Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Najlepsze życzenia :)

Zaczęty przez Opal, 2010-05-02, 09:11:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zonia

Spóźnione, ale naprawdę szczere życzenia: wszystkiego najpiękniejszego, dla zeto ;)

renia

Zeto chyba jeszcze świętuje i tutaj nie zagląda... :roll: :wink:

Radzio

Cytat: Radzio w 2012-01-23, 20:59:43
Cytat: zeto555 w 2011-01-23, 20:35:56
Milo wejsc na forum i przeczytac takie posty. Dziekuje Wam kochani.

Ufam, że i w tym roku będzie podobnie.  :lol:

Nie było...

Radzio

Dziś jest święto tłustojadów, wobec czego...  8)

Był sobie mały, pulchniutki pączek.
Był okrąglutki i nie miał rączek.
Z wierzchu miał piękną, chrupiącą skórkę,
A w środku dziurkę. Na konfiturkę!

:D

Halina Ch.

To święto nie ma nic wspólnego z tłustościami, a raczej węglowodanami  :? i znowu naród daje się oszukiwać.

Ja robię 'prwdziwy' tłusty czwartek : będzie golonka, boczek, jajka w majonezie i ... jakieś ciesto Teresy Stachurskiej-pychota.

renia

A ja się dałam wciągnąć (aby rodzinka nie jadła pączków ze sklepu) i już mam ciasto na chruściki i pączki (jedno i to samo) przygotowane (z połowy tych składników).

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97

Teraz godzinkę będzie rosło...Dla siebie też bym nie piekła...

Radzio

Dziękuję Halino Ch.!  :D

Specjalnie tak spreparowałem wierszyk żeby ani razu nie sprofanować słowa "tłusty", a żeby zachęcić Was do dialogu.
To co, że posłużyłem się brzydką emocją, ale skoro nie mogę inaczej... ;)  :lol:

Odkąd sięga moja świadoma pamięć (30-40), nie byłem w stanie zjeść pączka bez popijania. Od wielu lat wiem dlaczego. :D
W samym pączku nie ma niebezpieczeństwa, ono jest w emocjach, ale to już inny dialog.
Świętujmy dzień tłuszczojadów. :)

Mój Przyjaciel, przekazał mi i Wam informację, że po "naprawie" będziemy wiedzieć kto wróg, a kto przyjaciel; co jest dobrem, a co jest złem. Wiecie, czy się tylko boicie? (przepraszam za te niedobre emocje, ale świetnie mnie wyszkolono i to na bardzo długim dystansie!)

Świętujmy!!! :D

Gwidon

to nie jest tlusty czwartek tylko korytkowy czwartek :lol:  aby tradycji stalo sie za dosc piecze sie u mnie w piekarniku sernik migdalowy optymalny   8)

Radzio

Dzięki Ci Gwidon
Dla korytkowych korytkowy, a dla tłustojadów tłusty. Tylko tym pierwszym nazwy się pomyliły. :D
Świętujmy! :D Bo to nasz dzień prawidłowo nazwany.

A co tam kto sobie dzisiaj do buzi wepchnie to jego sprawa, tylko niech w trakcie tej czynności nie popija. ;)  :lol: :lol: :P

afmfo

Cytat: renia w 2012-02-16, 11:25:33
A ja się dałam wciągnąć (aby rodzinka nie jadła pączków ze sklepu) i już mam ciasto na chruściki i pączki (jedno i to samo) przygotowane (z połowy tych składników).

Ja też. Wykorzystałam ten właśnie  przepis ale wszystko zmniejszyłam dziesięciokrotnie i wyszło 4 pączki. Za wielkiego nadużycia nie było a tradycja została zachowana. Smiesznie się robi pączki z ciasta , które mięści sie w garści  Uważam, że to dobry pomysł bo pewne jest, że z ilością się nie przesadzi i szybciutko i lekko sie je robi. Polecam  :D  . A jakie dobre.  :lol: :lol:

Radzio

Dziękuję amfo. :) To miły wieczór.

renia

Cytat: afmfo w 2012-02-16, 17:38:59
Cytat: renia w 2012-02-16, 11:25:33

Ja też. Wykorzystałam ten właśnie  przepis ale wszystko zmniejszyłam dziesięciokrotnie i wyszło 4 pączki. Za wielkiego nadużycia nie było a tradycja została zachowana. Smiesznie się robi pączki z ciasta , które mięści sie w garści  Uważam, że to dobry pomysł bo pewne jest, że z ilością się nie przesadzi i szybciutko i lekko sie je robi. Polecam  :D  . A jakie dobre.  :lol: :lol:

Bardzo dobry pomysł. :D Ale nie przy mojej rodzinie... :wink:

afmfo

Cytat: Radzio w 2012-02-16, 17:44:18

Ja  bardzo lubię nasze polskie tradycje. Wkurzają mnie te "halołyny i tym  podobne.  Tłusty czwartek jest sympatyczny, w pracy częstujemy się pączkami (kupnymi).  Biorę wszystkie a potem częstuję nimi ptaki. Tylko proszę nikomu o tym nie mówcie. I wszyscy są zadowoleni. A jak się wszyscy cieszyli, że ja będę jeść paczki. Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej.   :D

Radzio

Cytat: afmfo w 2012-02-16, 18:01:18
... Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej.   :D

Mnie to u Ciebie nie denerwuje, ale widocznie nie jestem ludziem. :)

renia

Cytat: Radzio w 2012-02-16, 17:44:18

Ja  bardzo lubię nasze polskie tradycje. Wkurzają mnie te "halołyny i tym  podobne.  Tłusty czwartek jest sympatyczny, w pracy częstujemy się pączkami (kupnymi).  Biorę wszystkie a potem częstuję nimi ptaki. Tylko proszę nikomu o tym nie mówcie. I wszyscy są zadowoleni. A jak się wszyscy cieszyli, że ja będę jeść paczki. Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej.   :D

To jest dziwne. :shock: Jarosze tak ludzi nie wkurzają... :lol: :lol: :lol:

afmfo

Cytat: Radzio w 2012-02-16, 18:05:07
... Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej.   :D

Mnie to u Ciebie nie denerwuje, ale widocznie nie jestem ludziem. :)
Och jak fajnie, ze jest ktoś taki  :D :D.
Jesteś fajnym ludziem. :D

Teresa Stachurska

Cytat: Halina Ch. w 2012-02-16, 11:15:25
To święto nie ma nic wspólnego z tłustościami, a raczej węglowodanami  :? i znowu naród daje się oszukiwać.

Ja robię 'prwdziwy' tłusty czwartek : będzie golonka, boczek, jajka w majonezie i ... jakieś ciesto Teresy Stachurskiej-pychota.

Znaczy, moje wynalazki mają sukces :)  Dziękuję :)   

Radzio

:oops: Staram się. ;) I coraz łatwiej mi to przychodzi. :D
Choć nie bez udziału niejakich Kwaśniewskich. Perfekcyjnie mnie równoważą.  :lol:

Radzio

Cytat: Teresa Stachurska w 2012-02-16, 18:21:34
Cytat: Halina Ch. w 2012-02-16, 11:15:25

Znaczy, moje wynalazki mają sukces :)  Dziękuję :)   

Cieszy mnie Twój sukces i też dziękuję. :) Oczywiście w swoim imieniu. :D

Radzio

Fajna to była uroczystość. Każdy jadł to, co przyniósł.
Ciekawe, czy jak się spotkamy naprawdę i nie będziemy w izolatkach, to też ciężko nam będzie się podzielić.
Jeszcze raz bardzo dziękuję odważnym. :)