Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Kącik historyczny

Zaczęty przez Alan Bullock, 2012-06-01, 20:28:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Poszukuje bardzo konkretnych materialow najlepiej ksiazek (jezeli takie sa) o Jozefie Kurasiu "Ogniu". Dawno, dawno temu lecial film na kanale Polonia o kontrowersjach jakie wzbudzilo nazwanie ulicy jego imieniem. Od tamtej pory obejrzalem pare filmow, przewertowlalem sieci, poczytalem swietnego bloga Zolnieze Wykleci i przewertowalem na wylot forum historycy.org etc. Czy jest jakas papierowa pozycja zajmujaca sie wylacznie jego osoba? Pytam kolege historyka, ktory jako obeznany w temacie moze wiedziec nieco wiecej. bo fascynuje mnie ta postac.
Work Buy Consume Die

administ

Niektórzy nie pamiętają ostatniej dekady, a co dopiero odleglejsze czasy.  :?
Nawet Myszka Mikkiego z UPR nie pamiętają.  :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2014-07-12, 08:22:33
Niektórzy nie pamiętają ostatniej dekady, a co dopiero odleglejsze czasy.  :?
Nawet Myszka Mikkiego z UPR nie pamiętają.  :lol:
Ale się plaskaczem przypomniał. 8) Facet dotrzymuje swoich obietnic. :lol:

administ

Pewnie teraz wygra wybory i będzie rządził z tą nową prawicą samodzielnie, bo przecież "młodzieży" pewno zaimponował...  :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2014-07-12, 08:47:23
Pewnie teraz wygra wybory i będzie rządził z tą nową prawicą samodzielnie, bo przecież "młodzieży" pewno zaimponował...  :lol:
I będzie wyzywał na pojedynki. Wrócą czasy szpady, koni, pistoletów.
Ach, sekundanci uzgodnią czas i miejsce pojedynku.
Myślę, że trup będzie słał się gęsto? :roll:

administ

Odbiega od normy zdecydowanie, a z latami widać, że mu się pogłębia!  :?

Blackend

No ale zapowiedział, że rozwali PE od środka, więc na razie zaczął od Boniego. ;) :lol:

administ

Wipler pasuje na posła UPR-bis jak nic.  8)  :wink:

administ

Co za ideowa kobieta!  8)

Dasna

Chodziłam przez pewien czas do podstawówki jej imienia.

administ

Sentymenty młodości nastoletniej...  8)  :wink:

Dasna

Dasna

Cytat: Dasna w 2014-07-12, 10:43:03
Cytat: admin w 2014-07-12, 10:41:02
Sentymenty młodości nastoletniej...  8)  :wink:
:lol: :lol:

Szczerze jej nienawidziliśmy, choć mało co o niej wiedzieliśmy a i wiedzieć nie bardzo chcieliśmy. Patronka naszej budy. 8) :? :lol:

administ

U nas był patronem Karol, ale ten Świerczewski, co to się kulom nie kłaniał...  8)

Dasna

Cytat: admin w 2014-07-12, 10:47:14
U nas był patronem Karol, ale ten Świerczewski, co to się kulom nie kłaniał...  8)
Taaak, tow. Walter. 8)

Zyon

Cytat: admin w 2014-07-12, 09:11:34
Odbiega od normy zdecydowanie, a z latami widać, że mu się pogłębia!  :?
Tez tak chce, biorac pod uwage, ze obecnie norma to kunktatorstwo, koniukturalizm, kapusiostwo, kumoterstwo, kolesiostwo i ku.....o  :D
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Dasna w 2014-07-12, 10:39:46
Chodziłam przez pewien czas do podstawówki jej imienia.

W podstawówce moja szkoła nazywała się "Martyrologii Piaśnicy". Trudne dla dzieciaków to było do wymówienia... 8) :lol:
Ponoć jedna studentka pisząc pracę licencjacką  napisała szkoła im. "Marty Rologi z Piaśnicy...i oblała... :lol: głównie za te bzdury... :lol: