Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Ilość białka w Żywieniu Optymalnym

Zaczęty przez renia, 2010-03-29, 13:24:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

friga

(Teraz dopiero Reniu odczytalam-dziekuje)To bede sie starac jesc zadziej chodz wydaje mnie sie ze to brak chyba sera albo czegos z tej parti bialka powoduje ze ja mam ochote na ten sernik jak na nic innego na swiecie:)
A czy ktos ma moze z Was problemy z jedzeniem kapusty kiszonej?Zauwazylam ze odkad jestem na DO moj orgnazim jej nie przyswaja dobrze.Niby mam na nia taka ochote ze idac ze sklepu musze sie hamowac zeby nie podjesc a potem jak zjem to rewoluje zaladkowe?Moze to jakis objaw ?Nie wyredgulowanej flory jelit po tej mojej przygodzie z tona antybiottkow??

Teresa Stachurska

Tona antybiotyków nie rokuje dobrze, nie może.

Kapustę kwaszoną można ugotować, a potem udusić na smalcu lub maśle. Może tak przyrządzona będzie bardziej "do przyjęcia".

renia

Nie wiem czy u mnie to ma coś spólnego z DO, ale surowa kapusta kiszona przestała mi smakować. Ale duszoną bardzo lubię - w różnej postaci...

Teresa Stachurska

Ja też nie miewam ochoty na surową kapustę kwaszoną  :) 

renia

Teresa Stachurska

Za słone. Jedynie w zupie gulaszowo-ogórkowej :)  , albo w sałatce pół na pół z cebulą i oliwą.

renia

Co racja to racja... :? ale i tak lubię, jak nie mam innych... :lol: Jak się nie ma co się lubi...itp....

friga

Takiej ugotowanej to nie probowalam bo zawsze jak mam kwaszona to juz nie moge sie powstrzymac zeby ja zjesc tak mi smakuje:)ale potem tragedia:(
nigdy wczesniej tak nie mialam-nie bedac na DO, dlatego pytam Was bo jest tu duzo optymalnych i kazdy cos zawsze doda od siebie:)
Gdzies tu na forum wyczytalam ze jak sie ma takie smaki to znaczy ze sa pewnie szlaki metaboliczne przeciazone i organizm sam sie chce wyregolowac?Ale czy w takim razie mimo takich efektow ubocznych ja jesc?jak sie ma na nia ochote?

Teresa Stachurska

Ludzie nie takie nałogi mają  :) 

Po drugie, może nałóg minie?

Ja bym sprawdziła czy gotowana mi będzie smakować.

WojciechS

Cytat: friga w 2011-04-27, 23:05:04
Gdzies tu na forum wyczytalam ze jak sie ma takie smaki to znaczy ze sa pewnie szlaki metaboliczne przeciazone i organizm sam sie chce wyregolowac

Najwyraźniej czytasz nie to co trzeba... :wink:  :?

renia

A może masz brak witaminy C i stąd ten apetyt na kapustę kiszoną? Krwawią Ci może dziąsła przy myciu zębów?

WojciechS

A może to brak witamin z grupy B, które produkuje flora bakteryjna jelit? Zdorwą kupkę robisz?

jerzy555

Cytat: WojciechS w 2011-04-28, 08:59:14
A może to brak witamin z grupy B, które produkuje flora bakteryjna jelit? Zdorwą kupkę robisz?

Wojciechu, napisz z definicji, jak ma wyglądać zdrowa kupka :)

Gwidon

Cytat: jerzy555 w 2011-04-28, 09:53:32
Cytat: WojciechS w 2011-04-28, 08:59:14

Wojciechu, napisz z definicji, jak ma wyglądać zdrowa kupka :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

WojciechS

"jerzy555"

wygoooooooooooooglowałem dla cię specjalnie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%82:wink: :mrgreen:
Wnioski jakieś?  :roll:

jerzy555

Cytat: WojciechS w 2011-04-28, 11:47:56
"jerzy555"

wygoooooooooooooglowałem dla cię specjalnie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%82:wink: :mrgreen:
Wnioski jakieś?  :roll:

no niestety ale nadal nic nie wiem o zdrowej kupce :) Ten opis w wikipedii jest ogólny a przecież nam chodzi o stolec OPTYMALNY :)

Gwidon

...jak zjesz za duzo tluszczu,to napewno jest sraczka :lol: 8)...

jerzy555

Cytat: Gwidon w 2011-04-28, 12:43:37
...jak zjesz za duzo tluszczu,to napewno jest sraczka :lol: 8)...

no ok :) ale czy to jest nadal wtedy zdrowa kupka?

Blackend

No jeżeli Ci to nie przeszkadza?  :shock: No to jest o'k  :lol:

friga

wit C mnie nie brakuje bo pije wode z cyt C i jem cytusy -grejfrut-nie codziennie ale jem.
No wlasnie bym sie tu zgodzila z Wojciechem mimo ze badania wyszly ok ze nie mam anemi itp to uwazam ze ja mam brak wit b.
Tylko Wojciech dlaczego???co z tego ze zasuplementuje vit b jak przeciez nie zwalcze tym przyczyny tego braku?