Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

Jakaś homeostaza niedługowieczności mnie dzisiaj dopadła. Cały dzień 140mg/dl. Co robić, co robić?  :wink: :wink: :wink:

renia

A chorowałeś na cukrzycę, że robisz pomiary?

RafałS

Od dziecka. Bez pomiarów się nie obejdzie obecnie. Ale obejdzie się przy przedłużającej się homeostazie, o czym wiem z... doświadczeń  8) . Sprawa jest rozwojowa.  :wink:

renia

To znaczy choroba się rozwija czy odwrotnie?

MariuszM

Jedyneczka ta cukrzyca o ile nie jest to zbyt osobiste pytanie? :D

RafałS

Cytat: renia w 2013-05-31, 18:39:16
To znaczy choroba się rozwija czy odwrotnie?
No przecież piszę o homeostazie, sztuka polega na jej utrzymaniu jak najdłużej. Bo jedyneczka wywrotna być potrafi.  :roll:

renia

No dobrze, dobrze nie denerwuj się. Ja wolę się upewnić czy dobrze rozumiem... 8)

RafałS

Ale wam powiem ciekawostkę :wink: - bez diety optymalnej nie da się utrzymywać homeostazy w cukrzycy typ 1. Dieta Optymalna to nie wszystko ale to jest fundament bez którego się nie da iść w dobrą stronę. Tak mi wychodzi z doświadczenia. Dziękuję!  8)

renia

Mogę drążyć temat?
Bierzesz jeszcze leki na tą cukrzycę?

RafałS

Zawsze najmniej ile to możliwe w danej sytuacji. Długo by pisać.

renia

Dzięki i za tyle.  :D Nie jesteś zbyt wylewny, no ale w końcu wszyscy nie muszą być tacy jak ja... :oops:

RafałS

Napiszę więcej w stosownym czasie, gdy uznam że warto napisać więcej. To nie jest niestety dzisiaj.  :)

renia

:? Poczekamy na stosowną chwilę... :D

RafałS

Po co kusić demony? A bo to homeostaza mi niemiła?  :wink:

administ

http://zdrowie.dziennik.pl/cukrzyca/artykuly/430104,nie-daj-sie-cukrzycy-prosta-recepta.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 -  bardzo dobre zalecenie, tylko jeszcze powinno być "mniej żreć i koniecznie chudo"  :D
Przypominam, że poprawnie zastosowana Dieta Optymalna leczy cukrzycę typ II do dwóch tygodni.

Zyon

amerykanscy naukowcy....dziwne, ze jeszcze nie sa jednym z tematow w dowcipach, typu kawaly o ruskich albo o blondynkach
Work Buy Consume Die

administ

Są, są, tylko trzeba pogoooglić.  :D

renia

Cytat: admin w 2013-06-16, 08:08:32
http://zdrowie.dziennik.pl/cukrzyca/artykuly/430104,nie-daj-sie-cukrzycy-prosta-recepta.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 -  bardzo dobre zalecenie, tylko jeszcze powinno być "mniej żreć i koniecznie chudo"  :D
Przypominam, że poprawnie zastosowana Dieta Optymalna leczy cukrzycę typ II do dwóch tygodni.

Zamęczą biedaków. Najchętniej to by chyba wzięli bat i gonili ludzi na pastwisko... :?

chill

Tak czytam i czytam ten wątek , i mi wychodzi że nie tak łatwo wyleczyc się z cukrzycy typu I , a jak czytam odpowiedzi na listy dr Jana K. to pisze że zarówno jedynka jak i dwójka jest uleczalna . I jest co raz więcej wyleczonych chorych i jednej i drugiej ...
Czy ma ktoś jakieś info ile mniej więcje zajmuje wyleczenie typu I zakładając że dawki insy są małe i choruje się kilka lat powiedzmy ... ?