Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ale to nie od szczepionki, tylko od sterydów. ;-)

admin

A do tego "stary dziad" jak na kulturystę... ;)

Zyon

Wiadomo, wstrzykiwal sobie jakies nieprzebadane swinstwo stary pryk.... :lol:
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: Zyon w 2021-11-14, 18:30:43
Wiadomo, wstrzykiwal sobie jakies nieprzebadane swinstwo...
Tak czy inaczej...

Zyon

Work Buy Consume Die

admin

Zależy jaki sport...  8)
Znaczy dyscyplina! ;)
Bo dla przykładu w snookerze bez rozgrzewki na stole treningowym, przed meczem, to nic nie wyjdzie!  :?

Gavroche

To fajny i kontrowersyjny temat. :lol:
Ja nigdy się nie rozgrzewałem, w tradycyjnym słowa znaczeniu, ale kilka serii pierwszego ćwiczenia, albo wręcz całe pierwsze ćwiczenie, zawsze jest wprowadzające. 8)
Nie mają wg mnie uzasadnienia te wszystkie bzdety, o których się mówi w kontekście "przygotowania ciała do wysiłku". :D

RafałS

Zyon

Sluszne jest twierdzenie, ze to taki Turnerowski "rytual przejscia" choc i podsumowanie - lew sie nie rozgrzewa. A co ma powiedziec najszybszy sprinter gepard ?
Jak siedze w wodzie z wegusami i takimi innymi to im opowiadam takie historie i nie chca uwierzyc :D
Przez lata sie nie rozgrzewam, po prostu wchodze i robie, nie trace czasu na pierdolety

Ta ksiazka Maffetone'a o treningu wytrzymalosciowym potepia te stretchingi i rozciaganie, ze poniekad cialo dostaje sprzeczny sygnal, ze siad plotkarski, "pozycja pluga" z jogi czy dotkniecie dlonmi do podlogi stojac to ZLO
Work Buy Consume Die

admin

Gavroche

Straszna palga wśród kulturystów, mrą nawet 19 latkowie, najłatwiej powiedzieć, że to sterydy i inne PED, ale mnie to nie przekonuje.
Musi być więcej czynników, tony żarcia, noszenie po 140kg masy na szkielecie, plastikowe implanty, masa silnych leków i pewnie coś jeszcze.
Rzeczony Ilia, był po 30, a wyglądał ze 20 lat starzej, ale jak to mówią, ważne, że zapakują go do wielkiej trumny. :?

admin

Zyon

Work Buy Consume Die