Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Optymalna pizza.

Zaczęty przez renia, 2009-08-03, 21:35:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

akazah

moze trzeba poczekac az ciasto troche urosnie????? robie pierwszy raz i cos mam zle przeczucia... :(:(

renia

"akazah" - ja już dość dawno temu robiłam pizzę optymalną. Też mi się ciasto "kupy nie trzymało" - a efekt końcowy był ładny i smaczny.  :D (pamiętam, że niepotrzebnie tylko dodałam ogórka kiszonego).

renia

Upiekłam pizzę według tego przepisu http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=49
z połowy składników podanych w przepisie.
Zamiast 50 minut piekłam ją 40 a i to było troszkę za dużo.
Rodzince bardzo ta pizza smakowała i nawet mieli ochotę na jeszcze... :shock: :lol:



[załącznik usunięty przez administratora]

Teresa Stachurska

Prezentuje się jak ta lala, zadowolona :) 

renia

Mi to przypomina trochę Halloween... :lol:

Teresa Stachurska


Teresa Stachurska

Mnie się też udała - http://www.stachurska.eu/?p=3697 , choć fotografia więcej niż marna :? 

renia

Twoja jest ładniejsza...nieprzypalona... :lol:
Ale ciasto faktycznie ciężko jest rozłożyć w kształcie placka na dnie formy. Jest ono bardzo geste...może można by je trochę rozrzedzić mlekiem?

renia

Mi dzieciaki mówiły, że byłaby smaczniejsza, gdybym dała więcej sera a mniej pieczarek. Na drugi raz tak zrobię.

Teresa Stachurska

To moje nie było bardzo gęste, ale żółtka warzyły więcej od mąki. Tylko mąka, żółtka i drożdze.


kristan

Cytat: renia w 2011-07-13, 14:46:59
Twoja jest ładniejsza...nieprzypalona... :lol:
Ale ciasto faktycznie ciężko jest rozłożyć w kształcie placka na dnie formy. Jest ono bardzo geste...może można by je trochę rozrzedzić mlekiem?


Reniu , możesz zrobić tak:

http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=242

WojciechS

A po co dodajecie do dobrej mąki candidy?  :shock:
Candida daje gluten, a gluten jest trujący!  :evil:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=244  - a zapiekankę optymalną robi się tak...  :D

renia

Cytat: kristan w 2011-07-13, 15:27:24
Cytat: renia w 2011-07-13, 14:46:59
Twoja jest ładniejsza...nieprzypalona... :lol:
Ale ciasto faktycznie ciężko jest rozłożyć w kształcie placka na dnie formy. Jest ono bardzo geste...może można by je trochę rozrzedzić mlekiem?


Reniu , możesz zrobić tak:

http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=242

Dzięki. :D Na pewno będzie łatwiejsza w wykonaniu i ma lepsze proporcje. Jeszcze jak dam mniej pieczarek i węcej sera to będzie pizza prima sort... :wink:

renia

Cytat: WojciechS w 2011-07-13, 15:40:06
A po co dodajecie do dobrej mąki candidy?  :shock:
Candida daje gluten, a gluten jest trujący!  :evil:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=244  - a zapiekankę optymalną robi się tak...  :D

Trochę glutenu nam się przyda... :wink: niech organizm przyzwyczaja się do trucizn... :lol: bez tego bylibyśmy za zdrowi... :lol:
A tak poważnie, to mi by taka zapiekanka smakowała, ale dzieciaki trudno jest tak przestawić...

kristan

Cytat: WojciechS w 2011-07-13, 15:40:06
A po co dodajecie do dobrej mąki candidy?  :shock:
Candida daje gluten, a gluten jest trujący!  :evil:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=244  - a zapiekankę optymalną robi się tak...  :D

Próbowałem - jest świetna.
Mnie natomiast najbardziej pociąga zapach candidy , więc czasami zdarza się/mowa o pizzy/.

WojciechS

Oj te słaboski smakowe...  :?
Ale czasem wolno!  :D

renia

...a czasem szybko... 8)

WojciechS

Szybko, to jak się z jednej michy je, łapie muchy i ma diarrhoea...  :wink: :mrgreen:

renia

To już jest niezły hardkor... :shock:

WojciechS