Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

buciaratti

Biurokratyczna imitacja nauki (w skrócie BIN) ma kompleks niższości względem zachodu. Ja tam ma kompleks wyższości.

Gavroche


Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche


admin

Nie szkoda forsy na taki odbojnik do drzwi? ;)

Gavroche


Zyon

A i przycisk do papieru na biurku z tego moze byc  :D
Work Buy Consume Die

admin


Gavroche

U Ambroziaka teraz reklamują jakiś flawonoidowy AndroMass i bardzo im działa, jak wszystko zresztą. :lol:
Tutaj wpis Różańskiego dotyczący w/w:
https://rozanski.li/52/flawonoidy-a-kulturystyka/

admin

Naturalne pierścienie benzenowe - cenne bo mogą być tylko egzogenne.  8)

Gavroche

Dla muskli też? :shock:
Ponoć polifenole przyczyniają się do powstawania białaczek.

admin

Ja tam się na tym nie znam z powodu sklerozy dietetycznej, ale ten "toan" gdzieś tam o tych pierścieniach i szczególnie acetylu do nich przyczepionym...  8)
Ale czy jemu można ufać?  :shock:  :lol:
Nie pamiętam czy dla przykładu pisał coś o katecholaminach, ale chyba tak, bo jakże inaczej pominąć mógł taki temat tyrozynowy...  :?
Na 100% coś było o DOPA przy okazji demencji...  8)

admin

 :shock:
O właśnie, może mi tego dopa "na pamięć" brakuje?  :roll: ;)  :lol:

Gavroche


admin

A żeby podpowiedzieć, to jeszcze mnie pamięć nie myli... ;)

Gavroche

Ja też uważam, że na mięso lepsza jest Ww. 8)
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/Diety_wysokot%C5%82uszczowe%2C_ketogeniczne%C2%A0_najlepsze_na_mas%C4%99_-a5484.html
Ale tutaj jest tylko porównanie keto i Ww, ciekaw jestem jakby wypadło ŻO na 100-150g cukru? :?

admin

Nie wiem, bo się na tym nie znam, ale mój Teść wychodził z zaożenia, że węglowodany to podstawa na niskowęglowodanówce... ;)

Gavroche


admin

 :?
Człowiek tak się przejął poradami przez drut, że... ;)   :(
U nas to było 24/7dni w tygodniu - aż numer zmieniłem i zastrzegłem!  :shock:
I problem jak ręką odjął!  :lol: :lol: :lol:

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2021-02-15, 11:11:30
Ja też uważam, że na mięso lepsza jest Ww. 8)
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/Diety_wysokot%C5%82uszczowe%2C_ketogeniczne%C2%A0_najlepsze_na_mas%C4%99_-a5484.html
Ale tutaj jest tylko porównanie keto i Ww, ciekaw jestem jakby wypadło ŻO na 100-150g cukru? :?
oni znają się na T, jak świnia na gwiazdach.... 8) :twisted:
Widziałeś jak wygląda naturalny czekoladowy Ww Książe Karol z siły żubra? :)
To, że Ww pompują ich wodą i glikogen nie oznacza.... Podobna sytuacja może zaistnieć na DOdŻO- IMTG+Glikogen

Cytat: admin w 2021-02-15, 20:09:28
Nie wiem, bo się na tym nie znam, ale mój Teść wychodził z zaożenia, że węglowodany to podstawa na niskowęglowodanówce... ;)

Coś w tym jest, niedługo będziemy testowali na szerszą skalę na piłkarzach, bokserach, wojownikach od sztuk walki itp.

https://naforum.zapodaj.net/images/27a50bc72bc0.jpg

Dodamy tylko 0,2g  do Ww/gB, co by nie plagiatować założeń ŻO  :lol: :lol: :twisted: