Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-03-03, 14:11:50
Cytat: Radzio w 2013-03-03, 11:41:09
Cytat: MariuszM w 2013-03-03, 11:30:55
Cytat: Gavroche w 2013-03-03, 11:14:56
Cytat: Radzio w 2013-03-03, 11:06:26
Kiedy zabawa z kolegami? Bo nie pamiętam dokładnie kiedy mam trzymać się za kciuk. ;) :D
Napisałem zabawa, bo już wiadomo, że nie wyścig.  8)
Nie przepadam za towarzystwem w ogóle, a jak już to wolę koleżanki  :D
:lol:
Koleżanki potrafią dobrze "trzymać się za kciuk" ;) Oczywiście chodzi o zabawę a nie wyścig.
"Ja się nie ścigam, więc nikt mnie nie dogoni" :P

Na rynnie jest dość miejsca i dla Ciebie. 8)
Ej, Radziu, Radziu, chyba kurde zrozumiałem!!!
Dowcip o mruczkach?

Osobiście uważam, że smaczny. ;) Nie ma o co "strzelać focha". :D
Pisałeś kiedyś, że jakiś konkurs sportowy zamierzasz czynnie odwiedzić i stąd takie rebusowe, samo wpędzające w potrzask pytanie. O! :D
Ale mogło mi się tylko śnić, choć nie musiało. ;) :D

Gavroche

Ja też uważam ten kawał za udany :D
Cieszę się, że Cię zrozumiałem, ot co.
Bez focha.
Chyba Ci się przyśniło jednak, a może zełgałem i nie pamiętam...

Radzio

Nic się nie stało, koszmary to jest ludzka rzecz- na przykład. :D

MariuszM

Cytat: chill w 2013-03-03, 17:48:53
Cytat: MariuszMPoziom cukru  na czczo w granicach 110-140mg% jest lepszym rozwiązaniem, niż  gdyby wynosił 70-80mg%. Co więcej, wysoki poziom cukru świadczy pośrednio o wypełnieniu „mitochondrialnych magazynów” energią i jest to zjawisko, jak najbardziej korzystne dla optymalnych kulturystów.

A ja ostatnio po podczas cyklu od @Gavro robiłem cukiier i miałem 120 mg% .A norma teraz do 116 chyba , a tu prosze odpowiednio wypełniłem "mitochondrialne magazyny" .Ja cię kręcę .... ale numer ...  :lol:

A wiesz co dawniej pisano? Ja normalnie,nienormalnie dalej nie wierzę  :shock: :lol:
UWAGA cytuję :twisted:
"Zależność między mięśniową wydajnością pracy a stężeniem cukru we krwi w przypadkach nieprzyjmowania śniadań  (wg Haggarda i Greenwooda)
-85-90mg% cukru ,wydajność pracy 20,5%
-170mg%  ; 26%

Zależność miedzy stężeniem cukru we krwi a mięśniową wydajnością pracy (Bartleya i Chute) netto
~95mg%; 20,5%
-160mg% ; 26,5%
skądś ten "szczaw" musi się brać, co nie? ;)  :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-03-03, 20:16:14
Cytat: chill w 2013-03-03, 17:48:53
Cytat: MariuszMPoziom cukru  na czczo w granicach 110-140mg% jest lepszym rozwiązaniem, niż  gdyby wynosił 70-80mg%. Co więcej, wysoki poziom cukru świadczy pośrednio o wypełnieniu „mitochondrialnych magazynów” energią i jest to zjawisko, jak najbardziej korzystne dla optymalnych kulturystów.

A ja ostatnio po podczas cyklu od @Gavro robiłem cukiier i miałem 120 mg% .A norma teraz do 116 chyba , a tu prosze odpowiednio wypełniłem "mitochondrialne magazyny" .Ja cię kręcę .... ale numer ...  :lol:

A wiesz co dawniej pisano? Ja normalnie,nienormalnie dalej nie wierzę  :shock: :lol:
"Zależność między mięśniową wydajnością pracy a stężeniem cukru we krwi w przypadkach nieprzyjmowania śniadań  (wg Haggarda i Greenwooda)
-170mg%  ; 26%

Zależność miedzy stężeniem cukru we krwi a mięśniową wydajnością pracy (Bartleya i Chute) netto
~95mg%; 20,5%
-160mg% ; 26,5%
Które to lata?

renia

Zyon

Ja dzisiaj caly dzien wprawki kalisteniczne hehe, no i stanie na rekach. Teraz do planche robie przygotowania
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-03-03, 20:46:09
-170mg%  ; 26%

~95mg%; 20,5%
-160mg% ; 26,5%
Które to lata?
Cytat
Takie to istotne jest? 75 lata ubiegłego wieku :)

Gavroche

Dosyć ważne, bo wystarczyło niecałe 40 lat i patrz co się porobiło...

MariuszM

Ciemnogród powraca :)  :D
Dobrze,że "My" wiemy,że "Oni" nie wiedzą ... ;)  :D ufff  :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-03-03, 21:31:11
Ciemnogród powraca :)  :D
Dobrze,że "My" wiemy,że "Oni" nie wiedzą ... ;)  :D ufff  :lol:
Mam przed oczami słownik medyczny z 63 roku.
Prawidłowy poziom cukru jest między 80 a 160 mg%.
Powyżej jest cukromocz poniżej osłabienie z zawrotami głowy.

RafałS

Czyli w górę mniej więcej do progu nerkowego. Z kolei w latach 90-tych uczono że prawidłowy poziom glukozy to 60 do 140mg/dl.

Radzio

A co na to górale,... ci z "maczu pikczu". :| Na przykład :D

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-03-03, 22:36:40
Czyli w górę mniej więcej do progu nerkowego. Z kolei w latach 90-tych uczono że prawidłowy poziom glukozy to 60 do 140mg/dl.
Albo to zmowa farmacji, albo sobie syndromy wyhodowaliśmy...

renia

To, że normy zmieniono, to jest zagrywka farmacji, a syndromy to już paskudne jedzenie robi...jakże "potrzebne" węglowodany w korycie...

Zyon

Dzisiaj troche swingow i clean&jerk 5x5, jakos mi ta poranna kawa wszystko opoznia i potem nie mam czasu. No musze sobie dokupic ten drugi do pary.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-04, 10:22:10
No musze sobie dokupic ten drugi do pary.
Będzie 2x szybciej :D

Zyon

A w koszulce i rekawiczkach ze trzy razy nawet  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ja dziś zrobiłem dwa obwody:

wymach oburącz x 20
wymach jednorącz x 10
side press x 5
bent press x 5
zarzut jednorącz x 10
podrzut jednorącz x 10