Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Jasne, informacja w dzisiejszych czasach to podstawa, a wnioski z niej wysnute - jeszcze ważniejsze.   :D

MariuszM

Cytat: admin w 2013-10-04, 11:50:02
Do tego znoszą kwotę mleczną i można to mądrze wykorzystać, ale zdaję sobie sprawę, że zleci się pełno mend "experckich", co spieprzą "naukowo", bo muszą.  8)

W razie "Wu"WuWu możemy robić za "ekspertów", dla przeciwwagi ... :lol: :D

administ

:lol:
W razie czego, trzymam za słowo, bo rozwój wydarzeń jest trudny do przewidzenia!  :?
Może jaką optymalną manifę trzeba będzie w W-wie zorganizować...  :wink:

Zyon

Opony, butelki z benzyna i te rzeczy?
Work Buy Consume Die

administ

Albo jeszcze gorzej, bo "ofiary diety" muszą być też...  :wink:  :lol:

Zyon

Ale oni "tam, gdzie stalo ZOMO"?  :shock: :lol:
Work Buy Consume Die

Sandman80

Cytat: admin w 2013-10-04, 08:56:56
Popatrz Radziu jakie ciekawe:
Cyt:
"Badanie historii chorób 1,2 miliona pacjentów z nowotworem ujawniło, że śmiertelność występująca wkrótce po leczeniu nowotworu (chemio i radioterapia) była o 200% większa od występującej normalnie. Po dwóch latach od zdiagnozowania nowotworu i terapii, ten nadmiar śmiertelności spada o 50%. Najczęstszym powodem nadmiaru zejść śmiertelnych była niewydolność serca i układu oddechowego. Oznacza to, że zamiast umierać przez kilka lat na raka, pacjenci ci umarli w wyniku efektów leczenia i znacznie pomogli w poprawieniu statystyk dotyczących raka, ponieważ rak nie był bezpośrednią przyczyną ich śmierci, która przypisywana była przyczynom pozanowotworowym."

Fałszują dane, aby dokonywać legalnej eutanazji, ponieważ rzadko kto przeżywa 5 lat po "naukowych" metodach leczenia nowotworu. Dotyczy to również leczenia operacyjnego, bo: 

"Te ustalenia zostały potwierdzone przez najnowsze badania, które dowodzą, że interwencje chirurgiczne, nawet te niezwiązane z rakiem, mogą wyzwolić gwałtowny proces formowania się przerzutów i prowadzić do przedwczesnej śmierci. Jeszcze wcześniej ukazały się doniesienia mówiące, że operacyjne leczenie raka prostaty, może również prowadzić do przerzutów. W rzeczywistości to właśnie nowotwór prostaty był badany w pierwszych klinicznych próbach losowych, jakie w ogóle prowadzono nad nowotworem. Po 23 latach okazało się, że nie ma żadnych różnic w okresach przeżywalności między pacjentami poddanymi interwencji chirurgicznej, a osobami, których nie poddano żadnej terapii..."

Dlatego żaden świadomy danych statystycznych lekarz, zapadając na raka, nie podda się "naukowym" metodom leczenia tego schorzenia.
Bo z wyników badań jednoznacznie wynika: masz raka - nic nie rób, to może pożyjesz, poddając się naukowej szarlatanerii nie dożyjesz nawet pięciu lat po "naukowym" leczeniu.

Ile kosztuje budżet państwa to niepotrzebne wykańczanie ludzi?
Bo z cukrzycy, po zastosowaniu Diety Optymalnej, mamy oszczędności ponad 10mld zł, a z raka - nie chce mi się szukać...  8)

:?

http://www.burtongoldberg.com/home/burtongoldberg/contribution-of-chemotherapy-to-five-year-survival-rate-morgan.pdf

administ

Czyli kłamią, czy prawdę piszą?  :roll:

anakin

Cytat: admin w 2013-10-04, 08:56:56
Ile kosztuje budżet państwa to niepotrzebne wykańczanie ludzi?
Bo z cukrzycy, po zastosowaniu Diety Optymalnej, mamy oszczędności ponad 10mld zł, a z raka - nie chce mi się szukać...  8)

No niby tak, ale...

Na budżet państwa łożą jego obywatele. Polityków finansują często korporacje... ten sam człowiek często posiada jednocześnie np. banki i koncerny, np. farmaceutyczny. Żyjemy w systemie gospodarki monetarno-rynkowej... Dla korporacji liczy się tylko zysk, np. ze sprzedaży leków.

W większości państw panuje już ustrój, który bym określił "Korpokracją". Politycy robią to, czego oczekują od nich korporacje. Pieniądz rządzi światem, a ludzi da się kupić... to tylko kwestia sumy.

W budżecie są nasze pieniądze... pieniądze niczyje. Ludzie, od których zależni są politycy, mają swoje własne interesy.

administ

Las jest piękny, dlatego lubię beztrosko sobie po nim spacerować!  :D

MariuszM

renia

Jeszcze kilka lat i może "odkryją" Dietę Optymalną... :roll:

administ

A to ci, co gadali, że se poradzą bez Dr-a Kwaśniewskiego!  :D

Dasna

Cytat: MariuszM w 2013-10-04, 22:24:10
koziolki matolki :D gdzie oni szukaja www.food-forum.pl/potezne-sniadania-sa-idealne-dla-cukrzykow/
Moje śniadania może nie potężne i nie w kierunku leczenia , ale słonina, śmietanka, jajka, żółty ser robią swoje.  :D I na głowę tyż. :lol:

Dasna

Cytat: Dasna w 2013-10-05, 08:06:49
koziolki matolki :D gdzie oni szukaja www.food-forum.pl/potezne-sniadania-sa-idealne-dla-cukrzykow/
Moje śniadania może nie potężne i nie w kierunku leczenia , ale słonina, śmietanka, jajka, żółty ser robią swoje.  :D I na głowę tyż. :lol:
Aha i mogę koziołka fiknąć. :P

administ

MariuszM

Cytat: Dasna w 2013-10-05, 08:08:34
Najlepiej w łóżku, aby wszystko odbyło sie bezpiecznie,ai lądowanie było  miękkie ;)  :twisted:

Dasna

Cytat: MariuszM w 2013-10-05, 08:18:53
Najlepiej w łóżku, aby wszystko odbyło sie bezpiecznie,ai lądowanie było  miękkie ;)  :twisted:
:lol: :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-10-05, 08:18:53

Lądowanie na puszyste ponoć jest miękkie. :D