Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Radzio w 2009-10-09, 22:20:05
Powtórzę za Janem: ....nie mogą, do tego potrzebna jest prawidłowa czynność mózgu. Ważne jest aby Ci, którzy mają tę czynność choć w pewnym stopniu prawidłową, zdali sobie sprawę.............

Na forum DD pewien użytkownik napisał, że to misja wielopokoleniowa ,
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że naprawa całkowita czynności mózgu człowieka jest misją wielopokoleniową. Ale częściowa poprawa - nawet dość spora, jest zauważalna już po stosunkowo krótkim okresie stosowania DO.

Radzio

kropla po kropli ;)

Opal

Opal

Teraz trzeba wszystkie śmietniki pozaznaczać na mapie i najbezpieczniej z trzysta metrów przed i trzysta metrów po - jechać z czterdziestką za kierownicą :)  :lol:

renia

..:roll: ale już za siedemdziesiątkę mogą ukarać  :evil: ..i jak tu się połapać  :roll:  .. jak za mało - karają, jak za dużo - karają..  8) :lol:

renia

Zajrzałam na forum DD i miło mi się czyta, że coraz więcej "odszczepieńców" , po wypróbowaniu różnych diet - wraca do "Źródła" czyli do diety dr. Jana Kwaśniewskiego. Liczne badania dowodzą, że własnie te "złote" proporcje są najzdrowsze. :D
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=16396&postdays=0&postorder=asc&start=30

renia

Super do śpiewania i tańczenia  :D ..ale słychać było, że ktoś (drugi od strony kominka  :wink:) strasznie fałszował.. :lol:..kto to mógł być..  :roll:

renia

"adminie"
Jeśli można prosić o usunięcie powyższego postu  - to poproszę. :)

Blackend

http://di.com.pl/news/29111,1,0,Szybki_internet_podstawowym_prawem_obywatela.html

W wielu państwach dostrzega się możliwości jakie daje internet. Ciekawe jak to u nas będzie? Uważam, że przynajmniej każdy uczeń powinien mieć w domu dostęp do stałego łącza tak samo jak możliwość uczęszczania do szkoły. Jestem pewny, że to pójdzie w tym kierunku w krajach, które stawiają na edukację swoich społeczeństw.

kodar

tutaj tez panstwo dostrzeglo korzysci plynace z internetu :shock::
>>>>>>Jak donosi francuski oddział organizacji Reporterzy bez Granic, władze rządowe zamknęły w Chinach dwa najpopularniejsze portale, na których tysiące mieszkańców Państwa Środka prowadziło swoje pamiętniki internetowe. "Na jednej tylko stronie BlogBus.com, która obecnie jest niedostępna, było 15 tys. blogów" – podała organizacja. Strona została zamknięta 11 marca, po tym jak pojawił się na niej post krytykujący politykę rządu Chin.>>>>

Radzio

Cytat: renia w 2009-10-14, 20:05:11
.......... wraca do "Źródła" czyli do diety dr. Jana Kwaśniewskiego. Liczne badania dowodzą, że własnie te "złote" proporcje są najzdrowsze. :D

Przydatne też jest, "powrót" poprzedzić uważnym przeczytaniem książki Jana- nie zaszkodzi, nawet jeśli komuś wydaje się, że już czytał.................. ;)

ali

Cytat: Blackend w 2009-10-16, 22:34:07
http://di.com.pl/news/29111,1,0,Szybki_internet_podstawowym_prawem_obywatela.html

W wielu państwach dostrzega się możliwości jakie daje internet. Ciekawe jak to u nas będzie? Uważam, że przynajmniej każdy uczeń powinien mieć w domu dostęp do stałego łącza tak samo jak możliwość uczęszczania do szkoły. Jestem pewny, że to pójdzie w tym kierunku w krajach, które stawiają na edukację swoich społeczeństw.
powinien
ale kontrolowany
ps.
nie było internetu i tak wielu  idiotów nie produkowano jak obecnie

adamel

Ponieważ, kiedy ktoś kończył "podstawówkę" na przełomie lat 60-tych i 70-tych ubiegłego wieku, to był prawie pełny intelektualista. a DZISIAJ D**A!Internet, z tym całym śmietnikiem przyczynia się do tego,że ludzie są coraz głupsi, informacje z tego źródła wołają o pomstę do nieba! Niedługo będziemy we Wrocławiu pytać, gdzież nto może być Warszawa??? Nie chce mi się dalej pisać, mam nadszieję, że paru intelektualistów jeszcze w tym kraju pozostało :) :mrgreen:

Teresa Stachurska

Blackend

Cytat: ali w 2009-10-16, 23:31:29
powinien
ale kontrolowany

Ludzie ominą wszelkie zabezpieczenia ;) IMHO to jest zadanie rodziny w jaki sposób dzieciaki używają tego medium.
Pamietam jak za moich czasów ;) ostrzegano przed zbyt długim przesiadywaniu przed telewizorem bo ogłupia i oczy psuje  8)

Opal

Cytat: Blackend w 2009-10-17, 09:56:12
ostrzegano przed zbyt długim przesiadywaniu przed telewizorem bo ogłupia i oczy psuje 8)

Od kilkunastu lat wlepiam gały w monitor, że o telewizorze od urodzenia <mojego urodzenia> nie wspomnę, a wzroku każdy może mi pozazdrościć. To telewizory się popsuły, monitory siadły, a ja jak perfekcyjnie widziałam - tak widzę.

Blackend

http://biznes.onet.pl/na-rowni-pochylej,18566,3045535,1,prasa-detal

Masło do góry - margaryna w dół :)
Producenci mają konsumentów za bandę idiotów (vide artykuł), a ludzie swoje wiedzą  8)

renia

Cytat: Blackend w 2009-10-25, 20:15:04
http://biznes.onet.pl/na-rowni-pochylej,18566,3045535,1,prasa-detal

Masło do góry - margaryna w dół :)
Producenci maj&plusmn; konsumentów za bandę idiotów (vide artykuł), a ludzie swoje wiedz&plusmn; 8)
- W przypadku masła, które jest postrzegane rodzajowo, klient nie przywiązuje wagi do marki, pochodzenia, ważna dla niego jest jedynie cena.
Bzdura. Widzę jak klienci u nas kupują - praktycznie tylko najlepsze masło "Osełkę górską", a tańsze gatunki w ogóle nie mają zainteresowania. Ci, którzy oszczedzają na jedzeniu - kupują margarynę.
Dalej smucą o "zdrowej" margarynie, a u mnie nawet w kalendarzu pisze, że obecnie dietetycy są zgodni, że masło jest zdrowsze od margaryny...Ale producenci mają inne zdanie. Ciekawe czemu?  :wink:

renia

Faktem jest, że ludzie kupują coraz mniej margaryny, a coraz więcej masła. Tak samo jest z kurczakami, też zmniejsza się na nie popyt, a zwiększa na wieprzowinę.

Teresa Stachurska

Reniu, bo produkują margarynę :)  i jeszcze płacą za reklamę, w tym i artykuły (badania nawet) sponorowane, czy to oficjalnie, czy nieoficjalnie. Instytut Matki i Dzecka bierze (bral?, jakiś czas temu czytałam) 50 tys. zł za poparcie jakiegokolwiek badziewia, bo ważne są pieniądze, a nie to co się za nie robi :(  Czy to się kiedyś ma szansę zmienić?