Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

HUMOR :)

Zaczęty przez adammo, 2005-06-08, 22:01:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

tetryk

Cytat: Halina Ch. w 2007-06-09, 18:26:30
A wiecie gdzie leży Wąchock?

Jak jedną nogę postawisz w Krakowie, a drugą w Gdańsku, to tam 'przyrodzenie' wskaże: Wąchock.

Hmm... na Księżycu? ;-)

elmo

Cytat: tetryk w 2007-06-09, 18:27:58
Cytat: Halina Ch. w 2007-06-09, 18:26:30
A wiecie gdzie leży Wąchock?

Jak jedną nogę postawisz w Krakowie, a drugą w Gdańsku, to tam 'przyrodzenie' wskaże: Wąchock.

Hmm... na Księżycu? ;-)
Tak Ci wyszło tetryku?  :)

Krystyna77

Z tonącego okrętu na falach oceanu pływają kufry, bagaże, fortepian, a po jego klawiszach
nocnik przemknął, więc oburzony fortepian krzyczy:
- Czy ty wiesz, kto na mnie grał?
- Nie słyszę, bo mi ucho zalało!!!

-Smiecie mówić, żeśmy śmiecie.My nie śmiemy, a wy śmiecie.

tetryk

Cytat: elmo w 2007-06-09, 18:49:39
Tak Ci wyszło tetryku?  :)

Pytanie retoryczne, ale podejmę zabawę. ;-)
Każdy zapalony poszukiwać-astronom, aby mieć kontakt z ciałami niebiańskimi, musi umieć skierować swój "teleskop" ku gwiazdom. Nie można mieć ciągle "nosa" na kwintę, bo to oznaka choroby. Według instrukcji/dowcipu, Wąchocka należy więc szukać na niebie, tuż nad horyzontem (no może trochę więcej jak tuż :-)).

elmo

Cytat: tetryk w 2007-06-09, 22:25:19

Pytanie retoryczne, ale podejmę zabawę. ;-)
Każdy zapalony poszukiwać-astronom, aby mieć kontakt z ciałami niebiańskimi, musi umieć skierować swój "teleskop" ku gwiazdom. Nie można mieć ciągle "nosa" na kwintę, bo to oznaka choroby. Według instrukcji/dowcipu, Wąchocka należy więc szukać na niebie, tuż nad horyzontem (no może trochę więcej jak tuż :-)).

No ja Tetryku nie próbowałam z oczywistych wzgledów  :wink:,ale mąż to "przećwiczył" i mu wyszło ,że "celuje" w Mizara i Alcora z Wielkiej Niedźwiedzicy   :wink:
Nomen omen to Jeździec i Rumak  :)

Ps. Ponoć w Armi Napoleońskiej te dwiazdy służyły do testowania wzroku  8)
Dziś widać ,że służą do testowania inny organów np. wspomnianego "nosa"  :wink:

Monikaf

Dwóm przyjaciólkom po dlugich namowach, udalo sie wreszcie przekonac mezów, zeby zostali w domu i same wychodza na kolacje do knajpy, zeby przypomniec sobie "dawne czasy". Po zabawnie spedzonym wieczorze, dwóch butelkach bialego wina, szampanie i buteleczce wódki opuszczaja restauracje calkowicie pijane! W drodze powrotnej obie nachodzi "nagla potrzeba", moze dlatego, ze duzo wypily. Nie wiedzac gdzie isc sie wysikac, bo bylo juz bardzo pózno, jedna wpada na pomysl i mówi do drugiej: - Wejdzmy na ten cmentarz, tutaj na pewno nikogo nie bedzie. Wchodza na cmentarz, najpierw jedna sciaga majtki, sika, wyciera sie tymi majtkami i oczywiscie je wyrzuca... Widzac to, druga od razu sobie przypomina, ze ma na sobie droga, markowa bielizne i szkoda by ja bylo tak wyrzucic. Sciaga wiec majtki, wklada je do kieszeni, sika i zrywa kokarde z pierwszego lepszego wienca, zeby sie "podetrzec". Na drugi dzien maz pierwszej, dzwoni do meza drugiej: Jurek, nawet sobie nie wyobrazasz co sie stalo! To koniec mojego malzenstwa! - Dlaczego? - Moja zona wrócila o 5-tej rano kompletnie pijana i na dodatek bez majtek. Od razu wywalilem ja z domu. Na to drugi: - Marek, to jeszcze nic, wiesz co do wykombinowala moja? Nie tylko przyszla pijana i bez majtek, ale miala wlozona w tylek czerwona kokarde z napisem: "Nigdy Cie nie zapomnimy. Lukasz, Ignac, Staszek i pozostali przyjaciele z silowni".

elmo

grizzly

Cytat: Monikaf w 2007-06-09, 22:44:45
Dwóm przyjaciólkom po dlugich namowach, ..... "Nigdy Cie nie zapomnimy. Lukasz, Ignac, Staszek i pozostali przyjaciele z silowni".

rewelacja !!!!

Szymon

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,488388,00.html

Rzućcie okiem na filmik. Prezydent Sarkozy po spotkaniu z Putinem zachowywał się jak, nie przymierzając, Prezio po charkowskiej wizycie...

elmo

Cytat: Szymon w 2007-06-13, 21:40:43

Rzućcie okiem na filmik. Prezydent Sarkozy po spotkaniu z Putinem zachowywał się jak, nie przymierzając, Prezio po charkowskiej wizycie...

Ty jako Gruzin tego nie rozumiesz  :wink: A prawda się ma tak;Polak Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki  8)

Szymon

http://youtube.com/watch?v=arvqPw3rt3Q
Zabawa w skojarzenia:

Clinton- afera rozporkowa
Bush - afera zegarkowa (patrz wyżej)

Szymon

Cytat: elmo w 2007-06-13, 21:44:55
Cytat: Szymon w 2007-06-13, 21:40:43

Ty jako Gruzin tego nie rozumiesz  :wink: A prawda się ma tak;Polak Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki  8)

Prezio to nie Polak. Prawda, Ali?

Tomkiewicz

Wobec tego w przyszłości należy się spodziewać agresji USA na Albanię... :wink:
           Kradzież zegarka to jeszcze nic wobec kradzieży na oczach świata.

Tomek

kodar

Sein Zustand war ganz offensichtlich nicht normal, aber er trinkt doch nie", sagt einer seiner ständigen Medienbegleiter am Mittwoch erstaunt

JEZELI CHODZI O SARKOZY;TO WIESZ CO NAPISALI -TLUMACZE CO PO WYZEJ;

jego zachowanie bylo rzeczywiscie nie normalne,ale on nigdy nie pije,powiedziala w srode zdziwiona , jedna z  osob medialnych, stale towarzyszaca Sarkozy

Szymon

Cytat: kodar w 2007-06-13, 22:05:14
Sein Zustand war ganz offensichtlich nicht normal, aber er trinkt doch nie", sagt einer seiner ständigen Medienbegleiter am Mittwoch erstaunt

JEZELI CHODZI O SARKOZY;TO WIESZ CO NAPISALI -TLUMACZE CO PO WYZEJ;

jego zachowanie bylo rzeczywiscie nie normalne,ale on nigdy nie pije,powiedziala w srode zdziwiona , jedna z  osob medialnych, stale towarzyszaca Sarkozy

Widzę, że się tworzy komitet w obronie Sarkozy'ego. A więc wyjaśniam:

1) Dobrze, że przetłuamczyłaś, bo ten szwabski nigdy mi w szkole dobrze nie szedł- nie przykładałem się- to za 39 i E. Steinbach.
2) Tu akurat zrozumiałem- "Frankreich hat endlich seinen Jelzin" napisał jeden z bloggerów- przynajmniej jedno słowo - Jelcyn- a cała reszta to już background knowledge
3) Przypominam, że jest to wątek Humor- możliwe, że z Sarkozym, jest jak z zegarkiem Busha- na youtube znajdziecie filmiki, które pokazują, że to nie była kradzież, ale to moja wina- zapomniałem dodać -  ;)

PS. A tak już poważnie. Spiegel jest lewicowy, Sarkozy tzw. prawicowy, więc dlatego tak to wyeksponowali

kodar

CytatFrankreich hat endlich seinen Jelzin" napisał jeden z bloggerów- przynajmniej jedno słowo - Jelcyn- a cała reszta to już background knowledge

Szymon, tutaj to ciebie nie rozumiem-oni napisali po prostu,ze Francja ma nareszcie tez swojego Jelzina,wiecej nic :)

Szymon

no, wiesz Kodar, chciałem wskazać na jedność triumwiratu Jelcyn, Sarkozy, Prezio jako symbol jedności słowiańsko-ugrofińsko- polskiej (bądź aszkenazyjskiej- wersja dla wtajemniczonych ;) )

Krystyna77

oto czarny humor..... nie jestem rasistką!

[załącznik usunięty przez administratora]

elmo

Po pierwsze to z filmu " Agent XXL"  Jest to mężczyzna w kostiumie.  :)
Oglądałaś Krystyno ten film?

Krystyna77

Wiem , Ze to facet przebrany i z jakiego filmu.XXL2 tylko chciałam sprawdzić Wasze poczucie humoru :D