Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Film

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2011-01-03, 20:23:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Przynajmniej mieli się gdzie modlić... 8) :lol:

admin

I jakie tanie sanktuarium! ;)

Blackend

Szkoda że nie ma zgody na rozebranie Wielkiej Piramidy kawałek po kawałku i poskładanie jej z powrotem.
Zbiórkę na ten cel zebrać w internecie i kasa by po tygodniu była.

renia

:lol: A skąd by wykonawców wzięli... :roll: :lol:

Gavroche

:lol:
Najzabawniejsze jest to, że zawsze najlepiej "wiedzą" ci, co nawet podstawowych faktów na dany temat nie znają. :D

renia

A kto zna podstawowe fakty? :roll:

Gavroche

Ja na przykład. :D
I mam wrażenie, że każdy powinien, kto chce podyskutować na jakiś temat, czy nie?
Potem wychodzą takie kwiatki, że glify z Nazca były "idealnie symetryczne", albo "malowane czy usypane", albo "że twórcy nie mieli jak ich zobaczyć". :lol:
Nic dziwnego, że potem ludzie czytając takie kocopoły, mówią, że to ŻO mocno szkodzi.

Blackend

Cytat: renia w 2022-11-11, 18:37:09
:lol: A skąd by wykonawców wzięli... :roll: :lol:

Ponoć wybudowanie takiej samej to obecnie nie problem, to niech przynajmniej ją rozbiorą i poskładają tak aby utrzymała się kolejne tysiąclecia - pikuś. ;)

renia

Mały Pikuś...  :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2022-11-11, 19:22:39
I mam wrażenie, że każdy powinien, kto chce podyskutować na jakiś temat, czy nie?
Potem wychodzą takie kwiatki, że glify z Nazca były "idealnie symetryczne", albo "malowane czy usypane", albo "że twórcy nie mieli jak ich zobaczyć". :lol:
Nic dziwnego, że potem ludzie czytając takie kocopoły, mówią, że to ŻO mocno szkodzi.

No to jak wykonawcy mogli zobaczyć swoje rysunki z "lotu ptaka"?

Gavroche

Rzeka Nazca, widać je, z wyjątkiem kilkunastu, znad brzegu rzeki. :D
Ale Renia, to nie są tajne informacje, po Twoich i innych komentarzach widać, że nie macie zielonego pojęcia z wyjątkiem "och, jakie to niesamowite i tajemnicze".
Skoro ja mogę znaleźć takie informacje to każdy może, ale wy wolicie szukać Bóg wie czego i zadawać takie właśnie pytania. :lol:
Zapewniam, że na każde pytanie już ktoś odpowiedział, przerobił to współczesnymi i starożytnymi technikami, skonfrontował ze specjalistami, a oni dopasowali to do pozostałej wiedzy jaką mamy.
Wystarczy poczytać właściwe książki, czemu tego nie zrobicie, tylko powtarzacie brednie? :?
Ja jak chcę się czegoś dowiedzieć z biochemii to czytam Luberta Stryera, a nie Witolda Jarmołowicza. ;-)

RafałS

Ale to weź ludziom podpowiedz ile tego sznurka kupić. :wink:

Gavroche

A we no se zerknij, jest podane w książce "The Nasca Lines: A New Perspective on their Origin and Meanings" Jonah Reinharda. :D

RafałS

A właśnie ze nie ma.  :lol:

Gavroche

Zyon

Tsk tsk wiemy, z wikipedii :lol: Czy moze z archeologia.com.pl?

Juz kiedys pytalem czy budowales cos ponad szalas czy wiate na smieci :D
Te historie p lapaniu pionu sznurkami na 60 tysiacach metrow kw sa przesmieszne....i ci chlopi ze sznurkami.
A rzuyowanir robili w glowie...
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2022-11-11, 20:26:51
Ale Renia, to nie są tajne informacje, po Twoich i innych komentarzach widać, że nie macie zielonego pojęcia
Wszystkie 1500 widac? W jakim rzucie?
Ni chyba, ze byles i widziales je wszystkie...ale nie czekaj :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2022-11-11, 22:01:07
Tsk tsk wiemy, z wikipedii :lol: Czy moze z archeologia.com.pl?

Juz kiedys pytalem czy budowales cos ponad szalas czy wiate na smieci :D
Te historie p lapaniu pionu sznurkami na 60 tysiacach metrow kw sa przesmieszne....i ci chlopi ze sznurkami.
A rzuyowanir robili w glowie...

Zacytujesz mnie, gdzie pisałem o łapaniu pionu sznurkiem? :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2022-11-11, 22:03:35
Cytat: Gavroche w 2022-11-11, 20:26:51
Ale Renia, to nie są tajne informacje, po Twoich i innych komentarzach widać, że nie macie zielonego pojęcia
Wszystkie 1500 widac? W jakim rzucie?
Ni chyba, ze byles i widziales je wszystkie...ale nie czekaj :lol:
To glifów jest półtora tysiąca? Jesteś pewien? :D
A z brzegu rzeki Nazca widać 50km2 płaskowyżu, są zdjęcia w książkach, gdzie to dokładnie widać, może nawet są w Necie, kto wie? :lol:

Zyon

Poziomu, pomylka :D pewnie freudowska xd
Work Buy Consume Die