Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Cytat: Blade w 2012-12-27, 20:45:24
Cytat: MariuszM w 2012-12-27, 19:37:19
komórka A1 70 (białko); B1 210 (tłuszcz); C1 60 (węglowodany)
komórka wynik A1/A1  ;B1/A1; C1/A1
Pięknie dziękuję :) dzień należy uznać za dobry, bo nauczyłem się czegoś nowego :)
Miło mi i do usług ;)

Zyon

Blade przeczytales ksiazke Voleka o LC?
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2012-12-28, 22:05:34
W polowie jestem. Bardzo stonowana, rozsadnie napisana. W skrocie jak na razie: moderate protein, high fat - ale bez numerów typu jemy maslo lyzka ;) weglowodany okolo 50 g dziennie, ale dokladne ustalenie ilosci wymaga badania ketonow we krwi, a nie w moczu. Podany jest jakis zakres optymalny, ale ciezko stwierdzic, jak to sie odnosi do badania moczu. Nawet myslalem o czyms takim, ale cholera wie skad w Polsce glukometry z oznaczaniem ketonow. A z juesej to masa kasy. Ale a koncowa ocena poczekam, az skoncze ;) ogolnie czytam rozne publikacje Volka w necie, i najbardziej sklaniam sie ostatnio do polaczenia JK z ograniczeniem wegli do 50 g. Od jutra na ostro wracam do treningow i bede testowal. Jak na razie odkrywam uroki moderate protein i high fat ;)

Zyon

tak BTW to doszedl mi ten S-Filter do Aeropressa, wyglada jak siateczka, super normalnie  :D
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2012-12-28, 22:40:57
tak BTW to doszedl mi ten S-Filter do Aeropressa, wyglada jak siateczka, super normalnie  :D
A ja w lidlu kupilem dallmayr espresso d'oro, 6 dych za kilo, super smak i malo kwasu :)

administ

Wszystkie "Volki" niskowęglowodanowe podążają w jednym kierunku w ewolucji swoich poglądów, czyli do ŻYWIENIA OPTYMALNEGO...  :D
I ciężko się przyznać im do tego niestety.  :?
Więc pamiętać kto to jest Doktor Kwaśniewski, co odkrył, ilu ludziom przez 45lat pomógł DIETĄ OPTYMALNĄ!
Ups zapomniałem, że Dr od pięciu lat jest na szczęśliwej emeryturze...  :D
Czyli: przez 40 lat pomógł, a nie zachwycać się jakimiś "Volkami", czy Atkinsami, którzy są lub pozostali jeszcze daleko w lesie z kadłubkową wiedzą za Dr-em Kwaśniewskim, bo polskiego nie umieją, a "Jak nie chorować?" na saskoangoelski tłumoaczona nie jest...  :lol:
I zapamiętać: wystarczy zrozumieć kilka podstawowych tekstów Doktora, aby żyć długo, zdrowo i szczęśliwie.
Zrozumieć -jak to łatwo powiedzieć!  :wink:  :lol: :lol: :lol:

PS
poziom ciał ketonowych we krwi zmienia się bardzo szybko, nie ma sensu ich mierzyć u zdrowych osób, ale zamiast pasków - kupować "sprzęt" do badania we krwi - no jest to jakiś geszefcik.  :?  :D

MariuszM

Gavroche

Cytat: Blade w 2012-12-28, 22:33:01
czytam rozne publikacje Volka w necie, i najbardziej sklaniam sie ostatnio do polaczenia JK z ograniczeniem wegli do 50 g.
Blade, ale co tu łączyć?
Toż to czysty Kwaśniewski!

administ

Cytat: MariuszM w 2012-12-29, 09:29:46
no i niech placa tantiemy :lol:  :twisted:

Tylko do jednego niektórym się sprowadza?  :shock:
Już ponoć agentów rozsyłam po świcie, do ściągania tych "tantiemów"  :?

Jeden nieszczęsny, acz bardzo bogaty powiedział z dziesięć lat temu: "Panie Doktorze, będziemy najbogatszymi ludźmi na Świecie..."
A Dr, jak to Doktor odpowiedział: nie chodzi o pieniądze, chodzi o zdrowie.
I tak oto nie spełniły się na szczęście marzenia nieszczęsnego, a Dr-a jak najbardziej :D

Blade

Cytat: Gavroche w 2012-12-29, 09:41:33
Cytat: Blade w 2012-12-28, 22:33:01
czytam rozne publikacje Volka w necie, i najbardziej sklaniam sie ostatnio do polaczenia JK z ograniczeniem wegli do 50 g.
Blade, ale co tu łączyć?
Toż to czysty Kwaśniewski!
nie do końca, bo po pierwsze ograniczenie do mniej więcej 50 g węgli i ten Volkovy high fat nie jest taki do końca high - czyli mięso tłuste ok, ale jak już na smalcu smażymy, to już tego smalcutyle tylko aby patelnia się nie przypaliła, to tak w skrócie. A jednak wychodzi, że u mnie musi być high ;) czyli co najmniej 1:3. A co do powrotu do korzeni - tak, mogę spokojnie uderzyć się w piersi i powiedzieć - zbłądziłem :) ale cóż, życie jest od tego żeby szukać. Zaczynałem od DO laaata temu, i mile wspominam dyskusje jeszcze na usenetowym forum z różnymi czarnymijankami itd ;) a potem zacząłem tiuningować ;D :D a potem mi się życie rozpieprzyło i już niczego nie pilnowałem, a potem zacząłem odżywać... a teraz powracam silniejszy :D

MariuszM

bez urazy :D ,ale synow 'marnotrawnych' bedzie przybywac ;) he he

administ

Dlatego właśnie Volek musi się borykać i kombinować z "zakwaszeniami" i innymi niedogodnościami.
Ale wolny wybór, każdemu wolno szukać swojej ścieżki do zdrowia, aby w końcu trafić na autostradę do ŻO.  :wink: :D

administ

Cytat: renia w 2012-12-29, 10:54:17
Część cichaczem... 8) :lol:

Przy okazji plując do góry na Dr-a.
Ale to już było i powtórzy się nie raz.

administ

Nawet ze mnie robią "dyktatora bananowego", choć demokrata jestem...  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-12-29, 10:56:38

Jak plują do góry to na nich spada...  :roll: :lol:

administ

MariuszM

Cytat: renia w 2012-12-29, 10:58:55
Cytat: admin w 2012-12-29, 10:56:38

Jak plują do góry to na nich spada...  :roll: :lol:
Poniewaz oni malutcy sa ;) :p

administ

Cytat: Blade w 2012-12-29, 10:28:40
bo po pierwsze

Liczy się tylko PROPORCJA między GSO. I tyle. Ograniczanie czegoś do gramatury, niezależnie od faktycznych potrzeb organizmu jest błędem.
Pewien hanniuś z DD ograniczył sobie biało do 30g, bo tak zrozumiał zalecenia Kwaśniewskiego...  :shock: :lol:
No i mu zaszkodziło, co było do przewidzenia.  :wink: