Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Uwaga - Wirus

Zaczęty przez Zonia, 2012-02-14, 13:25:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Czytales tp co wklejalem tego doktorka od przestarzalej biochemii? ;)
Work Buy Consume Die

admin

Jasne, czytam jak leci, bo mam sporo czasu do końca miesiąca.  :D

Zyon

I co myslisz?  :lol: :lol: On jest autentycznir przejety :D
Work Buy Consume Die

admin

I bardzo dobrze, bo przejęci pchają do przodu wiele dziedzin życia!  :D
Ale czasem jest odwrotnie!  :?

Jarek

No własnie, bo żem się na początku zdania trochę uruchomił :lol:

Maniek

a jak tam w niemcowni sytuacja? na ulicach pusto, maski pozakładane?

Blackend

Właśnie, te maski nie są takie złe, bo zaczną się Jarkowi Niemki podobać. ;)

Jarek

W maskach widziałem parę osób. Ogólnie pustki na ulicach, ja też siedzę w domu, bo knajpy pozamykane, lipa.   :lol:
W Monachium pewnie bardziej ekstremalnie, ale nie śledzę aż tak, zeby coś napisać :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2020-03-23, 20:02:53
Właśnie, te maski nie są takie złe, bo zaczną się Jarkowi Niemki podobać. ;)

:lol:
Wkurzające to wszystko. :(

Maniek

U nas nadciąga katastrofa. Czterech moich klientów zwalnia ludzi i zamyka małe firmy. Faktycznie lepiej byłoby dać grypie, niech zrobi co ma zrobić i spokój, jak na białorusi.
Ludzie już tracą pracę, firmy, a mają kredyty, zobowiązania. Będzie nieciekawie na 100%.

Jarek

Dobrze ze chociaż snookera puszczają
Selby- Gilbert początek :lol:

Jarek

Cytat: Maniek w 2020-03-23, 20:34:22
U nas nadciąga katastrofa. Czterech moich klientów zwalnia ludzi i zamyka małe firmy. Faktycznie lepiej byłoby dać grypie, niech zrobi co ma zrobić i spokój, jak na białorusi.
Ludzie już tracą pracę, firmy, a mają kredyty, zobowiązania. Będzie nieciekawie na 100%.

Zalezy ile to potrwa. Miesiąc góra dwa da się wytrzymać, ale potem strach pomyśleć. 8)

Blackend

Cytat: Maniek w 2020-03-23, 20:34:22

Mikroprzedsiębiorcy mocno ten koronoświrus odchorują.  :?
Nie ma takiej możliwości żeby te straty odrobić, nie w dzisiejszej bardzo efektywnej gospodarce, gdzie wszyscy jadą na minimalnych marżach.  :?  8)

RafałS

Cytat: Maniek w 2020-03-23, 21:21:39
To jest rząd, a nie Pisowska patologia:

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/europa/news-czechy-sprowadzaja-setki-ton-sprzetu-medycznego-z-chin,nId,4397991
Trwa kampania, pisowcy mają wydatki na media, limuzyny, plakaty itd, itp. po co przekierować środki na choćby polskie mydło i środki higieny czy zmniejszyć wyrabunek...

Zyon

(https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2020/03/50sDmRQRQy6MCBK1.jpg)
Work Buy Consume Die

Zyon

Dla wyznawcow wirusa  :lol: :lol:  Fragment, ale calosc bardzo warto przeczytac
https://itvp.tv/2020/03/19/dr-wolfgangiem-wodarg/

Dr Wodarg: Niestety jestem doświadczony od czasu świńskiej grypy, a i później ptasiej tak samo, już wtedy monitowałem, że zmierza to w złym kierunku. Na ?straszliwe? skutki ptasiej grypy u ludzi czekamy do dziś, bo zdychały tylko ptaki. Przypadek świńskiej grypy dokładnie zbadałem, gdyż byłem wtedy przewodniczącym komisji zdrowia Rady Europy i mogłem doprowadzić do debaty. W konsekwencji mieliśmy komisję śledczą i WHO musiało się tłumaczyć, dlaczego doprowadzono do tej skandalicznej sytuacji.

Red.: ? i co z tego wynikło?

Dr Wodarg: Wyszło na jaw, że wielu profesorów zasiadających w tych gremiach, zarazem mających konflikty interesów zmieniło definicję pandemii. Wcześniej pandemią nazywano zaraźliwą chorobę z wysoką liczbą zgonów, a nagle wystarczyła tylko duża ilość infekcji rozprzestrzeniona globalnie. Ale przecież to mamy, przy naszej dzisiejszej globalnej mobilności, każdego roku.

Red.: Rozumiem, czyli właściwie dziś też nie mamy klasycznej pandemii według starej definicji, tylko według nowej i WHO o takiej dziś mówi?

Dr Wodarg: Tak, w zależności jak zdefiniujemy pandemię, to możemy ją mieć lub też nie i właściwie mamy permanentną pandemię, gdyż dziś wirusy rozprzestrzeniają się cały czas globalnie. Jednak jak się spytamy, czy jakieś poważne zachorowanie grasuje globalnie, nie regionalnie, albowiem taka jest różnica między pandemią a epidemią, to musimy zaprzeczyć. Nie ma zwiększonej ilości zgonów spowodowanych grypowymi powikłaniami wirusów w okresie zimowym, a jedynie tam gdzie używa się testów Drosten?a ?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Maniek

A może to jest tak, że im dalej na wschód, tym zimniej i więcej wódy ;)
Organizmy przywykłe do grypy, a nie jak w słonecznej Italii czy Hiszpanii?