Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Gavroche

Czyste paliwo dla mózgu, bez.wad diety keto. :D
https://hvmn.com/products/ketone

admin

O jak fajnie! Wreszcie jest tabletka... ;)

Jarek

:lol:
Kierunek iluzji podstawa ...

RafałS

Jupi! Tyleśmy wyczekiwali. :wink:

Blackend

Ale nie pisze ile tego IQ mają. ;)

Jarek

ATP ciezki temat... :wink:

Gavroche

admin

renia

Już nie mają chyba co robić... :lol: :lol:

admin

Tak się zastanawiam dlaczego tak mało kliknięć na Forum, więc sobie wpisałem w googlu frazę "forum dieta optymalna" - Forum na pierwszym miejscu spozycjonowane, czyli jest ok.  8)
a później mi się kliknęło na: https://forum.gazeta.pl/forum/w,22,3315,3315,Ewa_Miacz_o_diecie_optymalnej.html a tam pani doktor gada cyt:. (Ewa Miącz)
- Trafiają niekiedy do mnie pacjenci, którzy stosowali tą dietę i pierwszarzecz, jaką się zauważa, to potworny fetor z ich ust. Spowodowany jest on zaleganiem i gniciem pokarmu wysokobiałkowego w przewodzie pokarmowym. Nie ma tam bowiem żadnych substancji, które potrafiły by trawić potrawy mięsne, na dodatek w większości nie trawimy także mleka po 3 roku życia. Mięso gnije w naszych jelitach wydzielając całe masy toksyn. Zawiera tzw. hormon śmierci i duże ilości adrenaliny, która pobudza organizm. Zwierzęta hodowane w takich jak obecne warunkach - obozach koncentracyjnych, w każdej swojej komórce kodują całe swoje tragiczne życie i umieranie w strachu. Na tej diecie jednak przez pewien czas pacjenci mogą się czuć dobrze. Ale jest to zasługą przede wszystkim tego, że Kwaśniewski odstawia pieczywo i słodycze. A więc odstawia cukier, który jest bardzo powszechny w diecie, a bardzo szkodliwy. Ogałaca on nasz organizm z magnezu, wapnia i wielu wartościowych mikroelementów i witamin. Wśród górników nietrudno jest propagować taką dietę. Wychodzi ona jakby na przeciw oczekiwaniom tych ludzi." - tekst z 11-07-2001r.
Wybitna "naukowość" autorki skłoniła mnie do wpisania w google frazy "dr Ewa Miącz" - bo tak sobie pomyślałem, co też ten wybitny "naukowiec teraz wypisuje "naukowego i...
Wyszło: http://ulecz-sie-sam.blogspot.com/p/lekarze-o-leczeniu-dieta.html - jestem bardzo rozczarowany, ponieważ już z kobietą najwyraźniej nie pogadam o Diecie Optymalnej.  :cry:  8)
Zmarło biedactwo ponoć w 2005r. No ale ile zdążyła dobrego dla pacjentów zrobić!  :D

admin

A! Po przeczytaniu tych obrzydliwych tekstów na temat Doktora na forum gazeta.pl - już się nie zastanawiam, dlaczego tu tak mało "kliknięć"  :lol: :lol: :lol:
I już.  8)

renia

Kompletne bzdury napisała... :( Skąd ona to wzięła?  :roll: Zło wysłane wraca jak bumerang do człowieka i to ze wzmożona siłą...

Jarek

Niektóre doktory jak kamikaze ...

renia

Albo jak pies ogrodnika... :? :lol:

Jarek

Jarek

renia

Kiedyś czytałam na opakowaniu suchej karmy dla psów, że tam jest 70% węglowodanów (pewnie w różnych karmach jest różny skład)...

Gavroche

Są nawet całkowicie bezwęglowodanowe, ale nie najlepiej się psom na nich powodzi. :D
15-20% Ww powinno być w karmie, czy to suchej czy mokrej, wtedy jest optymalnie.