Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

'Skwarki'

Zaczęty przez krista, 2010-12-01, 11:42:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

W żadnym "liczydle" nie ma skwarek?
To może trujące są?  :lol:

slawek

Cytat: Iga w 2010-12-02, 18:12:58
A napisane jest co¶ takiego w Koranie?
Islam był trochę później ;) więc mogli tego nie zerżnąć ;)

Iga

Cytat: slawek w 2010-12-03, 13:35:25
Islam był trochę później ;) więc mogli tego nie zerżnąć ;)
Po prostu wiedzieli,że to są mrzonki.

slawek

Cytat: Iga w 2010-12-03, 14:10:31
Cytat: slawek w 2010-12-03, 13:35:25
Islam był trochę póĽniej ;) więc mogli tego nie zerżn±ć ;)
Po prostu wiedzieli,że to s± mrzonki.
Tak tak ;) w "internacie" o tym gadali ;P

Iga

Pożyjemy,zobaczymy.

slawek

Cytat: Iga w 2010-12-03, 16:15:58
Pożyjemy,zobaczymy.

Ty lepiej ucz się na innych przykładach ;) bo sama możesz nie dożyć :(

Iga

Cytat: slawek w 2010-12-03, 17:03:09
... bo sama możesz nie dożyć :(
Nie martw się o to ile będę żyła.Będę żyła tyle, ile mam żyć i ani sekundy dłużej.

adampio

Cytat: Iga w 2010-12-03, 17:05:39
Cytat: slawek w 2010-12-03, 17:03:09
... bo sama możesz nie dożyć :(
Nie martw się o to ile będę żyła.Będę żyła tyle, ile mam żyć i ani sekundy dłużej.

Dokladnie. :lol:

chill

Cytat: adampioNo widzisz jak przekrecilem jest odwrotnie: B- 58 a T-28
Za pomylke przepraszam.

Ale widzialem juz takie skwarki gdzie B bylo 70 gr w 100 gr

Trochę trzeba uważać żeby nie przebiałczyć ;) , ale w sumie wagowo dużo się tego nie je ...
Właśnie robię smaluch i już skwareczki są dobrze złociste , nie mogę się doczekać spróbować ....

Zważe z ciekawości ile to jest te 100 g skwarków :)

Zyon

Mam jakis smaluch ze skwarami w lodowce i nie wiem czy sie nie zestarzal. Czy jak wytopie go to wroci do normy? Czy w ogole czas ma na to wplyw?
Work Buy Consume Die

chill

Tzn jak wytopić jeszcze raz smalec, czy te skwarki ?

U mnie w pewnym momencie juz nie da rady wytopić więcej , po prostu wtedy skwary robiąsię twardsze i chrupiące , ja wolę jak maja jeszcze trochę fatu są takie miekkie jak poduszeczki  :lol: ...

Jak słoik był dobrze zakręcony na ciepło i nie otwieranu w ogóle to wszystko ok chyba ...

Nie wiem też  w sumie  :? , bo ja nie zostawiam tego po kątach  ;) , robię na bieżąco co ok. 2 tygodnie ...

A ile on tam leżakował ?

Zyon

Nie wiem, jak sprzatalem lodowke to znalazlem, smalec nie jest taki kleisty tylko taki "wiorkowaty", lamiacy. Sprobuje to stopic i wylowic same skwary
Work Buy Consume Die

chill

15g skwarków u mnie to duża łyżka ....

chill

Czyli wg adampio to mniej więcej 8-10 g B w łyżce ?

Nie za dużo ?  :?

administ

Cytat: Zyon w 2013-05-22, 13:18:48
Mam jakis smaluch ze skwarami w lodowce i nie wiem czy sie nie zestarzal. Czy jak wytopie go to wroci do normy? Czy w ogole czas ma na to wplyw?

Wróci, a jak nie wróci, to zabaw się w "hanniusia"  :lol:

Zyon

To znaczy na drzewo z tym sloikiem?  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

chill

Trochę żółtków rano i 3 łyżki skarków na obiad ze smalcem i po łuszczycy ?  :lol:

Ale bym zaoszczędził na papierów w portfelu na białku  :lol:

administ

Cytat: Zyon w 2013-05-22, 13:44:53
To znaczy na drzewo z tym sloikiem?  :lol: :lol:

Jak tylko będą odpowiednio waniać!  :D

renia

Cytat: Zyon w 2013-05-22, 13:44:53
To znaczy na drzewo z tym sloikiem?  :lol: :lol:


:lol: :lol: i kukać jak kukułka... :lol:

Radzio

Albo jak ta ... no ... synogarlica, ale to na szczęście da się odróżnić. :D

Cytat: Zyon w 2013-05-22, 13:36:02
Nie wiem, jak sprzatalem lodowke to znalazlem, smalec nie jest taki kleisty tylko taki "wiorkowaty", lamiacy. Sprobuje to stopic i wylowic same skwary

Według mnie jest Twój smalec jest cacy. :D  Skwary też. ;) :lol: