Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: lilek w 2021-09-12, 17:18:18
Cytat: renia w 2021-09-12, 15:15:18
Cytat: lilek w 2021-09-12, 13:11:17
Cytat: renia w 2021-09-12, 12:49:34
Cytat: lilek w 2021-09-12, 12:44:09
Dziendobry,wracam po 12 latach przerwy z DO jak wierny piesek spowrotem z dodatkowymi chorobami  jeszcze, :? :? :?

Witaj "Synu Marnotrawny"...  :D ;-)

Dziekuje ale bardziej chyba ?Corka? :lol: :lol: :lol:

:lol: A, przepraszam bardzo, "Lilek" skojarzyło mi się z mężczyzną... 8)

Alez nic nieszkodzi,moja sw.pamieci Babcia zawsze liluchna domnie mowila,

Pięknie Liluchna... :D

lilek

Niestety przez glupote przerwalam DO i orzez Korytko nabawilam sie wiecej Choröb,
Mam Cukrzyce 1-Od 35 lat(insulinozalezna),od 13 lat Hashimotto,dotego nadwaga (gdzies 12 kilo),od 2 lt tradzik rozowaty,i w tamtym roku doszedl mi paraliz nerwu z mözgu do oka lewego,:(((,niewiem tak dokladnie od czego tu zaczac,jakie mialam BTW towiem,ale niewiem czy organizm musi ?od nowa? sie przebudowywac,Czy mam robic tam dalej ? gdzie skinczylam???nieznam zdnego lekarza optymalnego w Hamburgu lub okolic :((

Blackend

Bez lekarza będzie ciężko.  :?
Nie masz możliwości wybrać się do Polski?  8)

renia

Na pewno powinnaś zacząć od nowa Dietę Optymalną, a nie kontynuować ją od miejsca, gdzie ją przerwałaś...

Blackend

Na cukrzycę typ I Dietę Optymalną?  8)
No sorry ale z tego co tu czytam od wielu lat, to bez lekarza, a najlepiej szpitala się nie obędzie.  8)

RafałS

Trudne. Napisałbym coś, lecz żydostwo nie śpi. 8)

lilek

Cytat: Blackend w 2021-09-12, 19:30:53
No sorry ale z tego co tu czytam od wielu lat, to bez lekarza, a najlepiej szpitala się nie obędzie.  8)

No musze sprobowac,nie mam innego wyjscia,zaduzo mi sie juz porobilo :((,

renia

Pewnie, że najlepiej szpital i lekarz optymalny przy łóżku. ;-) Ale jak się tego nie ma, to lepiej już jeść optymalnie, kontrolować sobie cukier i w razie poprawy stopniowa redukcja (zmniejszanie dawki) leków, czy insuliny...Lepsze to, niż koryto...Ale powinna być konsultacja lekarska, oczywiście masz rację. :-) Dlatego podałam "lilek" namiary na lekarza optymalnego w innym wątku...

Jarek

Cytat: lilek w 2021-09-12, 17:22:24
Czy wychodze dobrze ze zalozenia,ze nadal tutaj na Forum zadnego cukrzyka typu 1 (insulinozaleznego) niema co by sie przy DO wyleczyl?
Wyleczył sie, ale nie przez drutowanie, dlatego siedzi cicho zeby nie szkodzić  :lol:

Jarek

8)
Dokładnie.
Ale jesli chodzi o "swirusa", to wiemy jak leczyc, bo to polityczna choroba... :lol:

lilek

Cytat: Jarek w 2021-09-12, 21:40:38
Czy wychodze dobrze ze zalozenia,ze nadal tutaj na Forum zadnego cukrzyka typu 1 (insulinozaleznego) niema co by sie przy DO wyleczyl?
Wyleczył sie, ale nie przez drutowanie, dlatego siedzi cicho zeby nie szkodzić  :lol:

Przepraszam ale co to jest /co znaczy ?drutowanie? ??

Blackend

Cytat: Jarek w 2021-09-12, 21:47:37
8)
Dokładnie.
Ale jesli chodzi o "swirusa", to wiemy jak leczyc, bo to polityczna choroba... :lol:

:lol:
Tak jest, świrus to udany eksperyment socjologiczny. ;)

admin

Eksperyment to była próba powszechnego szczepienia na grypę!
A koronaświrus to już high performance, a nie grypowa amatorszczyzna! ;)

lilek

Jesli o corone chidzi to tutaj w Niemczech jest tragedia,:((,proboja tam wymuszac ze sobie wymyslili ze jak np möj Maz ( nieszczepimy sie) zarazi sie w pracy i musi na quarantanne to firma ma mu nie placic na ten czas :(( niweiem co to jeszcze bedzie,mimo ze paragrafowo nie wolno -zmuszaja nas tutaj,a ja juz nawt ze wzgledu na ten moj paraliz bym nie zrobila,i nawet jak bym zdrowa byla,moje Fzieci tez niemam zamiaru szczepic,

Pozdrawiam ,
Lidia z Hamburga

Jarek

Cytat: lilek w 2021-09-12, 22:12:01

Leczenie  przez drut, diagnozowanie, porady zdrowotne, stosowanie różnych zaleceń, mozna tez wyniki przedstawic, zostaną rozpatrzone Taki mini lockdown, nie musisz nic robic, tylko piszecie sobie o chorobach. :lol: To tak w zartach byś nie ulegla pokusie tej fascynacji
Znasz arkadię Jastrzębia Góra? Świetni lekarze, dorze zbilansowane posiłki, oraz prądy selktywne. Od tego wypadało by zacząć... :wink:

Jarek

renia

Tylko, że w tym roku ta Arkadia jest nieczynna... :(

lilek

Cytat: Jarek w 2021-09-13, 15:39:32
Cytat: lilek w 2021-09-12, 22:12:01

Leczenie  przez drut, diagnozowanie, porady zdrowotne, stosowanie różnych zaleceń, mozna tez wyniki przedstawic, zostaną rozpatrzone Taki mini lockdown, nie musisz nic robic, tylko piszecie sobie o chorobach. :lol: To tak w zartach byś nie ulegla pokusie tej fascynacji
Znasz arkadię Jastrzębia Góra? Świetni lekarze, dorze zbilansowane posiłki, oraz prądy selktywne. Od tego wypadało by zacząć... :wink:

Dziekuje bardzo za podpowiedz :))

lilek

Dobry Wieczör,mam zapytanko,
Möj kwas moczowy (mam nadzieje ze dobrze przetlumaczylam) jest na görnej granicy (=6) przezto mnie moje ? haluxy? ktörych sie za mlodego nbawilam -bardzo bola,
Czy ten podnieaiony wynik moze byc od ? ketonöw? a te z kolei od za mlo ?W? ? Czy moze mi prosze ktos podpowiedziec ,czy dobrze kumam? Jeszcze nigdy niemialam wysokich wyniköw kwasu moczowego :((,
Pozdrawiam cieplutko,Lidia

admin

Mam odpowiedziulkę - mniej puryn w karmie.  8)