Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Pacjenci idą na wojnę!

Zaczęty przez Halina Ch., 2011-01-25, 11:06:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ale za sześćdziesiąt groszy (2% od 3-sta) ma się sześć paczek zapałek za darmochę i jeszcze zostaje sześć groszy napiwku dla kasjerki! ;)
A w kiosku za sześć paczek zapałek zapłacić trzeba aż 1zł20gr!  :shock:
Czyli 100% przebitki - super zarobek (wliczając łapówkę sześciogroszową od paczki), na każdym tirze zapałek!  :lol:

renia

Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz zapałki kupowałam... :roll: Ceny nie znam... :?

Gavroche

grenis

administ

Cytat: renia w 2015-11-01, 19:19:35
Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz zapałki kupowałam... :roll: Ceny nie znam... :?

I tak właśnie niektórym "interesy życia" przechodzą koło nosa!  :? ;)

renia

Co to za interes? "Dziewczynka z zapałkami" źle na tym interesie wyszła... :? :wink:

administ

:lol:
Hurtowa baronowa zapałczana, a nie jakaś tam detalistka dziewczynka... ;)

renia

Pacjenci idą na wojnę, a Ty o zapałkach i baronowej... :shock: 8) :lol:

Maniek

Cytat: admin w 2015-11-01, 19:02:04
Ale za sześćdziesiąt groszy (2% od 3-sta) ma się sześć paczek zapałek za darmochę i jeszcze zostaje sześć groszy napiwku dla kasjerki! ;)
A w kiosku za sześć paczek zapałek zapłacić trzeba aż 1zł20gr!  :shock:
Czyli 100% przebitki - super zarobek (wliczając łapówkę sześciogroszową od paczki), na każdym tirze zapałek!  :lol:
No i fajnie, ja wolę dołożyć drugie 60 groszy i kupić dobrą i smaczną szynkę i podroby w małej, pewnej masarni. Następne 60 groszy dołożę do jajek wiejskich, a masło, śmietanę, ser kupię w tej samej cenie co w dziadowskiej Biedzie,  w normalnym markecie (mam koło siebie Almę). I nie muszę się patrzyć na fizycznie zdeformowane ludzkie broilery, zabijające się o cztery butelki polo-kokty, w cenie trzech... Nie wspominam już o wyzysku, zagranicznym transferze pieniędzy, psuciu ryku, oferty, krajobrazu, obyczajów bo co to kogo dziś obchodzi.

Śmieszna rzecz - optymalny stołujący się w biedronce, bo hipotetycznie taniej... :shock:

Zyon

Ja do biedry nie chodze wlasnie glownie z powodow patriotycznych :D Wole do polskiej Stokrotki :D
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Maniek w 2015-11-02, 08:06:33
Śmieszna rzecz - optymalny stołujący się w biedronce, bo hipotetycznie taniej... :shock:

Jasne, najlepiej zakazać, a jeszcze lepiej odgórnie, jak zdrowe jedzenie do sklepików szkolnych...  :lol:
A w ogóle to za mordy i do pysiów wkładać, bo ludzie sami sobie zaszkodzą, bo "my wiemy lepiej"...  :lol: :lol: :lol:

administ

Cytat: Zyon w 2015-11-02, 08:14:57
Ja do biedry nie chodze wlasnie glownie z powodow patriotycznych :D Wole do polskiej Stokrotki :D

Pewnie za dużo zarabiasz, albo masz zdolność kredytową...  8)  :lol:

administ

Rozumiem, że pakowany ser królewski po 3,50zł/szt., to szajs, bo z marketu, a ten sam ser, tak samo pakowany w warzywniaku po 4,20zł/szt. to dla elity? :roll:  :lol:
A za siedem złotych różnicy - mam dojazd do marketu za darmo. Taniej jest: chemia gospodarcza, kawa, słodycze, pasty do zębów, (...) zeszyty, długopisy - no ludzie, czy tylko "niezdrowe" się w markecie kupuje?  :shock:

Zyon

Cytat: admin w 2015-11-02, 08:18:41
Cytat: Zyon w 2015-11-02, 08:14:57

Pewnie za dużo zarabiasz, albo masz zdolność kredytową...  8)  :lol:
Cenie sie po prostu  8) Jest takie powiedzenie "jak sie sam nie bedziesz szanowal, to nikt cie nie bedzie szanowal" i tego sie trzymam :D
Work Buy Consume Die

administ

Zależy jakie kto ma priorytety... ;)
Ja lubię żyć oszczędnie, bo na nic mi nie brakuje.  8)

Diogenes z Synopy

http://stooq.pl/n/?f=1002593&c=1&p=4+22

PiS: podatek od marketów od pierwszego kwartału 2016 r.

dziwne... pływałem dziś z młodymi ojcami, którzy mówili że państwo nie stać na 500 zł na dziecko i oni ni chcą. I tak na siłę dostaną. Ale jak nie oni to i tak uchodźcy za 15 lat będą dotowani. To lepiej im już dać.

A  i słyszałem w radio że Antoni to pewniak na Min. Obrony.  Chyba wojny Ruskimi nie wypowie ? ;-)

Cytat: admin w 2015-11-02, 08:32:29
Rozumiem, że pakowany ser królewski po 3,50zł/szt., to szajs, bo z marketu, a ten sam ser, tak samo pakowany w warzywniaku po 4,20zł/szt. to dla elity? :roll:  :lol:
A za siedem złotych różnicy - mam dojazd do marketu za darmo. Taniej jest: chemia gospodarcza, kawa, słodycze, pasty do zębów, (...) zeszyty, długopisy - no ludzie, czy tylko "niezdrowe" mięso się w markecie kupuje?  :shock:

a jeszcze lepiej, gdy jest po 2,6 w promocji ( był tydzień temu ). Nic tam nie ma taniej. Po prostu nie chodzisz po sklepach. To mój żywioł.  Ten sklep z szajsem jest niepotrzebny  ;-)  Sklep - ogłupiacz.  ;-)    .... taniej  =  drożej  . ....  nie będę tego rozwijał ;-)
Jest jedno miasteczko gdzieś na Kaszubach, gdzie nie dopuszczono marketów. Co trzecia rodzina ma sklep z czymś. Jest drożej. Ale ja kupuje proszek nieco drożej, a sąsiad ( ten od proszków ) kupuje ryby odemnie i sie wyrównuje.

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-02, 08:40:36
http://stooq.pl/n/?f=1002593&c=1&p=4+22

PiS: podatek od marketów od pierwszego kwartału 2016 r.

I bardzo dobrze. :D Z jakiej racji oni mają mieć te przywileje? :roll:

administ

Nic się nie martw, zaraz Wam dołożą ZUS, zdrowotne, 12zł/h, związki zawodowe i inne przywileje...  :lol: :lol: :lol:

Diogenes z Synopy

jeszcze akcyzę na wszystkie trujące produkty powinno dołożyć ;-)    i budżet by się zbilansował  ;-)

administ

Za sześć sztuk będzie trzy tysiące!  :shock: ;)