Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Cytat: admin w 2012-07-05, 21:41:15
No, ale przecież Dr Kwaśniewski mówił i pisał już w 1970, że cukrzyca jest wyleczalna, a że jak się poprawnie odżywia, to żaden syndrom metaboliczny, czy inna autoagresja nie ma prawa się rozwinąć...  8)
I kto chciał to skorzystał...  :D
Otóż to, ale w szkołach takich rzeczy nie uczą. Dietetyka, żywienie, kuchnia to są te bastiony opierające się prawdziwej nauce.

lilek

Cytat: admin w 2012-07-05, 21:41:15
No, ale przecież Dr Kwaśniewski mówił i pisał już w 1970, że cukrzyca jest wyleczalna, a że jak się poprawnie odżywia, to żaden syndrom metaboliczny, czy inna autoagresja nie ma prawa się rozwinąć...  8)
I kto chciał to skorzystał...  :D

To mialam Pecha bo nie slyszalam o Dr.Kwasniewskim zza moich mlodych lat...ale zato Teraz (po 26 latach zycia z cukrzyca) skorzystac chce...

RafałS

A za moich szcenięcych lat pojawił się duży wybór niejadalnych produktów przemysłu "spożywczego". Nowa jakość.  :?

Stefan

Cytat: admin w 2012-07-05, 18:30:14
Wywołać u kota cukrzycę, to trzeba się bardzo starać!  :shock:
U psiaków znacznie łatwiej się udaje.  8)
Też się dziwiłem, że tak można, mój kolega też wpędził kota w cukrzycę. Tyle, że on sam gruby strasznie i ma dziwne ataki senności.

RafałS

Cytat: Stefan w 2012-07-05, 22:23:54
...Tyle, że on sam gruby strasznie i ma dziwne ataki senności.
Zapewne syndrom typu II.

administ

Cytat: lilek w 2012-07-05, 22:08:15
To mialam Pecha bo nie slyszalam o Dr.Kwasniewskim zza moich mlodych lat...ale zato Teraz (po 26 latach zycia z cukrzyca) skorzystac chce...

To może być trudne, bo 26-latnią utrwaloną cukrzycę raczej ciężko leczy się. Trzeba mieć spore doświadczenie i laboratorium.
A dwadzieścia sześć lat temu Dr Kwaśniewski pracował jeszcze w sanatoirum w Ciechocinku, nim po roku kazali Go zwolnić za niebywałe wyniki w leczeniu chorób nieuleczalnych... 
A w zasadzie, za ostatni występ w TVP w programie Urszuli Rurarz. Później nastąpił nakaz zabraniający mówienia czegokolwiek o Diecie Optymalnej w "MisjaTV"...  :lol:
Co za czasy to były.  :shock:
Ale teraz jest to samo, albo gorzej, bo nikomu nie zależy, a każdy "dureń decyzyjny" uspakaja sumienie "opinią ekspertów", bo wiadomo, że ekspert dla durnia jest jak wyrocznia.  :lol:
Ale jak mawia pewna sekretarka, pewnego prezydenta - "To sami mądrzy ludzie są, więc mylić się nie mogą". Otóż mylą się droga pani sekretarko, ponieważ nie są tymi za których ich pani uważa.
Albowiem mędrcy powiadają, że: "Nie ma mądrych. Mądrzy są tylko Bogowie..."

Możesz "lilek" pozwać do sądu, albo trybunału europejskiego rząd polski (jako spadkobiercę poprzednich rządzących), że zataiali i zatajają, przed opinią publiczną epokowe odkrycie Dr-a Kwaśniewskiego.
Choć wiem, że i tak nie pojmą i jeszcze się zdziwią, czego się od nich chce.  :lol:

I dobrze, bo Dieta Optymalna, choć powszechnie dostępna, nie jest dla każdego, bo niektórzy mogą sobie nawet zaszkodzić własną głupotą.  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-07-06, 07:40:45

To może być trudne, bo 26-latnią utrwaloną cukrzycę raczej ciężko leczy się. Trzeba mieć spore doświadczenie i laboratorium.

Tym bardziej, że to jest cukrzyca typu I... :?

administ

A w zasadzie, za ostatni występ w TVP w programie Urszuli Rurarz. Później nastąpił nakaz zabraniający mówienia czegokolwiek o Diecie Optymalnej w "MisjaTV"... 

Ostatni raz Tata wystąpił w TVP jednak nie w 1986, a w listopadzie 1987r. Nakaz, obowiązujący do dziś, wydano zaś zaraz po tym występie...  :D

renia

Ja bym na końcu Twojej wypowiedzi taką "buźkę" wstawiła... " :("... zamiast tej " :D"

administ

A to dlaczego?
Robienie za "celebrytę" to straszne niewolnictwo jest...  :evil:

renia

E, ja uważam, że dobra idea jest ważniejsza, niż komfort własny... 8)

lilek

Cytat: lilek w 2012-07-05, 22:08:15

A dwadzieścia sześć lat temu Dr Kwaśniewski pracował jeszcze w sanatoirum w Ciechocinku, nim po roku kazali Go zwolnić za niebywałe wyniki w leczeniu chorób nieuleczalnych... 
A w zasadzie, za ostatni występ w TVP w programie Urszuli Rurarz. Później nastąpił nakaz zabraniający mówienia czegokolwiek o Diecie Optymalnej w "MisjaTV"...  :lol:
Co za czasy to były.  :shock:
Ale teraz jest to samo, albo gorzej, bo nikomu nie zależy, a każdy "dureń decyzyjny" uspakaja sumienie "opinią ekspertów", bo wiadomo, że ekspert dla durnia jest jak wyrocznia.  :lol:
Ale jak mawia pewna sekretarka, pewnego prezydenta - "To sami mądrzy ludzie są, więc mylić się nie mogą". Otóż mylą się droga pani sekretarko, ponieważ nie są tymi za których ich pani uważa.
Albowiem mędrcy powiadają, że: "Nie ma mądrych. Mądrzy są tylko Bogowie..."

Możesz "lilek" pozwać do sądu, albo trybunału europejskiego rząd polski (jako spadkobiercę poprzednich rządzących), że zataiali i zatajają, przed opinią publiczną epokowe odkrycie Dr-a Kwaśniewskiego.
Choć wiem, że i tak nie pojmą i jeszcze się zdziwią, czego się od nich chce.  :lol:

I dobrze, bo Dieta Optymalna, choć powszechnie dostępna, nie jest dla każdego, bo niektórzy mogą sobie nawet zaszkodzić własną głupotą.  :wink:

Sprobuje a noz widelec -Adminie...chociaz te nieszczesne Hashimotto i nadwagi sie bym pozbyc chciala....pozyjemy ,zobaczymy......A co z tym nieszczesnym Kotkiem-podpowie mi Pan jak zywic Panie Tomaszu??

MariuszM

Na hashi dobrze "działa" selen http://www.drdach.com/Selenium_Hashimotos.html. Jadaj produktu bogate w ten pierwiastek.
Jadasz ok 30gB:140-170gT:45-55gWw
Jak ja "tyję" jadam B:T:W 1:3-4:0,5-0,8 u mnie się sprawdza :)
Zawsze "bezpieczniej" jest zjeść więcej B niż Ww. Takie jest moje zdanie.
Węglowodan Twój wróg ;)  :lol:

lilek

Cytat: MariuszM w 2012-07-06, 13:46:54
Na hashi dobrze "działa" selen http://www.drdach.com/Selenium_Hashimotos.html. Jadaj produktu bogate w ten pierwiastek.
:

:PDziekuje Ci bardzo Mariuszu,sprobuje...ja jem B tylko w postci zoltek (200gr dziennie-czyli 32,6gr)....T-nie liczylam ale napewno przy 200gr dziennie-moze powinnam troszke obnizyc?....W- w postaci ziemniaka raz poraz jablko (cukier mi sie tylko troszke podnosi)-jadalam 45gr.-zwiekszylam do 50gr-sprawdzic ketony musze ....sprobuje ten seelen....

BACA

trochę śmieszne z tym kotem. Przecież to drapieżnik i tam ma jeść. Aco je obecnie? Jak się za przeproszeniem skasztani, to aż nos chce urwać.....

lilek

Cytat: BACA w 2012-07-06, 18:37:16
trochę śmieszne z tym kotem. Przecież to drapieżnik i tam ma jeść. Aco je obecnie? Jak się za przeproszeniem skasztani, to aż nos chce urwać.....

:lol:Witaj Baco,niewiem co dokladnie ten kot je ale napewno nie to co powinien :( :(....ja tylko "jej" powiedzialam zeby zadnycg W mu nie dawala jesli gotowe pokarmy jada to lepiej na zoltka+watrobke zamienila+podroby ale niewiem czy sie gotuje czy smazy-a jesli smazy to tez jak My na smalcu? pozdrawiam,Lidia

lilek

Cytat: MariuszM w 2012-07-06, 13:46:54

A ja po angielsku ni wzab :( :( :( nie umie ...po niemiecku to tak,ale dziekuje za tak dobre checi Mariuszu....pozdrawiam

administ

Cytat: renia w 2012-07-06, 19:26:44
http://kopalniawiedzy.pl/cukrzyca-typu-2-dieta-tluszcze-weglowodany-bialka-Hans-Guldbrand-Fredrik-Nystrom,15810

No to możesz napisać do tej pani z Min. Zdrowia, co to stwierdziła, że główny diebełtolog kraju i inni eksperci twierdzą, że Dieta Optymalna jest ...  :lol:
Niech sobie poczytają.  :D