Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Salceson

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2011-06-07, 16:23:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-20, 16:49:48
jak ktoś chce to niech je trawę, ja serca cielęce (Zosia woli nerki ciel)  lubię. Mnie nie pęka serce. Jak nie zjem - to pewnie przerobią na puszki lub karmę dla psa.
Ale jesteś cyniczny ,jak z takimi jak Ty budować wspólnotę europejską . :lol:

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-10-20, 16:35:35
I to jest właśnie nieśmiertelność.  8)

Natura jest genialna w swej prostocie, a którą ludzie tak uwielbiają sobie komplikować.  8)

Jarek

Bo geniuszy jest mało ,a reszta to jeden wspólny problem. :lol:

Blackend

Nawet Elohim stąd zwiali. ;)  :lol:

Gavroche

Eeee tam, zaraz zwiali. :D
Jak zrównoważony biotop w baniaku postawisz, to hula sam bez nadzoru długi czas. ;)
Pojechali na wczasy. :lol:

Blackend

Myślisz, że wrócą do IV RP, czy od razu pojadą po socjal do niemiaszków? ;)  :lol:

Gavroche

Pojęcia nie mam, ale ja to bym się dobrze czuł w średniowiecznej Japonii, jakby co. ;)

Teresa Stachurska

:lol:  , a spośród tego co będzie co warto wybrać jako też ciekawe?

Jarek

Cytat: Gavroche w 2015-10-20, 20:56:39
Pojęcia nie mam, ale ja to bym się dobrze czuł w średniowiecznej Japonii, jakby co. ;)
A to pewnie zwiazane z tradycją samuraja? :lol:

Blackend

Oczywiście jak się jest Samurajem, a nie chłopem pańszczyźnianym. ;)  :lol:

Jarek

Gawro jak jest z tym samurajem ,bo żem ciekaw ?

Gavroche

Cytat: Jarek w 2015-10-20, 21:21:56
Cytat: Gavroche w 2015-10-20, 20:56:39
A to pewnie zwiazane z tradycją samuraja? :lol:
Najlepiej cesarzem. ;)
Ale samuraj ok, bez względu na to czy gosho czy bushi, czego wiele osób nie rozróżnia. :D
Bardziej chodziło mi o ład i porządek, honor i szacunek, zaszczytną służbę na rzecz kraju. 8)
Po tzw. restauracji Meiji, koło roku 1870 wszystko, co piękne i szlachetne wzięło w łeb i całą Amaterasu szlag trafił... :(
Nastał Zachód i nawet Shinto stało się smutną religią.

Jarek

No ja takiego porządku od siebie to nie jestem w stanie wymusić  .A ta dyscyplina usz .Pewnie na górce z kozą było by mi dobrze.Ale obawa przed samurajami by była ,,ze ,żarcie zabiorą :lol:

Blackend

Panowie sobie kodeksy ustalali ale za robotę to się żaden nie chwyci, bo można sobie ręce sparzyć. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2015-10-20, 17:44:09
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-20, 16:49:48
jak ktoś chce to niech je trawę, ja serca cielęce (Zosia woli nerki ciel)  lubię. Mnie nie pęka serce. Jak nie zjem - to pewnie przerobią na puszki lub karmę dla psa.
Ale jesteś cyniczny ,jak z takimi jak Ty budować wspólnotę europejską . :lol:
Cyniczni są ci, którzy zalecają żreć pokarmy, których organizm ludzki nie oczekuje. Albo perfidnie oszukują, albo tkwią w głębokiej niewiedzy. Mam nadzieję, że to drugie. Ja już przerobiłem zalecenia i diety przeróżne. Widocznie taka karma , że wszyscy muszą przebyć jakąś drogę do otwarcia siebie, do prawdy  ;-)   A prawda jest taka, że jaka są zdrowe  :D  ;-)

Jarek

To pierwsze ,a zasłona zrobiona z drugiego :shock: :lol:

Diogenes z Synopy

komu nie smakują serca i wątróbka, jest alternatywa.   ;-)

http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/pasztet-z-soczewicy-pyszny-zdrowy-prosty-do-przygotowania,183265,0.html

tylko w towarzystwie uważać po zjedzeniu ;-)  pani poseł sportsmenko.

Jarek

administ

Soczewica - samo zdrowie...  8)