Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Wątróbka wieprzowa w sosie śmietankowo - koperkowym

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2010-11-09, 20:42:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Masz prawdziwą alergię, czy tylko czujesz do tego niechęć?

Dasna

Wątróbka powoduje u mnie odruch wymiotny , mimo iż pełna dobrych chęci chciałam to przełknąć. Móżdzek , oj nie .Fuj. A nerki owszem, tak. Mój kot je całe życie nerki i jajka na twardo i ma 16 lat,Jest facet w formie,zresztą nazywa się :lol: Salomon.

renia

Dasna, gdybym ja miała takie odruchy przy wątróbce i móżdżku, to bym nie zmuszała się do ich jedzenia, ani bym się tym nie zamartwiała. Moja dwójka dzieci ma podobnie.. :lol: W żótkach są wszystkie niezbędne składniki pokarmowe i do tego można wybrać mięsa, które się lubi i jest dobrze. Mi nie podchodzą cynadry.. :?

Dasna

No właśnie , najlepiej jeść coś co się lubi . Mi posmakowała herbata z masłem i to ja pije. Choć podroby takie korzystne to ja po prostu zjem co mogę. A uwielbiam wszystkie chrząstki, skorki, jak objem kości to pies nie ma co obgryzać. Zawsze tak miałam. W domu wszyscy zostawiaja mi he, he resztki.

renia

Chyba w każdym domu jest taki ktoś "od resztek".. :lol:

fewa

Wątróbka cielęca w śmietanie - znakomita. Wyszedł pyszny sosik, oczywiście zamiast mąki dałam tradycyjnie utarte jabłko.  :D

Teresa Stachurska

Dobra wiadomość. Dziękuję  :)         

Mari

Ja wątróbkę robię podobnie jak Ty Teresko  :) . Novum tej potrawy to duszę ją w czerwonym wytrawnym winie.

Teresa Stachurska

Cytat: Mari w 2010-11-11, 23:23:05
Ja wątróbkę robię podobnie jak Ty Teresko  :) . Novum tej potrawy to duszę ją w czerwonym wytrawnym winie.

Wino zamiast wody? Czemu nie  :) 

Gwidon

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-11-11, 23:25:33
Cytat: Mari w 2010-11-11, 23:23:05

Wino zamiast wody? Czemu nie  :) 

... :shock: :shock: :shock: to juz alkohol w potrawach przemycacie?  :lol: 8)....

Teresa Stachurska

Wino - dobra kuchenna przyprawa - znajduje wiele zastosowań, do mięs jak najbardziej  :) 

renia

Gwidon, nie udawaj, że to wino by Ciebie odstraszyło.. :lol: wsuwałbyś równo.. 8) :wink: