Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Przytylam

Zaczęty przez kasara1991, 2011-08-17, 17:33:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

kasara1991

Nie, no Slawek, masz racje, zaczne zrecz piguly i wszystko sie rozwiaze, dzieki za pomoc!

slawek

Cytat: kasara1991 w 2011-08-19, 10:31:17
Nie, no Slawek, masz racje, zaczne zrecz piguly i wszystko sie rozwiaze, dzieki za pomoc!
Nie ma sprawy ;) być może kiedyś docenisz "dobrą" rade ;) sam tak miałem z astmą oczywiście ;)

slawek

Cytat: renia w 2011-08-18, 18:50:38
Cytat: kasara1991 w 2011-08-18, 12:01:33
... Boje sie ograniczyc bialko, bo jest potrzebne w organizmie, a jest to bez sensu, zeby organizm zuzywal energie na wytwarzanie go.

Z tego co się orientuję to organizm sam nie może wytworzyć białka ani go zmagazynować - jedynie jego nadmiar przetwarza na węglowodany...
Z tego co wiem organizm jest zbudowany z białka ;) a białko to są aminokwasy a aminokwasy są rózne siakieś takie egzogenne albo endogenne ale jednak je organizm wytwarza ;) ( nie wszystkie) białka oczywiście !! ale sa jeszcze takie jakieś aminokwasy ograniczające :( i w tym jest chyba cały sęk :( aaaaaa i sa jeszcze takie "białka" zaraz zaraz hmmmmm CUKROGENNE jak mówisz ;) a wszystko zalezy od tego ile czego zjesz :( czyli jak mówi admin od GSO !!

P.S.
ale i tak każda komórka to w wiekszości Chorysterol ;)

P.S.2
jest tez coś takiego jak obrót białek w organiźmie ;)

WojciechS

Do tego w wątrobie jest zawsze pula zapasowych aminokwaów egzogennych. I to dość spora!
A mięśnie to nic innego jak zmagazynowane białko...  O c :wink: :mrgreen:

slawek

Cytat: WojciechS w 2011-08-19, 14:16:26
A mię¶nie to nic innego jak zmagazynowane białko... O c :wink: :mrgreen:
Dlatego taksz szybko sie chudnie na 5xWiO bo mieśnie spalane to w wiekszości woda ;)

WojciechS

I dlatego się dużo sika...  :?

slawek

No nie tylko sika ;P

slawek

Choć wiesz zawsze jakieś prostamole łuno i tym podobne termogeniki ;) ciesza się popularnoscia ;)

slawek

tfu tfu miało być tremogeniki ;)

WojciechS

Na 5*wio, jak się salmonellę złapie z ogóreczka, to leci wszystkimi otworami, aż do zgonu włącznie...  :?
A na jajcach nawet kaczych, to jakaś mniej zjadliwa ta salmonella, czy co?  :wink: :D

Radzio

Cytat: WojciechS w 2011-08-19, 14:37:47
I dlatego się dużo sika...  :?

Przy prostacie   :shock: jak?

wisienka

kasara - jak ja zaczęłam stosować ŻO ponad rok temu, także miałam parę kg do zrzucenia.Po jakimś czasie spadek wagi się zatrzymał.Brakowało mi jeszcze paru kg w dół, więc wiedziałam,że robię coś nie tak.Zjadałam tyle samo BTW co Ty.Poszłam do lekarza optymalnego i Pani doktor zaleciła zmniejszenie tylko tłuszczu do 100-120 g/dobę.Do tego zaleciła abym jego największą ilość zjadała raczej rano, w południe juz mniej a ostatni posiłek wieczorny, najlepiej nie później niż o 18.00 i miały to być same węglowodany w postaci najlepiej gotowanych warzyw jak np, ziemniak, brukselka itp... oczywiście już bez żadnego tłuszczyku na tym ;) Jak sie do tego zastosowałam, waga znów ruszyła w dół.Teraz ważę tyle ile powinnam, więc zwiększyłam tłuszcz do 150-170g i nie tyje.
Także jestem/byłam alergiczką, astmatyczką.W lutym wzięłam pierwszą sesje prądów selektywnych , próbowałam odstawić leki ale po kilku dniach, musiałam je nadal zażywać,chociaż lekka poprawa już była.W czerwcu wzięłam drugą sesje prądów i pod koniec pierwszego tygodnia zabiegów odstawiłam leki - wszystkie i do dziś nie biorę i czuje sie świetnie.Myślę że powinnaś się udać do lekarza optymalnego i zdecydować na prądy...

WojciechS

Cytat: Radzio w 2011-08-19, 18:57:34
Przy prostacie 

O czyją prostatę chodzi?  :wink: :mrgreen:

Radzio

WojciechS

To trzeba chlasnąć laserem i po sprawie...  :wink: :mrgreen:

Radzio

Przekażę pomysł.  :lol: :lol:

WojciechS

I zaraz na wadze ubędzie...  :wink: :lol:

Zonia