Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Blackend w 2012-12-31, 12:54:31
Dzień dobry
Wczoraj mieliśmy gości i tyle się nasłuchałem na temat nieszczęść ludzkich (które są tylko wynikiem własnej nieudolności!), że o mało co nie zdołowałem, choć jestem optymistycznego usposobienia  8)
No ale juz mi lepiej - szampan w lodówce, rodzina w komplecie - żyć nie umierać!  :D

No ale bez nieszczęść to dopiero by było nieszczęśliwe życie... :shock: na co by się narzekało? :shock: 8) :lol:

Blackend

No ale jeżdżenie po szpitalach, to co to za przyjemność?  :?
Wszyscy chorzy od dziadków po wnuki  :shock: No ale na wzmiankę o ŻO pare lat temu z naszej strony było ostre nie, bo szkodliwe - to nie, to nie  :D

administ

I to jest dobra postawa!  :D
A tacy znajomi muszą być, aby własne szczęście docenić.  8)

administ

Cytat: renia w 2012-12-31, 13:14:43
Zaciekawiło mnie to "i...",

Mama, Tata, Ania i Bartuś Malutki!
Krzysiek z kotą Mietą byli na świeżym powietrzu...  :D

renia

Dzięki. Więcej danych nie potrzebuję do mojej książki... 8) :lol: :wink:

Blackend

administ

Ostatnio białe księgi są tylko na topie!  :wink:

Blackend

renia

O okładce nie myślałam... :lol: najpierw pomyślę o treści... :roll: :lol: :wink:

renia

W tym wątku to tylko o kulturystyce wypada pisać,  :roll: no i o "złotej proporcji"... :D

Blackend

A jaki tytuł, bo może już na chomiku jest do ściągnięcia ;)

renia

Może będzie za 20 lat a może mniej ... :lol:

Blackend

renia

Może z nudów przy czekaniu napiszesz książkę? :roll:

Blackend

Za pusto we łbie, może w następnym wcieleniu będzie lepiej ;)

renia

Nie przesadzaj, masz "lekką rękę" do pisania. Twój opis spotkania z dzikiem jest pasjonujący... :D

Blade

bry wieczór ;)
lenia mam dzisiaj, czas odespać sylwestry. Trening z kettlami przełożony na rano. Cały czas monitoruje kolana i zauważam, że przy dynamicznych ruchach typu swing bestią lekko jakby pobolewały; pytanie, jakie ćwiczenia nieobciażające ich zastosować? może np wyciskanie żołnierskie, ale co jeszcze? rwanie odpada chyba? Gavroche, co Ty na to?

Gavroche

Zarzuty siedząc i rwanie klęcząc  :D
Zacznij od lekkich kettli, by opanować nowość.
Zarzuty: siadasz na stołku, taborecie, skrzyni, czymś bez oparcia i z miejscem po bokach na tor ruchu.
Lądowanie odważnika technik a ramieniu wymaga zastosowania innej techniki, musisz go lekko odepchnąć od siebie.
Zrozumiesz sam, jest to też gdzieś opisane w Caculinie.
Można robić clean and Press siedząc, ale raczej krótko i rzadko, niemniej zawodnicy na wózkach inwalidzkich tak robią.
Do rwania klęcząc potrzebujesz maty, piasku lub ręcznika czy coś.
Klękasz i robisz martwe rwanie, tylko o krótszej amplitudzie.
Lepiej zacząć od wersji jednorącz.
Ćwiczenia doskonałe przy kontuzji dolnej części ciała, jak i przepracowania samej góry czy po prostu zmiany bodźca.

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-01-02, 20:36:25
Zarzuty siedząc i rwanie klęcząc  :D
Zacznij od lekkich kettli, by opanować nowość.
Zarzuty: siadasz na stołku, taborecie, skrzyni, czymś bez oparcia i z miejscem po bokach na tor ruchu.
Lądowanie odważnika technik a ramieniu wymaga zastosowania innej techniki, musisz go lekko odepchnąć od siebie.
Zrozumiesz sam, jest to też gdzieś opisane w Caculinie.
Można robić clean and Press siedząc, ale raczej krótko i rzadko, niemniej zawodnicy na wózkach inwalidzkich tak robią.
Do rwania klęcząc potrzebujesz maty, piasku lub ręcznika czy coś.
Klękasz i robisz martwe rwanie, tylko o krótszej amplitudzie.
Lepiej zacząć od wersji jednorącz.
Ćwiczenia doskonałe przy kontuzji dolnej części ciała, jak i przepracowania samej góry czy po prostu zmiany bodźca.
No właśnie - trzeba skombinować taborecik ;) klękać nie chcę, jakoś tak strach jest. Muszę odkurzyć ławeczkę, tak czy tak stoi na dworze, więc jutro wypróbuję wersję siedzącą