczej to odbieracie, ale indyjskie kolory są dla mnie przepiękne :D
http://oboski.flog.pl/wpis/2362198/kolory-indii
To ciepło, wysycenie i namacalność...niesamowite 8)

Zyon

Work Buy Consume Die

grenis

1 i 3.
Jedank mam cos z Czarnego Gawrona  :lol:

Gavroche

Cytat: grenis w 2014-08-08, 14:14:31
1 i 3.
Jedank mam cos z Czarnego Gawrona  :lol:
:lol: