Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

A wersji zawodowej skóra jak u starego dziada, rozwalone bebechy i stawy, jajka jak orzeszki, a prostata jak grapefruit. :D
Psychika pod psem, zaburzenia snu, wrzody, marskość wątroby i dupa kłuta do końca życia terapią zastępczą testosteronem.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-07-23, 18:56:29
Poza wyglądem każdy z nich był sprawniejszy od większości facetów na tym Forumie. ;)

Powiedzieć o kimś takim, że brzydko wygląda, to jak powiedzieć, że John Nash nie umiał liczyć, albo Nikki Lauda nie umie prowadzić auta.  :lol:
No opisy tego co wyprawial John Grimek (3 fotka) podczas pozowania sa niesamowite, facet zaczynal od podnoszenia ciezarow a w trakcie kulturystyki jeszcze musial cwiczyc gimnastyke, bo podobno robil mostek naturalnie do tylu i przechodzil do stania na rekach a potem szpagat.
Zreszta jeszcze raz zacytuje :D
CytatJohn tak tak wspomina swój występ w tych zawodach na łamach „Health and Strength”.
- Pod koniec pozowania zeskoczyłem z podestu, zrobiłem pozę w pełnym szpagacie, a następnie stanąłem na rękach i zrobiłem w pionie dwie pompki, po czym wykonałem salto w tył na nogi. Na pożegnanie zrobiłem jeszcze dwie pozy bokiem i przodem, ukłoniłem się publiczności i skromnie zszedłem ze sceny.

Jaki dzisiaj paker zrobi cos takiego...
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: vvv w 2015-07-23, 11:49:29
Cytat: admin w 2015-07-23, 11:41:42Nie lubię chamstwa bardziej od fanatyzmu.  8)
Dwa oblicza bezmyślności, trudno które gorzej rokuje.
:roll:
No popatrz, ja go posadzalem o kompletny brak poczucia humoru a ten jednak ma i jeszcze na autoironie go stac  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Gavroche

Filmik motywacyjny od Elitefts:
https://m.youtube.com/watch?v=UidTI_4riz8
Lubię ich, delikatne i nie nachalne. :D

Gavroche

Tu trochę więcej, a i bibliografia ciekawa:
http://m.bjsm.bmj.com/content/36/5/319.full
Pewno nikogo to nie interesuje, ale statystycznie 3x6@85%1RM jest najbliżej optimum dla hipertrofii przy 12-tygodniowym cyklu.

Gavroche

administ

Znów badają, co w podręcznikach biochemii od dziesięcioleci pisze? ;)  :lol:
Ale jak Młody Kwaśniewski pisał, że mięśnie chodzą i w spoczynku i w wysiłku na tłuszczu, to tylko się rechotali baranki tu i tam.  8)
I zapamiętać cukier jest niezbędny dla mózgu - jakby całkowicie odstawić kazali...  :lol:

Gavroche

administ

Mózg ma nieustacjąco stałe zapotrzebowanie na cukier, niezależne od wysiłku, czy spoczynku.
Może sobie każdy je obliczyć mnożąc liczbę Avogadro przez 0,66667 i dzieląc przez jesnostkę czasu w jakiej kogo to interesune. Jak na sekundę, to trzeba przedzielić przez 86400, a jak w godzinę to przez 3600.  :D
Podałbym, ale kalkulatora nie mam pod ręką.  8)

Gavroche

A to do niczego nie potrzebne, mózg nie ważny, jedynie muskle się liczą! :lol:

Gavroche

administ

O ciało trzeba dbać, aby nie zrobiło "duszy" psikusa za wcześnie.  8)
Ale bez przesady...  :? ;)

Blackend

No ale ci z filmu nie celują w rekordy długowieczności, tylko w inne. ;)

Gavroche

Trójboiści i tak są stosunkowo mało zmanierowani treningowo i dietetycznie, podobnie jak ciężarowcy.
W porównaniu do takich kulturystów, zawodników fitness i crossfitu, to niebo a ziemia. :D

Oczywiście nadużywanie wytworów nowoczesnej chemii oraz związany z tym zbyt intensywny trening, za zdrowe nie są.  8)

Blackend

Gavroche

Owszem. :?
Ja po 15 latach treningów przekroczyłem 3 paki w ciągu, a chłopaki na bombie robią taki wynik w trzy razy krótszym czasie...  :lol:
Ale jak się chcesz ścigać z najlepszymi, musisz turbinę włączać. ;)

administ

I tam, wystarczy "zakazany" środek... ;)

Blackend