Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Syn marnotrawny

Zaczęty przez ArT_B_, 2010-09-29, 16:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zonia

Cytat: ArT_B_ w 2010-09-30, 11:22:23

wiem wiem... niestety miałem z tym problem wcześniej i mam teraz... ale staram sie i walczę ;)
i pomomo tego że posiłkuję się kalkulatorem Morgano liczenie gramów dalej mnie przeraża i przyprawia o ból głowy... :shock:

To może spróbuj z tym kalkulatorem, mnie on najbardziej odpowiada :)

Zonia

Cytat: Zonia w 2010-09-30, 11:29:32

wiem wiem... niestety miałem z tym problem wcześniej i mam teraz... ale staram sie i walczę ;)
i pomomo tego że posiłkuję się kalkulatorem Morgano liczenie gramów dalej mnie przeraża i przyprawia o ból głowy... :shock:

To może spróbuj z tym kalkulatorem, mnie on najbardziej odpowiada :)

Sorry, zapomniałam o linku :) : http://www.exerceo.pl/index.php

kodar

lepiej nie kombinuj,lepiej obserwowac wlasny organizm i dobierac,do wlasnych mozliwosci. :P
Nikt za ciebie nie ustali jadlospisu do twoich potrzeb.Kazdy jest inny i zyje w innych warunkach,a psychiczny bagaz  posiadasz rowniez.Znasz produkty,ktore najlepsze,to moze  wybieraj tak bys i syty byl i serce pracowalo rowno.Zaglodzic nalezaloby dne :P

renia

czyli mogę jeść więcej tłuszczyku... dobrze kombinuję?
białko przeważnie z jajek, śmietanki 30% (do kawy 100g) i wieprzowinki :)

Bardzo dobrze kombinujesz. :D  Proporcja B:T jak 1:1,5 - 2  jest dla osób rozpoczynających DO i posiadających "tylko" nadwagę - bez towarzyszących temu chorób...

kodar

.....jako,ze choroby ci towarzysza,nalezaloby pomyslec o innych proporcjach 8) :lol:

renia

ArT B gdybyś jeszcze miał możliwość kontaktu z lekarzem optymalnym, to by było bardzo dobrze..Jeśli cierpi się na jakieś choroby to trudno odpowiednio dopasować BTW..

Iga

Cytat: ArT_B_ link=topic=4333.msg106513#msg106513 date=128579186
co do trybu życia to jest siedzący :)
quote]
Ja tutaj nie widzę powodów do zadowolenia :P
Zamień motor na nogi ,przynajmniej to dla siebie zrób :P

ArT_B_

Cytat: kodar w 2010-09-30, 11:42:07
lepiej nie kombinuj,lepiej obserwowac wlasny organizm i dobierac,do wlasnych mozliwosci. :P
Nikt za ciebie nie ustali jadlospisu do twoich potrzeb.Kazdy jest inny i zyje w innych warunkach,a psychiczny bagaz  posiadasz rowniez.Znasz produkty,ktore najlepsze,to moze  wybieraj tak bys i syty byl i serce pracowalo rowno.Zaglodzic nalezaloby dne :P
i chyba tego będe się trzymał :) myślę... a przynajmniej wydaje mi się że myślę;) że jak będe dzienne białko trzymał na poziomie 70-80g to dna zdechnie z głodu :) a na odchudzanie przyjdzie jeszcze czas :)

Cytat: renia w 2010-09-30, 11:48:06
ArT B gdyby¶ jeszcze miał możliwo¶ć kontaktu z lekarzem optymalnym, to by było bardzo dobrze..Je¶li cierpi się na jakie¶ choroby to trudno odpowiednio dopasować BTW..
lekarzy optymalnych jak na lekarstwo....

Cytat: Iga w 2010-09-30, 11:57:22
Ja tutaj nie widzę powodów do zadowolenia :P
Zamień motor na nogi ,przynajmniej to dla siebie zrób :P
Iga wiedz że motocyklizna to jedyna nieuleczalna choroba na którą nawet ŻO nie pomaga;)

Iga

Cytat: ArT_B_ w 2010-09-30, 13:11:05
Iga wiedz że motocyklizna to jedyna nieuleczalna choroba na którą nawet ŻO nie pomaga;)
No wyobrażam sobie,bo kiedyś miałam okazję jako pasażer jeździć na takich "czoperach" :P Niezapomniane wrażenia :)

RTS

Cytat: ArT_B_ w 2010-09-30, 13:11:05

Można przesiąść się na crossa/enduro. Inny teren - trochę więcej ruchu. Tylko nie w wersji "rozjeżdżanie każdego spokojnego miejsca".  :)

Iga

A nie lepiej na rowerku pośród TIRów?  :mrgreen:

ArT_B_

Cytat: Iga w 2010-09-30, 13:37:10
No wyobrażam sobie,bo kiedy¶ miałam okazję jako pasażer jeĽdzić na takich "czoperach" :P Niezapomniane wrażenia :)
no to już jesteś zainfekowana :D teraz to już tylko kwestia czasu :D:D:D

Cytat: RTS w 2010-09-30, 13:56:18
Można przesi±¶ć się na crossa/enduro. Inny teren - trochę więcej ruchu. Tylko nie w wersji "rozjeżdżanie każdego spokojnego miejsca".  :)
to są raczej moje klimaty http://www.youtube.com/watch?v=9Mvnl7Z0-WQ&hd=1 ;)

RTS

Cytat: Iga w 2010-09-30, 13:57:54
A nie lepiej na rowerku pośród TIRów?  :mrgreen:
Oj! to duży zapęd trzeba mieć...  8)

Iga

Cytat: ArT_B_ w 2010-09-30, 14:14:11
Cytat: Iga w 2010-09-30, 13:37:10
No wyobrażam sobie,bo kiedy¶ miałam okazję jako pasażer jeĽdzić na takich "czoperach" :P Niezapomniane wrażenia :)
no to już jesteś zainfekowana :D teraz to już tylko kwestia czasu :D:D:D
Pozostaje mi czekać tylko na księcia na czoperze  :lol:

Cytat: RTSOj! to duży zapęd trzeba mieć...
I umiłowanie do rowerów i do dreszczyku emocji  :P

RTS

Cytat: ArT_B_ w 2010-09-30, 14:14:11
...to są raczej moje klimaty http://www.youtube.com/watch?v=9Mvnl7Z0-WQ&hd=1 ;)
No widzę - styl transformers chyba, więc wszystko przed tobą.  8)

ArT_B_

Cytat: Iga w 2010-09-30, 14:23:06
Pozostaje mi czekać tylko na księcia na czoperze  :lol:
z tym księciem to cie trochę poniosło... :D:D:D

Cytat: RTS w 2010-09-30, 14:27:28
No widzę - styl transformers chyba, więc wszystko przed tob±.  8)
aj tamzaraz transformers... chyba że na zlocie... ;)
chodziło mi o ścieżkę dźwiękową :)

Iga

Cytat: ArT_B_ w 2010-09-30, 16:13:13
Cytat: Iga w 2010-09-30, 14:23:06
Pozostaje mi czekać tylko na księcia na czoperze  :lol:
z tym księciem to cie trochę poniosło... :D:D:D
Nie sądzę :P
Obecnie nie mam znajomych z czoperami,więc jak się jakiś znajdzie,to potraktuję go, jako księcia na czoperze ;D

BACA

Jeżeli chodzi o DNĘ to na początku wyłącz ze spożycia podroby, czekoladę oraz ogranicz mięso i alkohol. Poza tym kwas moczowy oczywiście nie jest przyczyną dny.

ArT_B_

Cytat: BACA w 2010-09-30, 17:25:36
Jeżeli chodzi o DNĘ to na pocz±tku wył±cz ze spożycia podroby, czekoladę oraz ogranicz mięso i alkohol. Poza tym kwas moczowy oczywi¶cie nie jest przyczyn± dny.
podroby rzadko, czekolady wcale, alkohol to wieczorne piwo jak jeszcze ograniczę mięso to pozostanie mi jedynie trawsko...

BACA

DNA jest chorobą związaną z przewagą układu S i kto mówi tu o samej trawie. Chodzi o rozpoczęcie DO z wykluczeniem na początku tych pokarmów. Jest to cytat dr Kwaśniewskiego z ODPOWIEDZI NA LISTY II str 40. Masz tyle pokarmów do wyboru. Chyba chcesz by Ci podano wszystko na tacy.