Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Bol zoladka

Zaczęty przez kasara1991, 2010-09-11, 22:13:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

kodar

Cytat: Libertador w 2010-10-05, 20:51:46
To i ja sie zapytam w tej sprawie. Czy mieszanie jajek, zoltek, smalcu, masla i kwasnej smietany w jednym daniu moze powodowac jakies sensacje zoladkowe? Probuje dojsc co mi wczoraj zaszkodzilo i wychodzi, ze przed dostaniem owych sensacji spozywalem tylko to.
wszystko mozliwe,obserwacja,to podstawa.Nazniejsze jest  odpowiednie  dzialanie.Elimunuj wszystko,co ci szkodzi.Zmieniaj,zamieniaj,bo kazdy organizm jest inny. :P

Iga

Chodzi o to ,żeby nie przesadzać,nie iść na żywioł,powoli.A jak już są problemy to najlepiej "przepłukać" żołądek wodą-przynajmniej u mnie się to sprawdzało.

renia

Mi taka mieszanka żadnych sensacji nie wywołuje, chociaż rzadko te wszystkie składniki jem w jednym posiłku. A ile Ty spożywasz dziennie węglowodanów? Zbyt mała ich ilość też może być powodem "sensacji" żołądkowych..

Libertador

Cytat: kodar w 2010-10-05, 22:46:48
Cytat: Libertador w 2010-10-05, 20:51:46
To i ja sie zapytam w tej sprawie. Czy mieszanie jajek, zoltek, smalcu, masla i kwasnej smietany w jednym daniu moze powodowac jakies sensacje zoladkowe? Probuje dojsc co mi wczoraj zaszkodzilo i wychodzi, ze przed dostaniem owych sensacji spozywalem tylko to.
wszystko mozliwe,obserwacja,to podstawa.Nazniejsze jest  odpowiednie  dzialanie.Elimunuj wszystko,co ci szkodzi.Zmieniaj,zamieniaj,bo kazdy organizm jest inny. :P

Pojedyncze produkty nie szkodza mi, tylko czy taka mieszanka moze zaszkodzic? Dodalem tej smietany do jajkownicy i przypuszczalem ze stad te sensacje. Jednakze ta sama smietana spozywana osobno nie szkodzila mi. Tak wiec nie wiem skad to wszystko. A czy mozliwe jest by boli i rozwolnienia dostac nie od jedzenia ani brudnych rak?

Cytat: renia w 2010-10-05, 22:56:22
Mi taka mieszanka żadnych sensacji nie wywołuje, chociaż rzadko te wszystkie składniki jem w jednym posiłku. A ile Ty spożywasz dziennie węglowodanów? Zbyt mała ich ilość też może być powodem "sensacji" żołądkowych..

Z rana zadnych, tyle ile jest w samej jajkownicy, czyli moze ze 2g. Wieczorem natomiast staram sie dorzucic troche, przewaznie dochodze do 40-60, ale trudno to zrobic, bo slodzonych napojow nie moge, za ziemniakiem nie przepadam, albo nie mam czasu by usmazyc sobie frytki. Czasem troche wpadnie ze smietany, czasem z czekolady, czasem z ziemniakow, czasem z soku zurawinowego.

RTS

Nie pamiętam kiedy mnie ostatnio bolało cokolwiek w brzuchu, tym bardziej od wpomnianych produktów w różnych konfiguracjach czy z osobna.

Radzio

Cytat: kasara1991 w 2010-09-12, 14:27:29
..... wiec podjadam np. suszonymi brzoskwiniamy badz rodzynkami ....

Nie wiem ,gdzie robisz zakupy, ale w naszych warzywniakach lub marketach sprzedawane suszone owoce są w procesie suszenia "delikatnie" kandyzowane.
Np. śliwki kalifornijskie- sama słodycz  :?.

WojciechS

Cytat: kodar w 2010-10-05, 22:46:48
wszystko mozliwe,obserwacja,to podstawa.

Do zgonu włącznie!  :wink:
Jak się ma pecha i brak kilku genów, to najlepsze zaszkodzi.  :(

kasara1991

Zapomnialam, ze wystartowalam ten watek!

Bole zoladka przeszly w sumie, ale dzis znowu zaczelo cos kluc po sniadaniu (50 gr masla, 60 gr boczku, 1 jajko i 2 zoltka aha, i  23 gr marchwi)

adampio

Mowiac zoladek ktora czesc brzucha masz na mysli?

Iga

Cytat: adampio w 2010-10-07, 15:40:32
Mowiac zoladek ktora czesc brzucha masz na mysli?
Lewy dół biodrowy  :lol:  :lol:  :lol:

kasara1991

Lewa strona, ale pod zebrami i troche promieniuje do srodka. Sama nie wiem jaka to czesc czy organ, ale inni mi powiedzieli, ze tam jest zoladek. Ale co do bolu, to juz przeszedl! :D

Zonia

Cytat: kasara1991 w 2010-10-18, 15:31:46
Lewa strona, ale pod zebrami i troche promieniuje do srodka. Sama nie wiem jaka to czesc czy organ, ale inni mi powiedzieli, ze tam jest zoladek. Ale co do bolu, to juz przeszedl! :D

To żołądek, a zaraz pod nim trzustka