Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

jak jesc (mam 16 lat)

Zaczęty przez mlodzieniec, 2009-10-25, 17:16:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

mlodzieniec

Witam, jest na żo okolo pól roku. Mam pytanie czy musze sie trzymac rygorystycznie diety czy jak zjem cos czasami o 2 razy za duzo to odbije mi sie to na zdrowiu?
Dodam ze mam problem z tradzikiem ale juz powoli ustapia.

renia

Diety nie trzeba się rygorystycznie trzymać i jeść codziennie tyle samo. Wystarczy jeść zbilansowane posiłki i tyle, na ile się ma ochotę. W różne dni możemy mieć różne zapotrzebowanie i to jest prawidłowo. :)

renia

A jeśli się zje np. dwukrotną ilość weglowodanów (mi się zdarzyło), przy prawidłowej ilości białka i tłuszczu, to przynajmniej u mnie występuje dyskomfort w jamie brzusznej - z wyraźną zgagą. Inni mogą mieć inne odczucia.

przemo

To jest dieta bez wyrzeczeń wiec jak musisz trzymać rygor to znaczy że coś jesz nie optymalnie czyli albo za mało albo czegoś za dużo albo w złych proporcjach

Ewa

Cytat: mlodzieniec w 2009-10-25, 17:16:22
Witam, jest na żo okolo pól roku. Mam pytanie czy musze sie trzymac rygorystycznie diety czy jak zjem cos czasami o 2 razy za duzo to odbije mi sie to na zdrowiu?
Dodam ze mam problem z tradzikiem ale juz powoli ustapia.
tak, to wtedy ci się odbije ;))))

admin

A najpewniej będzie to CO2!