Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Wywar kolagenowy.

Zaczęty przez mania25, 2008-06-04, 13:36:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

:lol:
Z octu najpewniej... ;)

Anulka177

Cytat: renia w 2016-06-30, 19:56:39
Suszone grzyby dałaś czy świeże? Czy pieczarki? :roll:
Suszone, co mi z zeszłego roku zostały.

renia

Widocznie były to jadalne, skoro Wam nic nie jest... 8) :lol: :wink:

zofijeczka

Cytat: Gavroche w 2015-09-22, 07:13:18
To mnie przeraża, dlatego szybkowar, choć pamiętam babcine zupy, które pyrkoliły i dobę, z boku, na piecu, smak był, że hej! :D

Ale ja w tym czasie inne rzeczy robię - nie stoję nad garem - a jak potrzebuję wyjść to wyłączę po 1-2 h wracam jeszcze gorące gdy stoi na elektryznej. Włączam i dalej pyrkoli. bez stersu. Gorsze jest robienie prania.

administ

W takim przypadku to najlepiej wyjść za mąż za genderowca. ;)

Anulka177

Cytat: renia w 2016-06-30, 22:49:24
Widocznie były to jadalne, skoro Wam nic nie jest... 8) :lol: :wink:
To taka rosyjska ruletka  :lol:

Mirek

Cytat: zofijeczka w 2016-06-30, 22:58:41
Cytat: Gavroche w 2015-09-22, 07:13:18
To mnie przeraża, dlatego szybkowar, choć pamiętam babcine zupy, które pyrkoliły i dobę, z boku, na piecu, smak był, że hej! :D

Ale ja w tym czasie inne rzeczy robię - nie stoję nad garem - a jak potrzebuję wyjść to wyłączę po 1-2 h wracam jeszcze gorące gdy stoi na elektryznej. Włączam i dalej pyrkoli. bez stersu. Gorsze jest robienie prania.
Myślałem, że wszyscy tak robią.
A pranie? Przecież robi się samo.

Gavroche

Ta.
A posegregować, ustawić czas, odpowiedni program, dać dobrą ilość tych galaretek, potem wyjąć, trzepnąć i rozwiesić, no i potem ściągnąć, złożyć i schować, a niektórzy zboczeńcy jeszcze prasują. ;)

renia

Suszarka to jest dobra rzecz. Ale teraz (jak nie pada i jest ciepło) suszymy na balkonie. Ale w razie "w" jak znalazł...
Siostra nam ją sprezentowała, myślałam "po co nam jeden mebel w łazience więcej"? Ale chodziła ona codziennie i wcale nie gniecie ciuchów.
Tak samo nie chciałam zmywarki do naczyń dopóki jej nie poznałam. 8)
Według mnie to tylko komputer ją może "pobić" (jak Diogenes Anulkę w porzeczkach :lol:)...

Gavroche

Angole mają w każdym domu suszarkę, bo tam nic nie schnie.
Dlatego mają takie powycierane dżinsy, moim zdaniem suszarka bardzo niszczy ciuchy, zwłaszcza spodnie.

renia

Dużo ciuchów się kurczy. Dżinsy szczególnie...

Anulka177

Cytat: renia w 2016-07-21, 13:55:46

Według mnie to tylko komputer ją może "pobić" (jak Diogenes Anulkę w porzeczkach :lol:)...
Bardzo dwuznacznie to zabrzmiało  :shock: :lol:

A bez zmywarki też życia sobie nie wyobrażam, gdybym miała wybrać, czy pralka, czy zmywarka to oddałabym pralkę, bo rzadziej piorę niż zmywam :D
A suszarka mnie jakoś nie korci.

renia

Ja to bym chętnie telewizory oddała, a od reszty to "wara"... :evil: :lol:

administ

Chcesz się wymigać od "abonamentu" na tvpis?  :shock: :?
Reniu, jak możesz... ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-07-24, 13:07:14
Cytat: renia w 2016-07-21, 13:55:46

Bardzo dwuznacznie to zabrzmiało  :shock: :lol:

Ale chyba każdy (oprócz blondynek bez odrostów :lol:) się domyśla, że to chodzi o konkurs w ilości zjadanych porzeczek, a nie o przemoc fizyczną albo jakąkolwiek inną... :shock: :lol:

renia

Cytat: admin w 2016-07-24, 18:33:49
Chcesz się wymigać od "abonamentu" na tvpis?  :shock: :?
Reniu, jak możesz... ;)

:oops:

Gavroche

admin

renia

I tak "po kawałku" pewnie będą "odkrywać" Dietę Optymalną,
aby tylko nie przyznać racji temu co mówił i pisał Doktor Kwaśniewski... :?

Gavroche

Tak czy siak u mnie od jesieni do wiosny minimum raz w tygodniu taki suplement leci. :D