Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Nierówne paznokcie.

Zaczęty przez Emil, 2012-02-03, 21:31:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Cytat: renia w 2012-03-07, 18:25:18
Co ja bym sama tutaj durna baba  :lol: :lol: :lol: poradziła sobie... :( :lol: :lol: :lol:
optymalne "babki" są z jajami (czytaj żółtkami), więc im nie grozi x,y,z ;)  :lol:

renia

Dzięki Mariusz za słowa otuchy... :D

administ

A co to jest jedzenie do woli?
Przestańcie zdrowi zajmować się GRAMATURĄ!
Zdrowi nie żrą lub nie głodzą się, a jedzą do woli wg proporcji dostosowanej do zapotrzebowania organizmu. Trzeba tylko wybrać sobie główne źródło energii, którym może być albo tłuszcz, albo węglowodany, ale nie białko! I tego trzeba się trzymać, bo jest zasada: "paliw mieszać nie wolno".

PS
jeśli ktoś twierdzi, że na Diecie Optymalnej odczuwa głód lub tyje, to znaczy, że nie zasługuje na Dietę Optymalną!
Jest skazany na udrękę z własnego wyboru i niech nie oczekuje cudownych porad przez drut, bo na niegroźną przypadłość, która im doskwiera, nie ma lekarstwa!
I tyle.  :D

adampio

Cytat: Emil w 2012-03-07, 14:53:56
Cytat: Radzio w 2012-03-07, 14:50:14
Wypada Renię przeprosić za nie najlepszą ocenę jej inteligencji.  8)
Ocene podtrzymuje co nie znaczy, ze nie doceniam chec pomocy.
Na DD jest wielu , ktorzy uwierzyli w DO i zostali tutaj potraktowani z gory, wrecz jak przyglupy.
Poczytajcie posty jakie wam zadaj ludzie i odpowiedzi admina, adampio i paru innych przybocznych.

Nie bardzo rozumie ostatnie zdfanie w tej wypowiedzi. Czy moglbys napisac jeszcze raz, bardziej zrozumiale. Czytam watek i nagle nie rozumie tej kwestii, wiec dalej nie moge czytac bo nie pojme zakonczenia. A juz je widze. :D

administ

Cytat: adampio w 2012-03-07, 18:48:40
Nie bardzo rozumie ostatnie zdfanie w tej wypowiedzi.

"Emilowi" chodzi o to, że jeszcze go nie uzdrowiłeś Adamie.
On by chciał tak:  http://www.youtube.com/watch?v=J6O3kZvYOok  :lol: :lol: :lol:
Ale tak się nie da.  :?

renia

Np. "Stat'owi" przez to takie leczenie forumowe się bardzo pogorszyło... :(

adampio

renia

Nie bardzo rozumie ostatnie zdfanie w tej wypowiedzi. . :D

To Ty pewnie tak ciężko "kumający" jesteś jak ja... :shock: :lol:

adampio

Cytat: renia w 2012-03-07, 18:55:21
Np. "Stat'owi" przez to takie leczenie forumowe się bardzo pogorszyło... :(

Powaznie? :shock:
Jak to mozliwe? Przeciez kontynuowal az trzy diety na raz :lol:

No nie, to nie jest mozliwe!!!

Pogorszylo mu sie?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

adampio

Cytat: renia w 2012-03-07, 18:56:34

Pewnie tak.
Ale ja o to nie mam do nikogo pretensji. To taka moja prywatna przypadlosc. Ciezko kumajacy :lol:

Blackend

Cytat: renia w 2012-03-07, 18:15:43
Czyli dla zdrowej osoby o wadze 60 kg optymalne jest zjadanie...

BTW 1:2,5-3(lub więcej):0,5(lub 1 w zależności od jakości białka)

Czyli po naszemu - jak rybka na urlopie nad morzem prosto ze smażalni, to więcej jej zjemy, bo to marne białko i głodni będziemy.
A jak budyń żółtkowo-śmietankowy to zjemy nie wiele, bo szybko się nim nasycimy.
Bez liczenia i zamartwiania się czy dość zjadłem bo...wg wyliczanek trzeba jeszcze dojeść, lub co gorsza się głodzić  :D

renia

Cytat: adampio w 2012-03-07, 18:59:32
Cytat: renia w 2012-03-07, 18:56:34

Pewnie tak.
Ale ja o to nie mam do nikogo pretensji. To taka moja prywatna przypadlosc. Ciezko kumajacy :lol:

Przyjdzie wiosna to będziemy lekko kumać - jak żaby w stawie... :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2012-03-07, 18:59:42
Cytat: renia w 2012-03-07, 18:15:43
Czyli dla zdrowej osoby o wadze 60 kg optymalne jest zjadanie...

BTW 1:2,5-3(lub więcej):0,5(lub 1 w zależności od jakości białka)

Czyli po naszemu - jak rybka na urlopie nad morzem prosto ze smażalni, to więcej jej zjemy, bo to marne białko i głodni będziemy.
A jak budyń żółtkowo-śmietankowy to zjemy nie wiele, bo szybko się nim nasycimy.
Bez liczenia i zamartwiania się czy dość zjadłem bo...wg wyliczanek trzeba jeszcze dojeść, lub co gorsza się głodzić  :D

Ja już od dłuższego czasu nie liczę (jedynie na siebie) i nie ważę...ale "na oko" wiem mniej więcej ile zjadam...

MariuszM

Cytat: Blackend w 2012-03-07, 18:59:42

Święte słowa, kiedyś potrafiłem zjeść 8 żółtek z 20g masła i 200g śmietanki+czekolada gorzka. Obecnie 4-5 żóltek bez masła  z połowa kubka śmietanki+gorzka czekolada nasyca mnie 8)

Blackend

Cytat: admin w 2012-03-07, 18:53:33
On by chciał tak:  http://www.youtube.com/watch?v=J6O3kZvYOok  :lol: :lol: :lol:
Ale tak się nie da.  :?

Ale tak się da http://www.youtube.com/watch?v=TetPCIb6KJA
Bardzo dobrze działa na psyche i mięśnie brzucha - wiem z autopsji.

administ

Czyli skuteczne jednak jest!  :shock: :wink: :D

Blackend

No a jak - polecam, przez drut ;)  :lol:

administ

A candidę leczy? Bo żal mi tej "Edyty" z antyp(ł)odów na dobrychdzieciach!  :wink:

Blackend

Oczywiście, że leczy ale trzeba w to mocno uwierzyć, a potem zadzwonić i... stanie się cud - prosto przez drut.

administ

To po jaką cholerę "Edyta" z Au tak się męczy z tą swoją dietą i skrobaniem języka z grzyba!  :shock:
Trzeba mu dać telefon do Davida!  :D
I stanie się cut przez drut!  :wink: