Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Weglowodany na noc- czy komus to pomoglo?

Zaczęty przez Szara, 2010-10-18, 15:12:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: renia w 2010-10-19, 11:54:55
....W książce "Dieta Optymalna - dieta idealna" pisze, że lepiej nie jeść później niż 4 godziny przed snem - tak ok. 19- tej ostatni posiłek.

A kto z dostępem do internetu kładzie się spać o 21-ej? 8) :)

Radzio

renia

"Radzio" - wracaj do szkoły.. :wink: 19 dodać 4 to nie jest 21.. :lol:

renia

Cytat: Radzio w 2010-10-19, 12:10:16
A kto z dostępem do internetu kładzie się spać o 21-ej? 8) :)

No ja na pewno tak szybko spać nie chodzę. 8)

Gwidon

...niekiedy jak mam ochote to okolo21.30 pije czerwony barszczyk wlasnej roboty albo kakao - lyzka  kakao, 30-50 ml smietanki do rozmieszania,odrobina cukru i goraca woda, zas zjedzenie samego bialka np.kielbasy wywoluje u mnie czesto palenie w zoladku...

Zonia

No to jednak - jeśli żarełko nocne, to tylko węgle :)

Radzio

Cytat: renia w 2010-10-19, 12:11:36
"Radzio" - wracaj do szkoły.. :wink: 19 dodać 4 to nie jest 21.. :lol:
Liczydło mi przymroziło ... :roll: :D

Cytat: Zonia w 2010-10-19, 12:25:13

Jeśli taka jest potrzeba organizmu i BTW w normie. Jeśli przebudzenie nie jest czymś okropnym, to czemu nie. ;) :) :)

Gwidon

Cytat: Zonia w 2010-10-19, 12:25:13

...dobre jest tez pieczone jabluszko na kolacje od czasu do czasu o czym nasz doktor tez pisal, ale takie jablko to okolo 25-30g wegli...

Zonia

Cytat: Radzio w 2010-10-19, 12:32:02

Jeśli taka jest potrzeba organizmu i BTW w normie. Jeśli przebudzenie nie jest czymś okropnym, to czemu nie. ;) :) :)

Mnie to dzisiejsze nocne jabłko chyba nawet pomogło wcześniej wstać :)
A węgli z tego było niecałe 12g :)

Gwidon

Cytat: Zonia w 2010-10-19, 12:40:20
Cytat: Radzio w 2010-10-19, 12:32:02

Mnie to dzisiejsze nocne jabłko chyba nawet pomogło wcześniej wstać :)
A węgli z tego było niecałe 12g :)

...to musialo byc bardzo male,bo 100g jablka juz ma 12g wegla...

Zonia

Cytat: Gwidon w 2010-10-19, 12:45:30

...to musialo byc bardzo male,bo 100g jablka juz ma 12g wegla...

Używamy innych tabel  :wink:
Ale czuję się świetnie i do tej pory nie poczułam głodu :)

Mari

No i bądź mądra i pisz wiersze  :shock: .
Zonia jak tak jak Ty motam się  na tym wątku ....węgle czy jabłko , bo ?...kocham jeść nocną porą przed kompem . Moją bolączką jest to ,że jak coś nie "złapię" , to przewracam się nawet i trzy godziny nie mogąc zasnąć  :? .

zeto555

Mari - zrob sobie skwarki. Ja topie zmielona slonine i mam fajny smalec, a pozostale skwarki mozna jesc jak sie zachce.

Zonia

Cytat: Mari w 2010-10-19, 16:49:54
No i bądź mądra i pisz wiersze  :shock: .
Zonia jak tak jak Ty motam się  na tym wątku ....węgle czy jabłko , bo ?...kocham jeść nocną porą przed kompem . Moją bolączką jest to ,że jak coś nie "złapię" , to przewracam się nawet i trzy godziny nie mogąc zasnąć  :? .

No przecie jabłko to też węgle  :D

Mari

Skwarki! ...zapomniałam o tych smakołykach w Hiszpanii . yes!, yes!  . Dziękuję za przypomnienie i przepraszam za moją sklerozę ....trza się nachodzić po wątkach , by odkryć to co dawno odkryto  :D .

Zeto masz całusa  :wink:

Zoniu , sorki za lapsus ...oczywista sprawa  :) .
Ja chciałam się dowiedzieć dlaczego przed snem nie można schrupać pieczonego jabłuszka ...uwielbiam je , a są osoby , które mówią nie ...

wloczykij

Cytat: zeto555 w 2010-10-19, 11:33:59
To nie jest prawda. Pora jedzenia nie ma nic do tego czy sie chudnie czy nie. Ja jadam nie wczesniej niz ok 21.30 a czesto o 23 i tak wlasnie sie odchudzilem - zreszta DR. Kwasniewski tez potwierdza, ze pora nie jest wazna.

Myślę że to jest zależne od jednostki. Od działania układu wegetatywnego, od jakości trawienia. Myślę też podobnie jak chyba tradycyjna medycyna nurtu że jedzenie na noc nie jest wskazane.

Gwidon

Cytat: Mari w 2010-10-19, 17:38:23
Skwarki! ...zapomniałam o tych smakołykach w Hiszpanii . yes!, yes!  . Dziękuję za przypomnienie i przepraszam za moją sklerozę ....trza się nachodzić po wątkach , by odkryć to co dawno odkryto  :D .

Zeto masz całusa  :wink:

Zoniu , sorki za lapsus ...oczywista sprawa  :) .
Ja chciałam się dowiedzieć dlaczego przed snem nie można schrupać pieczonego jabłuszka ...uwielbiam je , a są osoby , które mówią nie ...

...raz na jakis czas wszystko wolno,byle w granicach normy i rozsadku...

Mari

Cytat: wloczykij w 2010-10-19, 17:48:00
Cytat: zeto555 w 2010-10-19, 11:33:59
To nie jest prawda. Pora jedzenia nie ma nic do tego czy sie chudnie czy nie. Ja jadam nie wczesniej niz ok 21.30 a czesto o 23 i tak wlasnie sie odchudzilem - zreszta DR. Kwasniewski tez potwierdza, ze pora nie jest wazna.

Kocham czytać takie słowa . Czuję  wtedy ,że nie należę do nacji normalnych inaczej  :wink: . Od dzieciństwa wmuszano we mnie śniadanie...pozostał uraz ...na poranną pajdę chleba + zupa ...fuj!.

Teraz gdy rządzę sama sobą śniadanie wciągam przed południem ,lub później ,obiadek między siedemnastą-osiemnastą , a kolację około północy i jest ok.

zeto555

Mari , tak trzymaj. Jedz kiedy chcesz i ile chcesz - pod warunkiem, ze to jest zgodne z DO.
Wlasnie zjadlem sniadanie o 23 a teraz pije kawe, a po kawie spac. I niech i ktos powie, ze to nie jest zgodne z tradycyjna medycyna.

Zonia

Cytat: zeto555 w 2010-10-20, 00:15:59
Mari , tak trzymaj. Jedz kiedy chcesz i ile chcesz - pod warunkiem, ze to jest zgodne z DO.
Wlasnie zjadlem sniadanie o 23 a teraz pije kawe, a po kawie spac. I niech i ktos powie, ze to nie jest zgodne z tradycyjna medycyna.
A jak wyglądało to Twoje śniadanie?  :D