Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

5. miesiac i pare pytan

Zaczęty przez kasara1991, 2011-03-16, 10:32:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

Jasne, że mamy...  :D
Możliwości jest wiele!

adampio

Ja wlasnie wybralem jedna z nich. :lol:
Ta bardziej przyjazna.Chce pomoc.

WojciechS

kasara1991

Cytat: adampio w 2011-03-18, 19:18:01
Cytat: kasara1991 w 2011-03-18, 11:49:02
A co zrobic, kiedy autor ksiazki podaje dwuznaczne zasady? Jest napisane, ze nie mozna spozywac owocow, cukru, miodu, a przeciez sa zamieszczone w wielu przepisach optymalnych. No i czym sie wtedy kierowac? Kto moze powiedziec ile mozna a ile nie?

Dwuznaczne zasady?

Nie bardzo rozumiem. Chyba jednak nie doczytalas. Znam sposob pisania dr  Jana Kwasniewskiego i wiem, ze czasami sa teksty typu " pewnie, ze mozna zjesc w zamian 20 gr miodu ale tego nie zlecam, bo jest to niezdrowe" albo cos w ty sensie, ale na pewno tego, dr. Jan Kwasniewski nie zaleca.

Nie ma dwuznaczeniowych zasad. Albo czytasz niedokladnie albo wyrywkowo. Nie chce partycypowac w tej czesci dyskusji, poniewaz bylo wielu, ktorzy czytali wyrywkowo i doszli do pewnego wniosku....swojego wnioski, ze tak powiem. Czytajac z Twojej wypowiedzi, wnioskuje, ze nic nie przeczytalas od poczatku do konca albo przeczytalas nie rozumiejac.  Proponuje przeczytac jeszcze raz.

Czytalam ksiazke wiele razu, i czytalam ja dokladnie. Nie chodzi mi o wzmianki typu "mozna zjesc, ale nie zalecam". Wyraznie napisalam o co mi chodzi, jezeli nie zrozumiales, to przeczytaj dokladnie i nie wyrywkowo.

Jak nie chcesz partycypowac w tej czesci dyskusji, to po prostu nic nie pisz. Oszczedz sobie ta bezpodstawna krytyke. A tobie proponuje przeczytac moj wpis jeszcze raz. Dokladnie.

renia

No i po co Tobie to "adampio" było... :roll:  :lol:

adampio

ano godoli, ze trza, to cytolek. :lol:

Jerzy

A co zrobic, kiedy autor ksiazki podaje dwuznaczne zasady? Jest napisane, ze nie mozna spozywac owocow, cukru, miodu, a przeciez sa zamieszczone w wielu przepisach optymalnych. No i czym sie wtedy kierowac? Kto moze powiedziec ile mozna a ile nie?

Pozostaje tylko jedno wytłumaczenie.Owe" dwuznaczne zasady" jak je nazywasz są możliwe tylko w przypadku gdy mieszczą się w ilościach węglowodanów dopuszczonych do spożycia .

administ

Cytat: Jerzy w 2011-03-20, 09:21:12

Pozostaje tylko jedno wytłumaczenie.Owe" dwuznaczne zasady" jak je nazywasz są możliwe tylko w przypadku gdy mieszczą się w ilościach węglowodanów dopuszczonych do spożycia .

Tak, wyjątkowo trafna uwaga!
Wystarczy tylko pamiętać, co o cukrze jest napisane tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80