Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Badania nad Dietą Optymalną dr Kwaśniewskiego

Zaczęty przez MariuszM, 2011-12-03, 11:58:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Aż dziw, że jeszcze te ŻOwcy żyją!  :shock:  :wink:

MariuszM

administ

Dali radę wmówić 3-omega w kapsułkach, to i jaja w pigułkach też wprowadzą! ;) :lol:

Blackend

Sprytne - jak zarobić na sprzedaży jajek tworząc sobie nowy niszowy rynek.  :D

Maniek

Cytat: admin w 2015-02-12, 18:28:45
Dali radę wmówić 3-omega w kapsułkach, to i jaja w pigułkach też wprowadzą! ;) :lol:

przykre ale prawdziwe, puszczą parę reklam w TV, i co bardziej "oświeceni" będą się leczyć :)
Z drugiej strony, przestałem już przejmować się innymi, jakaś taka znieczulica mnie bierze, na ludzi pozbawionych rozumu. Selekcja naturalna. Przykre, ale prawdziwe...

administ

:D
Na pewne sprawy się z wiekiem obojętnieje... ;)

Zyon

U mnie w rodzinie "odkrylem" dwoje cukrzykow typu2, matka z corka, a i samiec tez ma oznaki "lustsrzycy" wiec kto wie. Probowalem tlumaczyc, ze kilogram "zdrowych" jablek dziennie nie jest do konca tak zdrowy, bo mlodsza wyczytala w internetach, ze owoce sa zdrowe. Proponowalem jajka ale okazalo sie, ze jajka sa niedobre a tlusto jesc nie wolno.
W dodatku starsza bywa we Wloszech na wyjazdach i tam sie nauczyla "zdrowo" jesc czyli duzo warzyw, oliwy i makaronu, a wlosi przeciez tacy sa szczupli.
Oczywiscie lekarz torbe lekow wypisal i jest spokoj. No probowalem pare razy grochem o sciane do kapuscianych glow, czyli wyszedl ten zdrowy Adamowy groch z kapusta......i dalem sobie spokoj. Troche przykro patrzec jak rodzina umiera ale przeciez pistoletem nie zmusze...
Work Buy Consume Die

Maniek

Cytat: Zyon w 2015-02-13, 14:05:54
U mnie w rodzinie "odkrylem" dwoje cukrzykow typu2, matka z corka, a i samiec tez ma oznaki "lustsrzycy" wiec kto wie. Probowalem tlumaczyc, ze kilogram "zdrowych" jablek dziennie nie jest do konca tak zdrowy, bo mlodsza wyczytala w internetach, ze owoce sa zdrowe. Proponowalem jajka ale okazalo sie, ze jajka sa niedobre a tlusto jesc nie wolno.
W dodatku starsza bywa we Wloszech na wyjazdach i tam sie nauczyla "zdrowo" jesc czyli duzo warzyw, oliwy i makaronu, a wlosi przeciez tacy sa szczupli.
Oczywiscie lekarz torbe lekow wypisal i jest spokoj. No probowalem pare razy grochem o sciane do kapuscianych glow, czyli wyszedl ten zdrowy Adamowy groch z kapusta......i dalem sobie spokoj. Troche przykro patrzec jak rodzina umiera ale przeciez pistoletem nie zmusze...

Bo przecież człowiek jak się starzeje, musi chorować, zobaczysz sam jak będziesz w ich wieku ;)

Zyon

Niestety, ten tzw pacjentyzm zryl banie ludziom konkretnie. Lekarz jest jak kiedys pleban na wsi  - swiety i nieomylny.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ale przecież to patafiany, a bez swoich skryptów postępowania leczniczego to debile... :lol:
Oczywiście nie wszyscy, ale ostatni laryngolog przekonywał mnie, że kodeina (opiat) w tabletkach jest dobra na ból, ale też pobudza, bo oni na studiach zakuwali do sesji całe noce na kodeinie (!) w syropie :lol: (chodziło mu zapewne o Tussipect, syrop przeciwkaszlowy z efedryną, roślinnym analogiem amfetaminy).
Potem się dziwić, że leczą jak leczą, bo nic ze studiów nie pamiętają... :lol:

Teresa Stachurska

Dostałam mailem:

"Witam serdecznie,
Jestem doktorantką w Instytucie Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Obecnie szukam osób chętnych do udziału w badaniach do mojej pracy doktorskiej nt. "Znaczenia białek angiopoetynopodnych w regulacji gospodarki lipidowej podczas długotrwałego wysiłku w zależności od diety". W projekcie mam 3 grupy badanych: osoby na diecie wegańskiej, osoby na diecie bogatotłuszczowej oraz osoby na diecie tradycyjnej, mieszanej (kontrola). O ile nie mam problemów ze znalezieniem osób chętnych stosujących dietę mieszaną i wegańską, to do grupy bogatotłuszczowej ciągle szukam ochotników. Dlatego też kieruję do Państwa gorącą prośbę o pomoc w poszukiwaniu takich osób. Czy istniałaby możliwość zamieszczenia na Państwa stronie internetowej informacji o badaniach?

Szukam zdrowych mężczyzn w wieku 25-35 lat, będących na diecie bogototłuszczowej (tzw. Kwaśniewskiego/Optymalnej).
Panowie powinni mieć BMI w normie (od 18,5do 24,9 kg/m2), nie palić papierosów, być osobami aktywnymi fizycznie.
Z osobami badanymi odbędą się dwa spotkania.
Podczas pierwszego spotkania ocenimy wydolność fizyczną metodą bezpośrednią na cykloergometrze (pomiar VO2max i HRmax).
W czasie drugiego spotkania (najwcześniej dobę po pierwszym) – w godzinach porannych i na czczo – zrobimy pomiar składu ciała, a następnie badany będzie poddany 90-minutowemu wysiłkowi fizycznemu o umiarkowanej intensywności na cykloergometrze. Podczas wysiłku 3-krotnie pobierzemy próbkę krwi (zostanie założony wenflon).
Przed drugim spotkaniem badani będą proszeni o notowanie przez 7 dni spożywanych produktów spożywczych w celu oceny ich sposobu żywienia.

Osoby badane otrzymają wyniki testu wydolnościowego, pomiaru składu ciała, ocenę sposobu żywienia z możliwością konsultacji z żywieniowcem, a także lipidogram (triglicerydy, cholesterol całkowity, frakcja LDL, HDL).

Dane kontaktowe:
Izabela Michnowska
imichnowska@imdik.pan.pl
numer telefonu: 698 753 817
Z wyrazami szacunku,
Iza Michnowska"

MariuszM

Wydalo.sie ,brak chetnych. Wiekszosc "optymalnych" ma BMI>25 ;) :lol: Same martwociagi ;)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2015-02-17, 18:43:58
Wydalo.sie ,brak chetnych. Wiekszosc "optymalnych" ma BMI>25 ;) :lol: Same martwociagi ;)
Ja się jeszcze wiekowo nie łapię. ;)

MariuszM

administ

A skąd wziąć zdrowych na Diecie Optymalnej, jak to wszystko nad grobem stoi, albo ledwie zipie!  :shock:
Trzeba podpowiedzieć kobiecie, aby szukała osoby stosujące Żywienie Optymalne. :D
Pewnie nie będzie wiedzieć o co chodzi, ale nie szkodzi... :lol:

administ

Pewna zorientowana osoba mówiła mi na ten temat tak: Panie Tomaszu proszę nie mieć żadnych wątpliwości, że chodzi tylko o parę doktoratów, habilitacji, a nie o potwierdzenie słuszności Diety Optymalnej.
Osoba ta wypowiedziała się też w pewnej innej sprawie i sprawdziło się w 100%.
Tak się sprawy mają, jakby kto naiwniakiem dalej chciał być... :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2015-02-17, 18:57:32
Wiem,wieko trumny opada..... Jest jednak na to sposob,mozna na tym  zarobic www.mmwroclaw.pl/artykul/tag/praca-lezenie-w-trumnie,t.html :lol:
Ja w Londynie ubiegałem się o pracę żywego manekina w odzieżowym M&S.  :P
Idealna robota, leżysz lub siedzisz z książką w witrynie przez 8h, wracasz do domu wypoczęty i można zaczynać popołudnie. ;)
Ale nie dostałem jej, niestety, ze względu na BMI właśnie. :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2015-02-17, 19:02:19
Pewna zorientowana osoba mówiła mi na ten temat tak: Panie Tomaszu proszę nie mieć żadnych wątpliwości, że chodzi tylko o parę doktoratów, habilitacji, a nie o potwierdzenie słuszności Diety Optymalnej.
Osoba ta wypowiedziała się też w pewnej innej sprawie i sprawdziło się w 100%.
Tak się sprawy mają, jakby kto naiwniakiem dalej był... :lol:
Kontrowersje?
A z Ww typu japońskiego nie można ruszyć? :?

administ

A może lepiej sobie pożyć w spokoju? 8)
Wystarczy jak jednego Kwaśniewskiego złachali, jak się da. Więcej nie trzeba. :D