Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-07-24, 13:52:13
Cytat: RafałS w 2024-07-24, 13:50:32
:lol:
Nawet UE nie potrzebują żeby sobie głupie regulacje typu Euro ileśtam wprowadzać na wyspach. 8)

Jak to mówią na giełdach "trend is your friend", nie idź pod prąd bo i tak nie wygrasz. ;)
"Trend is how you make it" - jak (nie)mawiają w cia.  :wink:

Blackend

Jarek

Cytat: admin w 2024-07-24, 13:56:12
Spoko Glapior złoto kupuje, dla dobra Polek i Polaków, aby Polska rosła w siłę, a ludziom się żyło dostatniej.  8)
Byłby wzrost, a bedzie cios, ta gnida tusowska przepieprzy talary na wiatraki simensowskie...

admin

Spoko, jak wprowadzą euro, to każdy Polka i każda Polak będzie płacił 1, a nie aż 4,30!  ;)

Jarek

Moze wstepne referendum na forum, kto jest za przyjeciem euro ?

admin

A kogo to interesuje? Czy Polską rządzą polskie, czy unijne komuchy to obojętne przecież.   8)

Blackend

Dokładnie o to chodzi.  :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-07-24, 13:56:42
Cytat: Jarek w 2024-07-24, 13:54:14
Cytat: Jarek w 2024-07-24, 13:51:36
Ale ja nie jestem lewakiem, żeby w takie dyrdymały wierzyć  Tak samo w wspólnego zetona nie wierzę , bo akurat wiem że staną się ludzie biedniejsi, ale z lewackich linków będziemy bogatsi  :lol:

Drukują wszystkie banki centralne, bo od tego są aby pilnować inflacji.  8)
Nawet tego nie kryją, to jest ich oficjalne zadanie.  8)
inflacja to pikus w tym wszystkich Ruletka stopami procetowymi, pobzudzania aktywow, zmniejszania ich, mrozenie gospodarki, wywoływanie sztucznych kryzysow , zakup, odkup, pandemia . Na koniec wychodz prosty rachunek, to co ludzie wypracowali i chca z tego korzystac, zaczynaja wdrazac nowy problem, a teraz musicie  tak robic, tamto było szkodliwe...Nie ma konca ten matrix

Blackend

No bo o to właśnie chodzi.  8)
I teraz zależy, gdzie się jest - czy na szczycie tej piramidy, czy na dole.  8)

Dlatego bardzo polecam film z Eddie Murphym "nieoczekiwana zamiana miejsc" i patrzeć nie jak na komedię, tylko na opisanie rzeczywistości tzn. wszystko zależy od tego, gdzie się siedzi. ;)  8)

Jarek

no tak- jak w filmie amerolskim tak było , to tak własnie jest ...

Blackend

W taki razie polecam polski film "Miś" i inne Stanisława Bareji.  8)

RafałS

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-07-24, 18:53:51
W taki razie polecam polski film "Miś" i inne Stanisława Bareji.  8)
no u nas w pracy jest podobnie jak u bareji Mam 23 upomnienia pisemne za wchodzenie i wychodzenie na hale przez szeroka otwarta brame. Mam wchodzic drzwiami obok, zeby mnie cos nie najechało  :lol:

renia

Cytat: admin w 2024-07-24, 17:41:54
A kogo to interesuje? Czy Polską rządzą polskie, czy unijne komuchy to obojętne przecież.   8)

Polski rząd i unijna mafia, to jest jedna "drużyna"... :?

renia

Cytat: Blackend w 2024-07-24, 18:04:24
No bo o to właśnie chodzi.  8)
I teraz zależy, gdzie się jest - czy na szczycie tej piramidy, czy na dole.  8)

Dlatego bardzo polecam film z Eddie Murphym "nieoczekiwana zamiana miejsc" i patrzeć nie jak na komedię, tylko na opisanie rzeczywistości tzn. wszystko zależy od tego, gdzie się siedzi. ;)  8)

Czym się jest wyżej, tym boleśniejszy jest upadek... :lol:

Jarek

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/27-zlotych-za-paczke-papierosow-w-2027-roku-ministerstwo-finansow-zapowiada-zmiany-w-akcyzie-st8016541
Na  Białoruś po fajeczki się będzie jeździć, chyba że maszynki do krecenia, jak Niemcy ich też juz nie stać na fajki...

renia

Dobrze robią. To jest dla "dobra" obywateli i kasy państwa... 8) ;-)

Jarek

To fakt, ten rząd robi wszystko dla dobra obywateli..

Jarek

Cytat: renia w 2024-07-24, 22:27:31
Dobrze robią. To jest dla "dobra" obywateli i kasy państwa... 8) ;-)
Jesli teraz przedstawiciel wsciekłego rzadu mowi, ze paka fajek nie bedzie kosztowac 30zł w 2027, to własnie dowiedzielismy prawdziwa cene :lol: Ale jak sie wprowadzi euro, to taniej wyjdzie bo tylko 7e... Pamietam jak pracowałem w Berlinie, paliłem marlborasy za 3, 50 DM paka, za godzine pracy mogłem kupic 6 paczek, dzis na godzine musieliby prawie 50 euro płacic, porownujac z tamtymi czasami. Czyli  miska ryzu w pespektywie 20 lat całkiem mozliwa... :lol:

Blackend

Cytat: renia w 2024-07-24, 21:57:55
Czym się jest wyżej, tym boleśniejszy jest upadek... :lol:

Wiadomo, prawo powszechnego ciążenia w każdym przypadku działa. ;)