Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

anakin

Cytat: admin w 2016-10-24, 10:38:55
Jest też drugie rozwiązanie, uwolnię rejestrację, abyście mogli zobaczyć,

Z czyste ciekawosci chetnie bym zobaczyl jakie spamboty zalalyby forum postami-reklamami juz po kilku godzinach. Czy przewazalby jezyk angielski, rosyjski czy moze jakis chinski. ;)

renia

Pewnie łacina... 8) :lol:

ziuta

Kilka lat temu,  zachęcona o dziwo przez środowisko lekarskie, przeczytałam książkę: " Cholesterol naukowe kłamstwo". Książka ciężka, bo mnóstwo badań naukowych. I na  jednej z ostatnich stron, napisane nieśmiało sugestie autora jak sobie z miażdżycą poradzić, między innymi tłusta dieta a przy niej gwiazdka-odnośnik na sam dół strony, a tam drobnym druczkiem stało napisane, że taką dietę w Polsce od lat propaguje dr Kwaśniewski.

O sprawie zapomniałam do czasu kiedy zaczęłam szukać sposobu na rozliczne dolegliwości, i wtedy po raz drugi natknęłam się na nazwisko dr Kwaśniewskiego, ktoś już o nim napisał, może nieśmiało, ale tym bardziej intrygująco.

Na Ziębę trafiłam już jako zdeklarowana optymalna i ze zdumieniem odkryłam, że to On właśnie był tłumaczem tejże książki o cholesterolu i ta gwiazdka była od Niego.

renia

Też tę książkę Hartenbacha czytałam, ale nie zwróciłam uwagi na tłumacza... :roll:

Sprawdzam i u mnie pisze
Tłumaczenie: Magdalena Nelke...

renia

Ja mam taką książkę, wydaną w Warszawie - Oficyna Wydawnicza "Interspar" - w 2007 roku...

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/226465/mity-o-cholesterolu

A w którym roku Twoja książka jest wydana? :roll:
I u mnie nie znalazłam wzmianki o dr J. Kwaśniewskim... :?

renia

:oops: Sorry, to nie ta książka, pomieszało mi się. Chyba czas iść spać... 8) :lol:

Anulka177

Zyon

Cytat: renia w 2016-10-29, 23:28:22
:oops: Sorry, to nie ta książka, pomieszało mi się. Chyba czas iść spać... 8) :lol:
Tak Renia, to byl wspanialy dialog  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Bobby

Cytat: renia w 2016-10-23, 23:04:20
Tak. Kilka osób robi tutaj widocznie za Trollów, aby to Forum w jak najgorszym świetle ukazać. Właśnie Ty (Bobby) też, szczególnie to widać, po Twojej wulgarności w wątku z "Humorem".
Miałam już dwa telefony z zapytaniami - co się z tym Forum dzieje? (Na grupie Pomorskiej też się pytali). O Tobie była mowa, o "Mańku", który jest wulgarny, napastliwy personalnie, rzuca (jak to sam nazywa) jadem. Nikomu żadnej pożytecznej rady nie udzielił, tylko wyskakuje z chamskimi odzywkami i wyzwiskami. Na blogu Teresy pisał przeciwko Optymalnym (też w chamski sposób) chwaląc tylko dr Witoszek i jej książki. Czyżby naganiał jej klientów na książki i porady, czy raczej chce odstraszyć od DO?
Wiadomo, że dr Witoszek pasożytuje na Wiedzy dr Kwaśniewskiego, jednocześnie oczerniając ją. Pisze, że DO szkodzi i ona biedna musi ofiary Diety Optymalnej leczyć. Jeszcze w swojej książce przywłaszczyła sobie nazwę "Dieta Optymalna" i wprowadza początkujących w błąd (znam osobiście takie osoby, które przez jej książki przestraszyły się Diety Optymalnej).
A "vvv" - Adaśko? Tak samo, na forum Dobra Dieta zachwalał i kierował nowych do Dr Witoszek. Optymalnych wyśmiewał.
Tutaj na Forum nowym zaraz swoje rady udziela. Pisze o bilansowaniu tygodniowym posiłków, a spożywaniu olejów w dużych ilościach. Miesza nowym w głowach.
Adminie, uważam, że zrobiłbyś przysługę temu Forum, Diecie Optymalnej i swojemu Tacie, usuwając takich Trolli z Forum.
Mnie i zaglądającym tutaj Gościom też (najbardziej zainteresowanym i jeszcze niezdecydowanym czy przejść na DO), gdyż wizerunek i przekaz to Forum traci...

Najbardziej od DO zniechęcają maszyny jądrowe, mesjasze, cholesterol, tłuszcze zwierzęce.
Jestem dumny ze swojego wkładu na rzecz obniżania cen produktów zwierzęcych.

renia

Cytat: Zyon w 2016-10-30, 10:02:07
Cytat: renia w 2016-10-29, 23:28:22
Tak Renia, to byl wspanialy dialog  :lol: :lol:

"Jeden o niebie drugi o chlebie"...ze smalcem... 8) :lol: To nie była godzina na sensowną dyskusję (przynajmniej dla mnie 8)), tylko na ostrzenie słuchu w wątku z muzyką... :lol: Byłam jakoś pewna, że chodzi o "Mity o cholesterolu"... 8)

Diogenes z Synopy

Ale jajca będą w Sridlu.  :D  Chyba nie rzucą się tak jak na torebki skórzane i gumowe kroksy?  :roll:  ;-)
http://www.rp.pl/Przemysl-spozywczy/161109911-Lidl-rezygnuje-ze-sprzedazy-jajek-trojek-To-sukces-koalicji-Open-Wing-Alliance.html

anakin

Cytat: Bobby w 2016-10-30, 11:24:59
Najbardziej od DO zniechęcają maszyny jądrowe, mesjasze, cholesterol, tłuszcze zwierzęce.

Ale sa wyjatki. Mnie osobiscie wlasnie refleksja Doktora, ze bogowie to kosmici zaintrygowal i na dluzej zakotwiczyl. No i odwolania do wnioskow Selaka.

Bez tego, gdyby to byla tylko jakas dieta, w ogole bym sie tym nie zainteresowal, bo zadna choroba dotkniety nie bylem (i nie jestem) i zadnych diet nie stosowalem. Mlody, szczuply i cudny, to caly ja.

anakin

koncowka -la* x2, Sedlaka*

Jednolinijkowiec nabity specjalnie dla zyona by nie musial sie produkowac.

Bobby

Wyjątek potwierdza regułę.

Jarek

Cytat: renia w 2016-10-23, 23:04:20
Tak. Kilka osób robi tutaj widocznie za Trollów, aby to Forum w jak najgorszym świetle ukazać. Właśnie Ty (Bobby) też, szczególnie to widać, po Twojej wulgarności w wątku z "Humorem".
Miałam już dwa telefony z zapytaniami - co się z tym Forum dzieje? (Na grupie Pomorskiej też się pytali). O Tobie była mowa, o "Mańku", który jest wulgarny, napastliwy personalnie, rzuca (jak to sam nazywa) jadem. Nikomu żadnej pożytecznej rady nie udzielił, tylko wyskakuje z chamskimi odzywkami i wyzwiskami. Na blogu Teresy pisał przeciwko Optymalnym (też w chamski sposób) chwaląc tylko dr Witoszek i jej książki. Czyżby naganiał jej klientów na książki i porady, czy raczej chce odstraszyć od DO?
Wiadomo, że dr Witoszek pasożytuje na Wiedzy dr Kwaśniewskiego, jednocześnie oczerniając ją. Pisze, że DO szkodzi i ona biedna musi ofiary Diety Optymalnej leczyć. Jeszcze w swojej książce przywłaszczyła sobie nazwę "Dieta Optymalna" i wprowadza początkujących w błąd (znam osobiście takie osoby, które przez jej książki przestraszyły się Diety Optymalnej).
A "vvv" - Adaśko? Tak samo, na forum Dobra Dieta zachwalał i kierował nowych do Dr Witoszek. Optymalnych wyśmiewał.
Tutaj na Forum nowym zaraz swoje rady udziela. Pisze o bilansowaniu tygodniowym posiłków, a spożywaniu olejów w dużych ilościach. Miesza nowym w głowach.
Adminie, uważam, że zrobiłbyś przysługę temu Forum, Diecie Optymalnej i swojemu Tacie, usuwając takich Trolli z Forum.
Mnie i zaglądającym tutaj Gościom też (najbardziej zainteresowanym i jeszcze niezdecydowanym czy przejść na DO), gdyż wizerunek i przekaz to Forum traci...

A Zyonku i Gaworku nic nie mówili ?  :lol:

Bobby

Gavroche

Diogenes z Synopy

Bez obaw. ''Czarny piątek'' jajka ominął.  I chyba inne dni także.  :roll:  ;-)

Brakuje chętnych na jaja
http://stooq.pl/n/?f=1130382&c=1&p=4+22

CytatWarszawa (PAP) - Maleje spożycie jaj w Polsce - informuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

Szwagrowski Zosi też nie kupi, bo ma zakaz.  Profesor dał mu lekarstw reklamóweczkę (powtarzające się, a co? może któryś nie zadziała ;-) ).  Bo mówił, że zawał groźna rzecz w tym wieku (40).
Tłuszcze ma jadać tylko i wyłącznie roślinne, obowiązkowo margalinę cardio. Warzyw i owoców moc i sanatorium gratis 3 tygodnie. Budżet niewiele się zmienił, szło 700 na papierochy, teraz idzie na medykamenty. Resztę my dopłacimy.

administ

To jest bardzo "dobra zmiana", bo jajka są strasznie niezdrowe na diecie mieszanej.  :D