Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

HUMOR :)

Zaczęty przez adammo, 2005-06-08, 22:01:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radomiak

https://goo.gl/images/nJqUUw

8) :lol: 8)

Blackend

Należymisiów nie przekonasz, mają wdrukowane do głowy, że od wszystkiego jest państwo, a 500+ daje Naczelnik.  :lol:

Radomiak

Cytat: Blackend w 2016-11-20, 16:08:08
Należymisiów nie przekonasz, mają wdrukowane do głowy, że od wszystkiego jest państwo, a 500+ daje Naczelnik.  :lol:

Ale ja o tym wiem, i ani mi w głowie kogokolwiek przekonywać :P  Każdy ma swoje przekonania, takie, jakie mu wygoda własnej dupy podpowiada...albo narzuca. Mnie ostatnio niezbyt komfortowo "zasiadać", ale kicham na to. Karta nie świnia...

Diogenes z Synopy

Gdy Rysiu nie - daj boh - doszedłby do władzy, to od razu ''pakować'' się trzeba w akcje  branży bankowej i farmaceutycznej. Też fajnie.  Bo je czeka hossa.  W odróżnieniu od ''szaraków'' II sortu.  Tu trzeba być pucybutem i mieć nadzieję na dobrą posadę w banku, woźnego.  ;-)  Ale od czego są marzenia.   ;-)

Radomiak

To ja już wolę lepić te swoje płytki. Na DO mi starcza, i na szwendanie się po Bieszczadzie...też. :lol:

Blackend

I słusznie ten link jest podany w dziale humor, ponieważ 96% procent ludzi nie rozumie tego co mówi Korwin, a nawet ich to śmieszy.  :lol:
Jest duża analogia jak ŻO, gdy jeszcze miałem ochotę innych nawracać, to najczęściej kończyło się to pobłażliwym uśmieszkiem i protekcjonalnym poklepaniu po ramieniu.  :lol:

Radomiak

A bo większość najpierw patrzy kto, a dopiero, co... 8)

Radomiak

A znów ja bywam przekorny... :lol:

Blackend

Cytat: Radomiak w 2016-11-26, 10:31:41

Bo najważniejsze są nowe szaty cesarza. ;)

Zyon

Cytat: Blackend w 2016-11-26, 10:28:45
I słusznie ten link jest podany w dziale humor, ponieważ 96% procent ludzi nie rozumie tego co mówi Korwin, a nawet ich to śmieszy.  :lol:
Jest duża analogia jak ŻO, gdy jeszcze miałem ochotę innych nawracać, to najczęściej kończyło się to pobłażliwym uśmieszkiem i protekcjonalnym poklepaniu po ramieniu.  :lol:
Slusznie, mozna powiedziec, ze to jak kto traktuje Korwina i jego wypowiedzi, to pewnego rodzaju miernik sprawnosci intelektualnej, bo jak wiadomo madrym od dawna jest jak powiedzial sw Tomasz z Akwinu  8) :
"Nie patrz na to, kto mowi, lecz co jest rozsadnie mowione zapamietaj." - List sw. Tomasza z Akwinu, "De modo studendi" do pewnego nowicjusza, brata Jana, o tym, jak nalezy zdobywac wiedze ludzka i Boska
8) :lol:
Work Buy Consume Die

Radomiak

Cytat: Blackend w 2016-11-26, 10:36:48
Cytat: Radomiak w 2016-11-26, 10:31:41

Bo najważniejsze są nowe szaty cesarza. ;)

O. To, to,...aliści muszka słodka... ( ale to pewnie dla tych, co się w prezencji sedne dopatrują) :lol:

Blackend

Cytat: Zyon w 2016-11-26, 10:38:44
Slusznie, mozna powiedziec, ze to jak kto traktuje Korwina i jego wypowiedzi, to pewnego rodzaju miernik sprawnosci intelektualnej, bo jak wiadomo madrym od dawna jest jak powiedzial sw Tomasz z Akwinu  8) :
"Nie patrz na to, kto mowi, lecz co jest rozsadnie mowione zapamietaj." - List sw. Tomasza z Akwinu, "De modo studendi" do pewnego nowicjusza, brata Jana, o tym, jak nalezy zdobywac wiedze ludzka i Boska
8) :lol:

Dokładnie - nie wytłumaczysz ludziom, że 500+ sami sobie finansują i to z nawiązką. Płacz i zgrzytanie zębami zacznie się dopiero wtedy, gdy sie zorientują że nadal po podwyżkach mają tyle samo.  8)

Diogenes z Synopy

Cytatto pewnego rodzaju miernik sprawnosci intelektualnej,
1% społeczeństwa, głównie młodzieży gimnazjalnej i licealnej stoi wysoko w tym rankingu sprawności intelektualnej. Ale to świetnie, bo właśnie do młodych należy siła i przyszłość narodu!  ;-)
Sęk w tym, że z  wiekiem człowiek awansuje z ultraliberała, poprzez socjaldemokratę nieraz do komunisty pod koniec życia. Ale to chyba logiczne?  ;-)   Choć pan Janusz dzieckiem pozostał do końca.   :D  ;-)

Blackend

Przydałby się Polsce taki Regan lub Taczerowa, którzy dziećmi do końca życia zostali, żeby postawić z powrotem gospodarkę na tory. ;)  8)

Radomiak

Taczerowa miała za ścianą City of London, więcej "wiedziała co można,  co nie."

Blackend

I miała gorzej niż tu, świat finansjery jest lewicowy, bo nikt nie lubi nowej konkurencji, a na polityce inflacyjnej kręci się najlepsze lody.  8)

Radomiak

Jest pazerny i bez skrupułów,  a reszta to wdzianka na pokaz, w zależności od "pogody". A ustroje, ideologie i.t.p. to dla maluczkich zabawki, im nie potrzebne. Takie mam odczucia. :?

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2016-11-26, 10:54:10
Przydałby się Polsce taki Regan

reaganomika

Drukowano dolary jak sroltaśmę a wydatki rosły. Reaganowska rozbieżność w przychodach i wydatkach czyli wzrost przyrostu deficytu:

(https://startthinkingright.files.wordpress.com/2010/09/reagan-tax-cuts.jpg)
(http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user51698/imageroot/2012/09/9-8-12_USTaxSpendHistory1.jpg)

Sprawdź sobie świeży wykres.  :D