Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Widze, ze praca Adama u podstaw przynosi juz pierwsze efekty  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2015-09-01, 12:16:35
A jakos naukowo?  :? Bo to z naukowej ksiazki jest  :?
Zaden zmanipulowany cytat, tylko po calosci :D

A co z Ciebie się taki diler Witoszkowej tu zrobił?  :shock:
Reklamujesz skuteczniej jak Adam! ;)  :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2015-09-01, 12:21:49
Widze, ze praca Adama u podstaw przynosi juz pierwsze efekty  :lol:

Nauczyłam się manipulacji cytatami... 8)

Gavroche

Cytat: admin w 2015-09-01, 12:22:37
Cytat: Zyon w 2015-09-01, 12:16:35
A jakos naukowo?  :? Bo to z naukowej ksiazki jest  :?
Zaden zmanipulowany cytat, tylko po calosci :D

A co z Ciebie się taki diler Witoszkowej tu zrobił?  :shock:
Reklamujesz skuteczniej jak Adam! ;)  :lol: :lol: :lol:
Bo niby normy nie są ważne, ale lęk jest. ;)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Lęk to podstawa wiary!  8) ;)

Diogenes z Synopy

CytatCo zaś do dr Michalaka

CytatTrójglicerydy natomiast wydają się być jedynie skutkiem wzrostu cukru i insuliny we krwi i same w sobie nie przyspieszają w istotny sposób starzenia się

a my mamy wysoki cukier ( wg tuczarnianych norm ) i niskie TRG .    Zdanie nie jest prawdziwe?

Gavroche

Kurczę, ja to nie znam własnych parametrów prócz tętna... :?
Cukier z insuliną też nie tańczy tak jak igła z nitką. :D

administ

Bo to jak z samochodem, jak ma przytarte pierścienie, to nawet nie trzeba sprawdzać poziomu oleju, jak z rury dymi, tylko lać i czekać aż się rzęch zatrze... ;)
A jak się chce szybciej, to nie lać a jeszcze lepiej spuścić płyn z chłodnicy i jazda.  8)
Na pewno wyjdzie.  :lol:

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-09-01, 14:23:07
CytatCo zaś do dr Michalaka

CytatTrójglicerydy natomiast wydają się być jedynie skutkiem wzrostu cukru i insuliny we krwi i same w sobie nie przyspieszają w istotny sposób starzenia się

a my mamy wysoki cukier ( wg tuczarnianych norm ) i niskie TRG .    Zdanie nie jest prawdziwe?

Tego nie wiem, ale wiem, że jak się poprawnie stosuje zalecenia Doktora Kwaśniewskiego, to ma się i cukier i triglicerydy endogenne na poziomie gwarantującym dobre zdrowie, niezależnie od celowo błędnie zaniżonych normatywów.  8)

renia

A jam mam niższy cukier na ŻO niż przedtem... :D Już byłam zakwalifikowana do osób z "nietolerancją glukozy"... :lol:

administ

Porady Doktora Kwaśniewskiego dla uspokojenia cukrzyków, a nie zdrowych ludzi żywiących się wg Jego zasad, manipulanci wmówili jako "powszechnie obowiązujące", ale po co to tłumaczyć i tak niezrozumiałe pozostanie... ;)
Zdrowemu jest wszystko jedno ile czego ma, no chyba, że chce być "chory" na własne życzenie - to najlepiej zrobić biochemię krwi i to koniecznie nie na czczo.  8)

renia

...i analizę włosa... :roll:

administ

I żywą kroplę na czarnym tle...  :lol:

renia

I test na szczelność jelit... :roll:

administ

i podstawa djetyji - sikanie na paski naturalnie! ;)  :lol: :lol: :lol:

Diogenes z Synopy

paski są bardzo dobre i każdemu polecałbym na początku drogi, aby nie wejść w nawyk przedawkowywania węglowodanów. 

zofijeczka

Ja je stosowałam raczej w celu dojadania W do kreski. Szczególnie jak nie chciało mi się liczyć.
Choć takie drogi też mają swoje zaułki.

renia

Nie tak łatwo przedawkować węglowodany. IŻiŻ zaleca ich sporo...Nie mogę znaleźć ile... :roll:

Polacy jedzą coraz "zdrowiej" http://www.izz.waw.pl/pl/przecitna-dieta i chorują coraz więcej...

Jaki zdrowy jadłospis... :shock: http://www.izz.waw.pl/pl/choroby-zywieniowozalezne  8)

A co to tłuszczów już mają wątpliwości... :roll:

http://www.izz.waw.pl/pl/strona-gowna/3-aktualnoci/aktualnoci/544-zapraszamy-na-konferencje-o-roli-tluszczow-w-zywieniu-czlowieka

Diogenes z Synopy

Bo czym skorupka za młodu nasiąknie .......

CytatSzkoły muszą co najmniej dwa razy w semestrze przeprowadzić zajęcia, w ramach których dzieci uczą się m.in. zasad zdrowego odżywiania

http://stooq.pl/n/?f=988246

metale ziem rzadkich na stole, czyli

WiO  zawita do szkół.

CytatProgram finansowany jest z budżetu UE (88 proc.)