Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Pytanie odnośnie dziennej dawki ...

Zaczęty przez bredda, 2009-07-08, 16:21:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Adam319 w 2009-07-28, 23:16:07
Cytat: renia w 2009-07-28, 17:25:32
Np. ziemniaki s± "niejadalne", a ja dzisiaj najadłam się samych gotowanych ziemniaków na obiad, nie miałam ochoty na sos, ani mielone. Teraz wiem jak wygl±da podpowiedĽ organizmu, widocznie, to z powodu braku tych węglowodanów.

Brak znaku zapytania w Twoim po¶cie czyli jeste¶ przekonana do tego co robisz.

Przeważnie jestem przekonana...A w którym miejscu, Twoim zdaniem, powinien być znak zapytania?

renia

U Ciebie też nie było zaku zapytania, więc nie powinnam była odpowiadać. Często czytam niezbyt uważnie. No cóż, człowiek  uczy się na błędach (najbardziej na własnych)  :)

Adam319

Na ŻO się nie znam co Admin potwierdzi, ale mogę powiedzieć, że warto używać przycisku „cytuj” znajdującego się w prawym górnym rogu postu wtedy polskie znaki wyglądają dobrze.

Pozdrawiam serdecznie.

[załącznik usunięty przez administratora]

renia

Dzięki. Ale, jeśli weznę "cytuj", a potem "podgląd", to mi się te polskie znaki tak powykręcają :/

Adam319

Cytat: renia w 2009-07-29, 00:06:34
Dzięki. Ale, je¶li weznę "cytuj", a potem "podgl±d", to mi się te polskie znaki tak powykręcaj± :/

Jak widać te przyciski są winne :-)

[załącznik usunięty przez administratora]

renia

Temat był maglowany, ale wrócę.
Objawy nadmiaru białka w organiźmie:
--------------------------------------------------------------------------------
Objawy nadmiaru białka w organiźmie:(objawy te mogą mieć również inną przyczynę)
-swędzenie i pękanie skóry
-nawrót chorób (łuszczyca, cukrzyca)
-cuchnący mocz
-bóle nerek i (lub) stawów
-przyśpieszone tętno , arytmia
-wzrost ciśnienia tętniczego
-nadmierna nerwowość, potliwość
-szum w uszach
-zaparcia
-przykry zapach z ust
-wzrost wagi ciała
-osłabienie ogólne
-uczucie zimna
-mrowienie i drętwienie kończyn
-plamy na paznokciach, kruchość ich i rozdwajanie
-wypadanie włosów
Cytowałam te objawy, bo zaczęłam się zastanawiać, czy nie spożywam za dużo białka (a liczyć nie wolno ;-))
Wyczytałam na Forum, w artykule dr Kwaśniewskiego, że latem można białka spożywać mniej, a ja nie wiem ile go spożywałam, bo nie liczyłam. Na pewno nie ograniczałam, a przez częstsze grilowanie, może i go było więcej, nie wiem. Od dzisiaj liczę, ile czego zjadam i mam zamiar tak sprawdzać przez 4 dni, dla orientacji. Wiem, wiem, że nie powinno się liczyć, jak już to na siebie :))
Ale zastanowiło mnie to, że jakby więcej włosów zostaje mi na szczotce, po czesaniu. Może przesadzam, ale wolę być ostrożna i przezorna.

Blackend

Dzisiaj poszliśmy sobie na obiad do IKEI. Serwują tam wspaniałą golonkę z frytkami i wodą mineralną - wiem co mówię bo niejedną golonę zjadłem w swoim życiu ;) Naprawdę polecam :) Ale się objadłem w końcu zapłacone to trzeba było do syta ;) :)))
A teraz czytam sobie forum popijając śmietankę i cieszę się, że jest mi dane być tutaj z wami :)

admin

A nie przedawkowałeś tej golonki? Bo z golonki jadalna jest tylko skóra, szpik (ssać aż się wyssie) i cały tłuszczyk, a tylko ostatecznie można skubnąć odrobinę tej pozostałej suchej chudzizny! ;)

Blackend

Wrąbałem wszystko ;) miałem zostawić? ;) :))) golona była bez kości - głównie skórka a miesa niewiele :)
Taaak mogę powiedzieć, że szwedzka kuchnia jest bardzo smaczna :)

renia

Szkoda, że dopiero teraz dowiedziałam się co jest dobre :(
Teraz to z mięsa będę zostawiać tylko skórę i kości, a chudziznę wyrzucać psu,
tylko będę musiała uważać, żeby się nie przebiałczył. ;-))

renia

..a tak w ogóle, to czy można tutaj się do jakichś obaw przyznać?
..wiem..można, przynajmniej jest temat do żartów :)))

Teresa Stachurska

Cytat: Blackend w 2009-08-19, 20:23:40
Wrąbałem wszystko ;) miałem zostawić? ;) :))) golona była bez kości - głównie skórka a miesa niewiele :)
Taaak mogę powiedzieć, że szwedzka kuchnia jest bardzo smaczna :)

Może szwedzka kuchnia w Polsce, bo wg mojej koleżanki, ktora tam mieszka na stałe to produkty spożywcze znajdujące się w sklepach mają glównie 0 tłuszczu.

Blackend

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-08-19, 21:20:26
Może szwedzka kuchnia w Polsce, bo wg mojej koleżanki...

No oczywiście, że tak :)
Post jest o tym, że dla chcącego to i u Szweda dobrze poje ;)
Porcje są nie wielkie tak na moje oko miedzy 15 a 20 dkg

renia

No i chciałam dzisiaj liczyć moje BTW, ale na kolacji urodzinowej, nie bardzo to pasowało, więc zaczynam jutro od nowa.
PS. To nie jest śmiszne ;)

admin

Jadanie poza własnym domem jest wysoce ryzykowne dla zdrowia i powinno się go unikać ;)

RTS

Cytat: admin w 2009-08-20, 08:55:43
Jadanie poza własnym domem jest wysoce ryzykowne dla zdrowia i powinno się go unikać ;)
Przy "pewnym" modelu żywienia, poza planowanymi wyjazdami aż samo się narzuca.

renia

Jednak to nie żarty :-((

Już się będę obawiała jedzenia w restauracji.
Na wesele pojdę z koszyczkiem piknikowym ;-))